Kyckling-Currypaj i ugnsform

av Åse

Jag älskar paj och jag älskar kyckling och jag älskar curry!
Då är detta perfekt! 😉
Eftersom vi är så många i vår familj så gör jag ofta pajen i långpanna, som HÄR och HÄR.
Detta blev sååååå gott så prova detta hörni!

(formen ca 25 x 30)
012A1782
22102014-012A1785
22102014-012A1791
22102014-012A1793

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling-Currypaj i långpanna


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 45

Ingredienser

Pajdeg

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 80 gram smör
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg

Fyllning

  • 2 grillade kycklingar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 msk curry (eller mer)
  • 3 msk mango chutney
  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g riven mozzarella + 1,5 dl till gratinering
  • 2 små banane
  • 1 dl jordnötter
  • salt, svartpeppar
  • kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Kör sesamfrön i mixer så det blir till mjöl, blanda sedan med resterande ingredienser i en matberedare med knivar.
  3. Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig. Men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra!
  4. Nagga botten och förgrädda sedan skalet i 10 minuter.
  5. Fräs finhackad lök, paprika och curry i smör eller kokosfett. Plocka isär kycklingköttet och blanda ner. Vispa ägg, creme fraiche och grädde och rör ner 150 g mozzarella. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner kycklingröran i skalet och häll smeten ovanpå. Fördla jordnötter och skivad banan ovanpå och avsluta med lite riven ost.
  7. Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 25

Nutrition

  • Serving Size: 12

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

Cici 10 juli, 2018 - 19:34

Jag kan vara blind; men vart ska chutneyn i? Ser den inte i instruktionerna. Pajen är i ugnen nu iaf 😊 men kan vara bra o veta till nästa gång.

Svara
Alexandra 16 maj, 2015 - 23:34

Hej, undrar om det ska vara vispgrädde eller matlagnings grädde, tack för en fantastisk blogg.

Svara
Åse 17 maj, 2015 - 09:00

Det avgör man själv men jag använder bara fullfet mejeri utan tillsatser. 🙂

Svara
Alexandra 17 maj, 2015 - 12:29

Tack för snabbt svar 😀

Svara
Kikki 26 februari, 2015 - 13:50

Jag skulle vilja testa detta recept men hade velat göra det i en vanlig normalstor pajform, då vi bara är två i vår familj 🙂 vilka mått och tid hade du använt då? Ha det gott!

Svara
Ylva på Åland 29 oktober, 2014 - 20:43

Denna fick toppenbetyg av både stor och mindre här hemma ikväll 🙂 Jättegod verkligen!
Blev mycket kvar av pajen till lunchlådor också, den var väldans mäktig!

Svara
Åse 1 november, 2014 - 11:01

Härligt det smakade! KRAM!

Svara
jenny 25 oktober, 2014 - 10:05

Använder du vanlig mango chutney eller finns det nån bra variant med mindre socker??

Svara
Åse 25 oktober, 2014 - 11:04 Svara
A-mamman 24 oktober, 2014 - 11:11

Ser galet gott ut, kyckling, banan och curry är ju grymt tillsammans! Ska inte tänka att jag inte får äta banan, älskar ju det och försöker bli lite mer liberal men inte balla ur. Balansen, det är den jag letar efter.

Svara
Camilla 23 oktober, 2014 - 22:56

Hej
Nötallergiker här. Istället för mängden mandelmjöl ? Kokosmjöl men mindre ? Aldrig hittat ett paj recept som blir bra.
Tack

Svara
Åse 24 oktober, 2014 - 09:55

Du kan prova att ersätta enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl+ 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk

Svara
Amanda 23 oktober, 2014 - 21:31

Detta kommer jag absolut testa i helgen 😀

Svara
Lisa 23 oktober, 2014 - 20:19

Hej Åse!
Tack för en bra och inspirerande blogg. Jag tänkte höra vad du står i frågan om hur kycklingindustrin ser ut? Jag vet att du försöker äta naturlig, ekologisk och bra mat i övrigt och därför tänkte jag höra vad du har för åsikter kring detta.
Jag själv älskade kyckling förut och åt det flera dagar i vecka men nu, när jag vet hur industrin ser ut och hur djuren behandlas klarar jag inte det. Dessutom är det väldigt svårt att få tag på ekologisk kyckling, vilket jag tycker är synd. Sen förstår jag så klart att vissa prioriterar att kyckling är en billig, god och bra proteinkälla när man har familj och många barn så som du har.
Ha en fin kväll, och tack igen för att du delar din hälsosamma syn på mat och hälsa. Kram Lisa

Svara
Åse 23 oktober, 2014 - 20:45

Jag önskar att jag kunde göra allt rätt, att jag bara åt det som gjorde gott för både själ och kropp, miljö och djur men det är tyvärr omöjligt, därför så försöker jag göra lite bra på många olika plan. Kram!

Svara
Therése 24 oktober, 2014 - 09:20

Bjärekyckling har börjat med långsamtväxande kycklingar. Och deras djurhållning i övrigt är bättre, kycklingarna har t ex större utrymme och foder utan antibiotika. Gå in på bjärefågels hemsida o kolla, det är iallafall ett bättre alternativ, kanske lite dyrare, men då kan man unna sig kyckling ibland med lite bättre samvete.

Svara
Annis 23 oktober, 2014 - 18:43

Det ska jag prova att göra i helgen.

Svara
Annika 23 oktober, 2014 - 15:37

Ser himla gott ut med kyckling-curry-paj… men har du nå recept..? 😉 (länkarna var ju ost/skinkpaj samt köttfärspaj, eller har jag missat nåt..?) 🙂

Svara
Barbro 23 oktober, 2014 - 15:35

Vad hungrig man blir -testas nu till helgen kanske.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.