Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

av Åse

Hej raringar!
Hoppas ni har en fin fredag!
Här började dagen med drygt 5 km löpning/pw och jag har nu slått rekordet i uthållighet och hastighet och jag ser fram emot nästa löprunda! Såååå kul! Har alltid velat kunna springa minst 5 km och nu ska det banne mig bli av!

Lite öm i musklerna runt höften men jag har foamrollat lite nu så hoppas jag att jag inte får ont.
I går åt vi magiskt gott! Detta måste ni prova!

012A9277
Vi drack vårt favoritvin till; Baron de Ley!
Alltid magiskt gott!

012A9287

Parmesangratinerad Fänkål hade vi som tillbehör men det är även gott med allt från pasta till ugnsrostad potatis till en god sallad!
Ta det ni gillar och mår bra av!

012A9281

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2,5 dl grovhackade champinjoner
  • 6 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 23 tsk torkad rosmarin
  • 6 hackade soltorkade tomater
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl svarta kalamataoliver
  • 1 knippe persilja
  • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
  2. Stek dem i två omgångar i stekpanna i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
  3. Lägg över i stor gryta.
  4. Fräs finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp i samma panna som kycklingen stektes i, tillsätt eventuellt mer smör.
  5. Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.

Ha en fin fredag! ❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

55 kommentarer

Magnus 7 december, 2022 - 19:34

Smarrigt

Svara
Monica 28 december, 2020 - 13:37

Sååå gött gjort den så många gånger . Till fest o till vardag. Ris el rotfrukter i ugn , pasta el som en soppa. God vilket som.

Svara
Annelie 20 september, 2020 - 16:06

Sjukt gott, gjort detta ett par gånger nu 😀

Svara
Åse 21 september, 2020 - 13:57

Vad kul att höra! 😍

Svara
Upprörd 17 juli, 2020 - 20:16

Ni får ju fan skriva att man ska fräsa lök och svamp separat, inte alls tydligt i nuvarande instruktion.

Svara
Åse 17 juli, 2020 - 20:19

Oj! Herr / Fru Upprörd! Ber så ödmjukast om ursäkt! Hoppas inte jag fördärvade hela fredagen för Er?

Svara
Gun 24 juli, 2022 - 10:14

Herr Fru Upprörd

Litet tips. Läs hela receptet, dvs också momenten innan tillagning.

OM du hade gjort det hade du noterat vad som stod under moment 4.

Tack än en gång Åse för fina recept, som du delat med dig under åren.

Svara
Pia 2 maj, 2020 - 12:05

Jätte gott

Svara
Cecilia 2 mars, 2024 - 11:00

Hjälp vad serverade ni till ?

Svara
Åse 2 mars, 2024 - 11:01

Var frågan till Pia eller till mig?

Svara
Gun Nilsson 8 september, 2019 - 10:33

Hej, gjorde denna rätt igår och sååå god den blev!! Blev så uppskattat av mina gäster som genast ville ha receptet👍😊

Svara
Åse 8 september, 2019 - 14:15

Vad roligt att det smakade! Tack för feedback =)

Svara
Sara 8 april, 2019 - 11:21

Älskar detta receptet! Kan man förbereda allt och värma på igen innan man rör ner det sista? Ska ha bjudning med många på fredag och tänkte göra denna!

Svara
Åse 8 april, 2019 - 12:19

Javisst! Inga problem! =)

Svara
Monica 20 januari, 2019 - 18:48

Supergott! Lade till lite rött vin som fick koka in några minuter ihop med kycklingen och buljongtärningarna innan grädden kom i grytan. Det här blir helt klart en ”bjudmiddag” framöver hos oss! Tack för ditt goda recept 😊

Svara
Mia 15 december, 2018 - 16:08

Fantastiskt god🤩
Denna gör vi ikväll!

Svara
Åse 16 december, 2018 - 12:30

Mums kul att du gillar!

Svara
Parmesangratinerad Fänkål - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 5 oktober, 2018 - 09:01

[…] tillbehöret är så magiskt gott! Väldigt gott till fisk men som ni ser i den HÄR rätten så passar det perfekt där […]

Svara
Katalin Grivander 22 april, 2018 - 09:23

Hej
Det är många fina recept du har, men varför inte möjlighet att skriva ut dom?
Jag kan inte springa mellan köket och datorn hela tiden.

Svara
Åse - 56kilo 22 april, 2018 - 11:31

Som jag skrivit i två veckor nu så har bloggen bytt plattform och det är massor av funktioner som inte fungerar längre. Jag kommer byta tillbaka till egen plattform i veckan och då kommer alla funktioner fungera igen.

Svara
Sara 4 april, 2018 - 19:06

Äter inte kött så bytte ut kycklingen mot Oumph vilket funkade jättebra, smakade hur bra som helst! Ett recept jag definitivt ska göra flera gånger!

Svara
Lisen Enlund 4 november, 2017 - 19:54

Fantaskiskt gott som alla andra recept vi prövat👍🏻Jättemånga hälsningar från Finland och tusen tack 🇫🇮

Svara
Isabell kazimierczak 12 september, 2017 - 18:41

Det var jättegott!

Svara
Johanna 6 september, 2017 - 18:35

Galet god! Tack <3

Svara
Helena 31 augusti, 2017 - 09:30

Finns originalreceptet på ”KYCKLING I KRÄMIG CITRON, ROSMARIN OCH- VITLÖKSSÅS” kvar någonstans? Jag hittar bara det uppdaterade receptet på ”Citron- och Persiljekyckling”.

Svara
Åse 31 augusti, 2017 - 09:54

Japp 🙂 finns på bloggen

Svara
Helena 31 augusti, 2017 - 10:45

Hmmm. Alla länkar leder till ”Citron- och Persiljekyckling”. Jag skulle verkligen vilja ha originalreceptet.

Svara
Åse 31 augusti, 2017 - 10:52

Det är originalreceptet, inget är förändrat det är bara titeln i receptet som heter annorlunda.

Svara
Åse 31 augusti, 2017 - 11:03

Nä nu ser jag hur du menar! Det var ju märkligt att det receptkortet ersatts med det andra! Ska se om jag kan hitta originalet.

Svara
Åse 31 augusti, 2017 - 11:16

Nu är det tillbaka!

Helena 31 augusti, 2017 - 14:12

Tack!

Åse 31 augusti, 2017 - 14:13

Så lite så! Bra jag uppmärksammades på det!

Citron- och Persiljekyckling - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 27 juni, 2017 - 15:49

[…] går gjorde vi en variant på min goda kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås – en lite nerbantad version + lite extra i =) Har en sådan fin rosmarin i köksfönstret så […]

Svara
Rebecca 9 april, 2017 - 02:03

Fick smaka denna hos en kompis idag, magiskt gott!! Ska definitivt laga den hemma snart! 😀

Svara
Åse 9 april, 2017 - 15:32

Vadv roligt att höra!!

Svara
Ami Lanmark 20 februari, 2017 - 10:57

Oj så gott! Oliverna är pricken över i. Hade en ”svampallergiker” på besök så jag skippade svampen. Blir kul att testa MED svamp nästa gång. Tack för en toppenmiddag!

Svara
Åse 20 februari, 2017 - 12:49

Härligt att höra! =)

Svara
Helena Rufo Gonzalez 29 augusti, 2016 - 10:24

Hej! Har precis hittat din blogg och ska köpa din ena bok med LCHF-recept! Och den här kycklinggrytan ska jag testa till kvällens middag, den ser ljuvligt god ut!

Svara
Caroline 22 augusti, 2016 - 17:36

Vi testade denna i helgen, supergott. Uppskattades av hela familjen 🙂

Svara
Nina 13 augusti, 2016 - 20:58

Såååå gott!
Barnen uppskattade också detta!
Men, när ska de soltorkade tomaterna i? Om jag inte helt missar det i receptet, står det inte. Jag la i dem tillsammans med citronskal och persilja och det.
Tack för fantastisk inspiration och så många fantastiska recept!
Både dina böcker och bloggen är en guldgruva när det gäller god mat!

Svara
Åse 14 augusti, 2016 - 14:47

Hej! Det kan du lägga i tillsammans med vitlöken etc – jag har uppdaterat receptet =) Kul att alla gillade det!
Och underbart att recepten uppskattas! <3

Svara
Jeanette 1 augusti, 2016 - 18:42

Åh vad smarrigt detta ser ut. Älskar kyckling:)

Svara
Erika 31 juli, 2016 - 12:37

Tack för all mat o livsnjutarinspo!
Jag är också stel i höfterna och får lätt ont efter löpning om jag slarvar m stretch. I sommar har jag testat Yin-yoga via Yogobe och det är så himla skönt och ger bra resultat – inget ont nu!
Kan tipsa om Johanna Anderssons pass Global Yoga Yin för löpare m fokus på höfter. Jag har varit helt antiyoga men är nu såld och kör dagligen:-)
Kram kram

Svara
Åse 31 juli, 2016 - 14:44

Tack för tips! =)

Svara
Robert 31 juli, 2016 - 09:37

Ser ju fantastiskt gott ut. Måste testas!

Svara
Malin 30 juli, 2016 - 20:58

Gjorde denna ikväll – Gode gud vad ågott!!! Vad duktig du är på att göra goda recept.
Måste bara fråga dig om grädden i dina recept. Kör du vispgrädde?
Tack för härlig matinsiration!
Kram Malin H

Svara
Åse 31 juli, 2016 - 09:09

Tack! Yes, det gör jag 🙂

Svara
ANNA 30 juli, 2016 - 20:50

FÖRMODLIGEN EN JÄTTEDUM FRÅGA, MEN ANVÄNDER DU URKÄNADE OLIVER?!

Svara
Åse 31 juli, 2016 - 09:09

Japp 🙂

Svara
Christina 29 juli, 2016 - 20:28

Hjälp hur gjorde du färnkålen? Vill göra nuuuu?
Jag vill också gå kickstart ?
Kram
Stina

Svara
Åse 30 juli, 2016 - 09:01

Bara koka mjuk i lättsaltat vatten sedan på med riven ost och gratinera i ugn =)

Svara
David 29 juli, 2016 - 20:26

Hej Åse:) När ska citronskalet i?

Svara
Åse 29 juli, 2016 - 20:42

tillsammans med oliverna! =)

Svara
Ulrika 29 juli, 2016 - 15:57

Fänkålen ser väldigt god ut, (som alla bilder du delar med dig). Kör du fänkålen en stund i ugnen innan du lägger på osten eller kör du på den direkt?

Svara
Cecilia Pena 29 juli, 2016 - 14:07

Ser supergott ut! Måste testa detta 🙂 Håller precis som du på att jobba upp löpningen, ska springa Tjejmilen i september så jag har inget val. Har just lärt mig att intervaller är grejen, så jag varvar 5-6 km löprundor med intervaller på 400 m eller 800 m och går mellan. Jobbigt, men jag hoppas att det ska ge resultat.
Igår skulle jag gå in och anmäla mig till kostrådgivningen Kickstart du skulle köra igång i augusti men såg att den var fullbokad. Kommer du att köra någon mer sådan omgång snart igen?
Ha det fint!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.