Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Stroganoff


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 30

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 11,2 kilo kycklingfilé
  • smör, olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 tsk paprikapulver
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 röda paprikor
  • 250 gram champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl smetana

Till servering

  • 2 dl hackad saltgurka
  • 1 knippe persilja

Instruktioner

  1. Skär champinjonerna i kvartar, finhacka lök och vitlök och stek champinjoner och löken i smör. Strimla kycklingfilén och stek i smör eller kokosfett. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg kycklingen, champinjon och lökröran i en tjockbottnad gryta, skär paprikan i mindre bitar och rör ner. Rör ner alla andra ingredienser och låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Noteringar

  • Servera med valfritt tillbehör, jag tycker att blomkåls ris var gott till
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 20

Nutrition

  • Serving Size: 8