Långlagade kotletter med gräddsås

av Åse

Hej på er!
Vi fixar och donar fortfarande här! Jisses det tar ju aldrig slut när man väl börjar! Vi har ju stort hus med 9 rum så det tar sin lilla tid!
MatHem har varit här så nu är både kyl & frys inne och i förrådet proppfulla! LÖV it!! Kika in i morgon så kommer ett erbjudande till er från MatHem.
Jag ska strax in till min granne Anna för en andra genomknådning av axlarna, tänk vad massage kan göra under! Svullnaden i kroppen och smärtan i axlarna försvann dagen efter Annas genomgång! Jag fick nog en rejäl lymfdränage på kuppen!
I går kväll gjorde jag långkokta fläskkotletter! Bästa maträtten! Sköter sig själv och kotletterna blir så möra och smakrika! MUMS!
Jag tillagar i princip alltid kotletter så.
Här har ni lite andra goda recept på kotletter.
Kotletter med timjansås
Kotletter med dijonsås
Kotletter med tomatsås
Kotletter med sambalsås
Kotletter med svampsås

Efter 3 timmar var kotletterna klara och det var bara att vispa ner creme fraiche så var såsen klar!



Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter med gräddsås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 8 fläskkotletter
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 mörka oxbuljontärningar alt 4 msk konc. kalvfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • ev. redning (jag använder Raw redningsmix
  • smör att steka i
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Stek kotletterna på hög värme i smör. Salta och peppra. De ska bara få färg.
  2. Lägg över i gryta.
  3. Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken.
  4. Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor.
  5. Låt sjuda på mycket svag värme i 1 timme.
  6. Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Vispa ner creme fraiche och grädde i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs. Häll såsen över kotletterna- och grönsakerna och servera.

Noteringar

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

28 kommentarer

Karin 21 februari, 2024 - 11:53

Supergott

Svara
Malin 8 november, 2023 - 20:19

Skulle du använda kinesisk eller japansk soja i den här?

Svara
Åse 9 november, 2023 - 07:47

Kinesisk!

Svara
Danne Engström 27 oktober, 2023 - 19:23

Det står långlagade kotletter i gräddsås?
Men var är grädden i receptet🤫

Svara
Lisa 22 september, 2023 - 05:19

Ser så gott ut!!
Hur ska jag tänka om jag vill köra detta i slow cookern?

Svara
Åse 22 september, 2023 - 07:16

Då hade jag kört på ”low” och låtit den gå i 4-5 timmar, tills köttet är mört.

Svara
Malin 26 juli, 2023 - 16:04

Hej! Detta måste jag testa! Tycker alltid att det är svårt att veta vilken soja man ska använda. Vilken typ av soja har du använt i detta recept?

Svara
Malin 8 september, 2022 - 22:34

I receptet står det en timme men läser tre timmar förra gånger?
Vad gäller? 🙈

Svara
Åse 9 september, 2022 - 06:31

Det står 3 timmar i texten i inlägget, det är fel. Receptet är uppdaterat – det är receptkortet som gäller.

Svara
Arja 5 mars, 2023 - 05:43

Detta skall vi testa ikväll😊😋 Det är mååånga år sedan jag åt kotletter Ja o då stekte man dom typ bara 😊

Svara
Åse 6 mars, 2023 - 17:06

Hoppas det smakade bra!

Svara
Richard Ohlsson 28 augusti, 2022 - 20:26

Ett utmärkt recept.

Svara
Jenny 20 november, 2020 - 12:45

Ska det vara benfria fläskkkotletter? Har köpt med ben men skär bort det isånafall 🤗

Svara
Åse 20 november, 2020 - 12:50

nej kör med ben! Blir jättegott!

Svara
Helena 29 mars, 2017 - 11:34

Gjorde dessa kotletter igår, och det är så skönt när ALLA äter. Det gjorde ALLA igår:-)

Svara
Åse 29 mars, 2017 - 11:34

Haha underbart att höra Helena! <3

Svara
Ulla 27 mars, 2017 - 13:45

Jag skriver här för enkelhetens skull
Jag gjorde din Räkfärserad bergtunga i vitvinssås. Oj, vilken höjdare! Maken var lyrisk över min matlagningskonst. Nu lagar jag ofta efter dina recept, eller Kajsa Varg-varianten. Man tager vad man haver.
Det är inte ofta vi kan köpa bergtunga och det här var supergott, men ändå väldigt lätt att laga.
Tusen Tack för alla goda recept!
Ulla

Svara
Eva 27 mars, 2017 - 06:50

Måste vara en perfekt rätt för crock pot 😊 vad tror du om tiden där? Mer än 3 tim?

Svara
Åse 27 mars, 2017 - 07:19

Då får de gå i minst 6 timmar på hög!

Svara
Linda 15 februari, 2022 - 10:15

Det här låter jättegott och jag vill testa laga receptet men jag hittar inte hur många grader ugnen ska vara på?

Svara
Åse 15 februari, 2022 - 10:26

Detta tillagas på spisen, står i receptet =)

Svara
Gourmettjejensblogg 26 mars, 2017 - 19:30

Mums! Kotletter i sambalsås är min absoluta favorit! Den laga jag ofta från din kokbok.
Kram

Svara
Eva 26 mars, 2017 - 18:26

Mums va gott! Älskar sån mat som i princip sköter sig själv. Det här blir det i veckan som kommer:-))

Svara
Eva 26 mars, 2017 - 18:28

Gott att äta kotletterna med bara skyn också tycker jag.

Svara
Åse 27 mars, 2017 - 08:23

Absolut!

Svara
Margareta 26 mars, 2017 - 17:21

Blir inte morötterna mosiga om de kokar ned hela tiden?

Svara
Åse 26 mars, 2017 - 17:26

Morötterna är till för att ge smak åt kött och buljong men jag gillar kokta morötter så jag ätter dem också =)

Svara
Madeleine 26 mars, 2017 - 16:08

Jag har ett recept med kotletter i cidersås, så gott!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!