Kristi Himmelfärdsdag!

av Åse

God middag!! Ledig dag idag! Aaaaaaaa!!!!
Barnen fick kokospannkakor till frukost och de slukade alla! Hemmagjord glass till.
Receptet är Anna Halléns:

5 ägg
4 dl mjölk
4 dl grädde
0,5 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 dl kokosflingor
salt
Jag mixar allt med stavmixer, låter stå en stund och steker sedan i kokosfett.

20120517-113448.jpg

I går provade vi Kronfågels BBQ Grillmixlåda som jag fått prova genom Spot and Tell och även deras BBQ Kycklingspett. Generellt är ju färdigkryddade saker fulla av socker, aromer och mycket annat skräp. För mig är det viktigast att det inte är en mängder e-ämnen i och massa olika smakförstärkare, lite socker gör mig inget. Och jag tyckte att dessa var OK när jag kikade på näringsinnehållet. <0,5 gram kh per 100 gram så inte var det mycket socker i kryddorna.
Smaken var OK, personligen tycker jag att man lika gärna kan slänga ner kycklingen i en påse med soja, salt, peppar och lite grillkrydda och marinera en stund innan man lägger på grillen men det är klart att det är smidigt ibland med färdigmarinerat!



Regnigt och trist var det.. inget grillväder direkt!


Vad gör ni en dag som denna? Här händer inget speciellt, familjemys och 15 åringen har efterfrågat tacos heeeeeela veckan så det får nog bli det i kväll!
Ute blåser det rejält i dag! Men just nu tittar faktiskt solen fram! Men till helgen ska det ju bli fint och då väntar trädgårdsarbete här!


Dagens outfit, en söt Branting tunika/klänning från Campadre (så klart!)

Ha nu en toppendag och ta hand om er och njut av dagen!! XOXO

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

29 kommentarer

Mathildas mamma 19 maj, 2012 - 14:01

Galet goda kokospannkakor =)
Jag fick dock öka till 1 dl fiberhusk för att det skulle gå att vända dem. Jag har altid havremjölk ist för vanlig.
Tack Åsa för en supergod frukost.

Svara
Mathildas mamma 19 maj, 2012 - 14:02

F-låt menade Åse såklart =)

Svara
Martina 18 maj, 2012 - 11:44

Va fin du är Åse!

Svara
Åse 18 maj, 2012 - 12:03

Men gulle, tack!! <3

Svara
SaraG 17 maj, 2012 - 22:56

Åh så fin tunika!
Pannkakorna låter väldigt smarriga:) Har du något recept på glass som du kan delge?
Trevlig helg!!

Svara
Junitjej 17 maj, 2012 - 19:48

Kanonsnygg klädsel!

Svara
AnnHelene 17 maj, 2012 - 19:47

Hej!
Vilken underbar tunika!! Jag bara måste ha en sån men jag blir inte klok på hur man beställer från Campadre. Har letat som en galning men fattar inget. Trögfattad som jag är men tar mod till mig och frågar hur gör man egentligen?. Kan man bara beställa det som finns på kampanj kanske?:
Ha en trevlig kväll 🙂
AnnHelene

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 19:54

Hej! Ja man kan bara beställa när det är kampanj :/ men ofta kommer samma kampanj tillbaka igen :))

Svara
Z 17 maj, 2012 - 19:31

snygg du e i tunnikan;), läste i din pannkaksrecept att du hade en halv dl fiberhusk, är det inte lite väl mycket? jag brukar ha en knappt en matsked i min och den stelnar det första den gör trots att jag följer recept in i det sista:O
Hur många pannkakor räcker smeten till förresten?:)

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 19:55

Det är 1 dl i originalreceptet så jag drog ner 😉 Det är ju 8 dl vätska så då blir 3 msk (0,5 dl ca) lagom

Svara
Mathildas mamma 17 maj, 2012 - 18:03

Hej
Vad är det för kalla såser på bilden? Finns det recept här på sidan?
Finn tunika men allt klär en skönhet.
Ha en trevlig kväll

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 19:56

Köööööööpesåser!!! Bea, tzatziki och hickory grillsås 🙂

Svara
ÅsaS 17 maj, 2012 - 16:50

Nyss hemkommen från jobbet. Sitter och väntar på att kaffet ska bli klart. Senare ikväll blir det grillat – kycklingklubbor och fläskfilé. Till det blir det nån typ av varma grönsaker (bl a sparris) och så en kall fräsch sallad. Och naturligtvis nån sås av något slag. Undrar om man vågar unna sig lite vin ikväll, ska ju faktiskt upp och jobba imorgon bitti igen…
Kram och ha en fin helg!
ÅsaS

Svara
Erja Cannerfors 17 maj, 2012 - 16:37

Håller med förresten om att ren mat är viktigt, hellre mer kolhydrater!

Svara
Erja Cannerfors 17 maj, 2012 - 16:33

Jag är i din hemstad. Maken och jag bor på Hotell Maria över helgen och kväll blir det naturligtvis tapas.
Läser din blogg och får inspiration. För tillfället har jag svårt att låta bli kolhydrater men håller vikten ändå.
Ha en skön helg !

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 16:44

Ha det så roligt här!! =)

Svara
Anita 17 maj, 2012 - 15:21

Du är jättefin i tunikan. Ha en fin Kristi Himmelfärdsdag!

Svara
annelie 17 maj, 2012 - 14:50

åå vilken fin tunika,, vad exakt heter modellen??? vill oxå ha!!!!!!

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 16:26

Den heter Carola Short!

Svara
Vän av LCHF 17 maj, 2012 - 14:14

Vicken söt liten tjej. Hon såg så glad och nöjd ut. Pannkakan såg god ut.

Svara
Lotte 17 maj, 2012 - 13:52

Supersöt tunika!! Här har storstädats idag, härlig känsla nu efteråt. Ikväll blir det mys hos vänner.
Kram lotte

Svara
Sara 17 maj, 2012 - 13:50

Åse, jag måste bara säga hur inspirerande du är! Jag har precis börjat tycka det är roligt att laga mat och jag är inne på din blogg varje dag för att spana efter recept, HEJA DIG!

Svara
WB 17 maj, 2012 - 13:49

Hur många pannkakor blir det av smeten? 🙂

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 16:30

Beror på pannstorleken 😉 Men det ska räcka till 4 portioner ca.

Svara
WB 18 maj, 2012 - 19:54

Okej, tack för ett snabbt svar! 🙂

Svara
Annika 17 maj, 2012 - 13:46

Följer din blogg men har aldrig tidigare kommenterat vilket jag måste göra nu 🙂 Tack för en väldigt inspirerande blogg med helt fantastiska recept. Idag provade vi kesoplättarna till lunch och alla 5 barnen (mellan 17 och 1,5 år) älskade dem 🙂 En liten fråga, om det är okej… Hur gör du när du använt sötningsmedel? Äter dina små barn bakverk med det eller gör du ett annat alternativ åt dem med ”riktigt” socker?

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 16:34

Vad roligt!! Mina barn får äta bakverk sötade med erythritol och stevia, det är naturiga sötningsmedel och betydligt hälsosammare än vanligt raffinerat socker (vilket de också får på helgen)

Svara
Annika 17 maj, 2012 - 19:40

Tack för ditt svar! Jag använder stevia strö och ”ren” stevia till mig och mannen medan barnens har sötats med råsocker, men då kan jag med gott samvete ge barnen samma som vi äter (mindre jobb dessutom ;))

Svara
Brita 17 maj, 2012 - 13:36

Åh, den där tunikan är sååå fin. Såg också den på Campadre men höll mig…Väntar till det är 5 kg till bort i alla fall…Gjorde kesoplättarna (1:a versionen) till lunch idag och de var ju supergoda!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.