Lammfärsbiffar med sötpotatis och fetaostcreme

av Åse

GLAD LUCIA på er! Har ni blivit lussade för??
I går var det dags för ännu en vinproving tillsammans med Vinguiden.com.
En snygg cylinderformad box som hette Soprasasso Appassimento. Bara boxens utseende var ju värt det, eller hur? 🙂 Jag är lite svårflirtad när det kommer till fruktiga viner, gillar mest fat men både jag och Daniel blev förtjusta i detta vinet! En trevlig italienare!
”Vinet har en stor fruktig smak men inslag av körsbär, lakris, viol och mörka bär.  Det är ett vin som fungerar väldigt bra allround, tex till buffér som innehåller både mörkt och ljust kött, grönsaker och fisk. Vinet är inte kraftigt men har ändå en fin fyllighet vilket gör att det passar extra bra till rätter av nöt och vilt, fläsk och kyckling. Eftersom vinet har så fin frukt gifter det sig även väldigt bra med salta, feta ostar.”
Fruktiga viner passar utmärkt med rotfrukter och vi tyckte att nedan rätt blev jättebra med vinet! Så detta vinet lägger jag på minnet, ett bra allroundvin och sådana viner gillar jag.



Vinet beställer du enkelt på Vinguiden.com och hämtas sedan ut på ditt lokala systembolag, enkelt!

Vintipsen sker tillsammans med Vinguiden.com, men alla omdömen är givetvis mina egna!
Jag fullkomligen älskar lammfärsbiffar och speciellt med fetaost, vitlök och antingen timjan eller rosmarin! Gooooooott! Sötpotatis är också en ny favvis, triggar mig inte alls som vanlig potatis! (Potatis kan jag äta hur mycket som helst av)


4 portioner:
Biffar:
500 g lammfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 finhackad gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
2 msk grovhackad färsk rosmarin
150 g smulad fetaost
3-4 sötpotatisar (sötpotatisen är ingen potatis utan en rotknöl och innehåller mkt vitaminer, dock stärkelse så triggas man lätt av söta smaker så låter man bli!)
Färsk timjan, olivolja, salt & peppar
2 dl Crème Fraiche Gourmet Soltorkad tomat & Fetaost + lite extra fetaost (du kan givetvis använda naturell creme fraiche och smaksätta själv.
Sätt ugnen på 225 gr. Skala sötpotatisen och skär i klyftor, ringla olja över och finhackad rosmarin, salta och låt gå klar i ugn ca 15-20 minuter.
Blanda alla ingredienser och forma till biffar som du steker i smör.
Blanda creme fraichen och fetaost till en röra, salta och peppra lite och servera såsen kall.
Smaklig spis!
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

kila7 13 december, 2012 - 12:39

Hjääälp, Tips!!! Har varit jättenöjd/å duktig i 2,5 v och allt har gått bra. Men så får jag ett sånt där ”tuppjuck” och bara frossar allt vad jag hittar och kan:)(godis kakor mm) Å fort går det. Resulterar i +1,2 på vågen…. Deppar (trots förståelse och vetskap om varför) Men det är NU, som jag brukar lägga av och ”ge upp” för 752:a ggr ;). Men denna gång tänker jag inte det… nu dj_lar.. skall jag lycka nå min målvikt (även om det är lång tid kvar till dess)Men snälla, har du någt råd, om hur jag ”börjar om igen” och fortsätta, kan ju inte göra det ogjort men måste forsätta på rätt tänk och bana. Å framför allt, tips om hur jag inte skall låta detta hända igen :)(fel tankar, och fel beteende)

Svara
jolo79 13 december, 2012 - 11:18

Hej!
Hade på känn att du skulle dyka upp här! Kul!!!
Väntar ivrigt på din bok som jag förbeställt!!
Måste fråga var tröjan är ifrån om den är ny?! Superfin!!
Kram
Lotta

Svara
Åse 56kilo 13 december, 2012 - 11:32

Vad roligt att höra!! =)) Den är från Oasis! Köpt på Åhlenns i STHLM! =)

Svara
FruBengtsson 13 december, 2012 - 10:14

I´m here och oj vad fint här är inne!
Knepigt att kunna kommentera dock, har provat länge och nu äntligen!
Loggade in och gick direkt till ”rullgardinen” och valde mat och sen 56 kilo. Då blev jag tillsagd att logga in igen…typ 4 ggr 🙂
provade sen att efterinloggning gå direkt till start och sen välja kategori, då följde inloggningen med hela vägen!
Sparar lite tid till nästa gång 🙂
Tack för recept och vintips, har aldrig testat lammfärs!
kramen

Svara
Åse 56kilo 13 december, 2012 - 10:32

Hej vännen, välkommen hit!! Ja det är meckigt nu att kommentera och även för oss att logga in men de arbetar för kung och fosterland md att allt ska lösas! Det är ju så, en del problem märks inte förrän man släppt sajten live och då kan även ni läsare rapportera vad som är fel KRAMAR!

Svara
Jenjo 13 december, 2012 - 09:51

En liten fråga. Det här med rättika och nu sötpotatis. Är det något man kan äta om man vill viktminska med LCHF, eller bör man avstå tills man är vid målvikt?
Trevlig Lucia önskar jag dig!
Varma kramar! <3

Svara
Åse 56kilo 13 december, 2012 - 09:57

Allt handlar alltid om i vilken mängd och hur ofta.
Rättika kan du ALLTID äta och sötpotatis kan du äta då och då i rimlig mängd. Jag äter alltid bara några bitar av rotfrukter. Problemet är att många triggas av stärkelsen och äter mkt, för vi är också vana vid att fylla halva tallriken med grönsaker och gör samma med rotfrukter.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.