Lammfärsbiffar i gräddsås

av Åse

Jag älskar lammfärs! Så underbart god smak! Ett enkelt gammalt GI recept, inga konstigheter men ack så gott!

4 portioner

500 g lammfärs
1 vitlök solo
Knappt 1 dl grädde
1 msk oregano
2 dl grädde
2 msk kalvfond
6 stora gröna oliver med paprika i
salt och svartpeppar

Blanda lammfärs, finhackad vitlök, grädden, oregano i en dkål och salta och peppra efter smak
Forma biffarna med blöta händer och tryck ner de halverade oliverna i biffarna. Stek i medelstark värme i en klick smör.
När biffarna fått fin färg, häll över grädde och fond och låt allt koka ihop, smaka av med salt och peppar.

Jag serverade med en god fetaostsallad!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

junitjej 30 december, 2011 - 21:27

Det ser jättegott ut!!!

GOTT NYTT ÅR passar jag på att önska dig!

Svara
Åse 30 december, 2011 - 22:39

GOTT NYTT ÅR!! =))

Svara
Jenjo 30 december, 2011 - 13:55

Hej Åse.
Jag har inte kommenterat hos dig på ett tag. Det har varit väldigt mycket hos mig och dessutom åkte jag på världens influensa. Mår tack och lov bättre nu.
Har dock läst dina inlägg och är väldigt glad för din skull gällande ditt företag. Du kommer att lyckas superbra med det. Du är så himla duktig och framför allt inspirerande.
Och en till familjemedlem dyker snart upp. Så himlarns skoj. Jag är superavundsjuk… 😉
Dessa lammbiffar blir kvällens middag och jag är saker på att det kommer bli riktigt mums.
Ha nu ett fantastiskt nyår!!!!
Många kramar!!!

Svara
Åse 30 december, 2011 - 22:41

Hej vännen! Du är så välkommen att kika in när du kan!! Hoppas du snart får vara helt kry!! Stor kram!!

Svara
Lucypath.com 30 december, 2011 - 13:49

Måste testas!! 🙂

Svara
Anna-Lena 30 december, 2011 - 10:23

Mums, vad gott detta såg ut, MÅSTE testas. Ha en go fredag, kramis

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.