Kycklingburgare med lite sting

av Åse

 
God förmiddag! Vovvarna är lämnade till hundfrisörerna för kvartalets bad & klipp & fix så nu ekar huset helt tomt =)
Jag steker pannkakor, har fröknäcken i ugnen och efter det ska jag hälla upp en kopp gott kusmi te! Jag som annars är enbart kaffedrickare älskar verkligen detta teet! Doftar HIMMELSKT!
IMG_6156
IMG_6158
 
I går kväll åt vi kycklingburgare som vi stoppade i lite vad vi ville.
8 burgare
1 kilo kycklingfärs
1 ägg
2 tsk kycklingkrydda
2 tsk salt
Blanda ihop till en smet och stek burgarna i smör.
På min burgare hade jag lök, tomatskivor, ostskiva, hamburgerdressing, salsa, 1 knaperstekt bacon, jalapenos 🙂 Den blev inte snygg – men GOD!
IMG_6140
IMG_6143

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Petra 11 april, 2017 - 12:10

Erkänner lite motvilligt att jag aldrig gjort Kycklingburgare och då är jag snart 43 år med både man och barn. Igår blev det premiär och såå gott det var. Hur kan jag ha missat detta så länge? Och mannen tyckte de var mycket lätta att grilla. Definitivt repris på detta. 😄😄
Tack för en jättehärlig blogg. 💐💐
Kram Petra

Svara
Åse 12 april, 2017 - 11:22

Vad härligt att det brev bra! =) KRAM!

Svara
Cecilia 13 januari, 2014 - 09:43

Tack Åse, för ditt snabba svar.
Jag har läst igenom för typ 5:e gången och nu äntligen kopplade jag.
Det finns ju så många goda recept så det blev liksom där jag började 🙂
Mvh

Svara
Åse 13 januari, 2014 - 12:19

Hah vad bra!! =) lycka till!

Svara
Cecilia 10 januari, 2014 - 21:48

Hej Åse,
har precis köpt dina böcker. Älskar dom!
Gillar konceptet att inte fixera vid kaloriräkning Men känner mig jätteosäker på mängd mat vid varje måltid.
Mitt problem med mat är att jag älskar mat och äter därför för mycket 🙂

Svara
Åse 11 januari, 2014 - 13:43

Hej! Om du läser i första boken (och även andra) så beskriver jag handmodellen, läs där så får du svaret =)) Lycka till!!

Svara
Jenjo 9 januari, 2014 - 19:14

Rätt snygg är den ändå, burgaren… 😉
Och teet ser supergott ut. Ja, jag menar ser, för jag föll pladask på burken! Ska hålla koll efter den tror jag minsann… 😉

Svara
Lena 9 januari, 2014 - 12:55

Hej!
Tips på var man kan köpa kycklingkrydddan?

Svara
Åse 9 januari, 2014 - 12:56

Hej! Min kommer från borett.se men såg inte den nu när jag kollade!

Svara
ewa 9 januari, 2014 - 12:33

har läst ditt inlägg tack snälla Åse

Svara
ewa 9 januari, 2014 - 12:16

Hej Åse
Varför ska man undvika grädde ,cf mm vid rivstart har det med fetthalten och göra kan man inte ta ex 15 % grädde istället ex till gratänger? annars vad kan man ta istället till ex kött ,kyckling,korv ? vad kan man ta istället i köttfärssås ?
ha det gott
Kram
Ewa S

Svara
Åse 9 januari, 2014 - 12:20

Hej Ewa, läs rivstartsinläggen igen, där står det =))
Under rivstarten så är det enklast att göra recept där inte grädde eller crème fraîche finns med.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.