Kycklingfilé med timjanås och rotfrukter

av Åse

Hej på er!
Passar på att uppdatera medan jag har bedövningsdroppar i ögat, jag våndas fortfarande här hemma och hoppas det vänder i morgon.
I går lyckades jag laga mat (tack vare dropparna) och det blev riktigt gott!
Timjanåsen var heeeeelt fantastisk och receptet hittade jag Recept.nu

Kycklingen saltade och pepprade jag och stekte jag snabbt i smör och sedan grillades den klar till 72 grader i innertemperatur i ugnen.
Jag låter alltid kycklingen sedan vila under aluminiumfolie i ca 10 minuter, då blir den saftig.
Rotfrukterna bestod av morötter, palsternacka och kålrot. Yum! naturen kan leverera sitt godis minsann!
012A4393
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Timjansås


Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • 1 kruka färsk timjan
  • 4 dl grädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken. Låt fräsa på svag värme i ca 6-7 minuter. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
  2. Finhacka timjan (ta bort så mycket som möjligt av stjälkarna) och rör ner i lökfräset med grädde och fond. Låt koka ihop i ca 5 minuter och smaka sedan av med soja och salt, peppar.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Efter maten däckade jag i soffan medan smärtan klingade av en aning. Var uppe i natt och droppade bedövning men kunde sova annars.
Hujedamej..
PS! Förlaget har min bok ”Viktminskning med LCHF” i dagens julkalender! 179 kr!
HÄR är kampanjlänken

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Caroline 16 oktober, 2015 - 17:07

När ska vinet i såsen?

Svara
Åse 17 oktober, 2015 - 18:32

Tillsammans med övriga ingred.

Svara
Lisette Sällström 1 januari, 2015 - 18:28

Tack för ännu ett gott recept från dig.
Jag hade fläskfilé till såsen och rotgrönsaker i ugn.
Gjorde också en vitlöksstark avokadoröra till vilket passade perfekt.
Detta var som en riktig ”bjudrätt”

Svara
☆GE☆ 23 december, 2014 - 21:44

Du skulle absolut kunna optimera smärtlindringen med tex Panodil 1 g x 4 och /eller Ipren om de inte har sagt att du ska undvika antiinflamatoriska läkemedel förstås men Panodil är aldrig fel iallafall. Onödigt att ha så himla ont. Vad är lite lokalbedövning mot en sådan smärta?! Fast nu kanske det värsta har lagt sig lite?
Ps. Kycklingen med timjansås var jättegod!

Svara
Åse 23 december, 2014 - 21:54

Jag gick på Memiras medicinering: 2 panodil + 1 diklofenak 4 ggr dagligen, bara lokalbedövning som hjälpte kändes det som. Ptovade även Tramadol – nada.
Men nu har jag inte ont alls längre! Yay!
Kul rätten smakade! :))

Svara
⭐️GE⭐️ 23 december, 2014 - 22:24

Jaha, men då var det ju ordning på dem som skickade med det fast du skulle kanske ha haft Oxynorm istället för Tramadol. Det är snabbverkande Morfin. Mycket bättre än Tramadol. Tänkte om du ska göra andra ögat så är det ett tips att fråga efter det.

Svara
Åse 25 december, 2014 - 10:32

Tramadolet var mitt eget, så inget jag fick med mig =)
Jag tror tyvärr inte att mycket skulle bitit mer än lokalbedövningen, det är en sådan intensiv lokal smärta men jag vet inte. Som tur är, så är det över nu (ska inte fixa andra ögat)
En fortsatt God Jul till dig!

Svara
Pernilla Lindström 22 december, 2014 - 22:34

Här blev kyckling med timjansås favorit för hela familjen. Kommer att lagas många gånger här hemma igen 🙂 Tack för alla goda recept! God Jul 🙂

Svara
Livet på Liden 22 december, 2014 - 10:57

Så gott det ser ut! Kyckling är så tacksamt att laga, lätt att variera och timjan är en favoritkrydda hos mig 🙂 Detta måste testas!

Svara
Kerstin Graneli-Ericsson 20 december, 2014 - 19:15

Hej du fina Åse
Tack för ännu ett smarrigt recept. Kan riktigt se hur det bubblar upp nya idéer hela tiden från dig.. Har precis avnjutit ditt recept på zucchini lasagne. . Mums! Mår så bra i magen jämfört med förr när jag använde pasta plattor.i lasagnen.
Funderar lite över risgrynsgröten i jul, kanske kan ersättas med kokos chia pudding?
Kram Kerstin

Svara
Marie Mia Frändén 20 december, 2014 - 17:24

Måste testas

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.