Krämig pepparrotslax med räkor

av Åse

I går kväll gjorde jag min favoritlaxrätt!  Jag älskar Cantadou Pepparrot!! Man kan variera smaken, tex välja en av Cantadous andra smaker!

4 portioner

4 laxfiléer
2 dl vispgrädde
1 ask (125 gr) cantadou pepparrot
1 äggula
salt, peppar
skalade räkor
romantica tomater (eller körsbärsltomater)

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en form och lägg ner laxfiléerna. Vispa ihop grädde, färskosot och äggula och smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i klyftor och fördela ovanpå fisken. Låt gå 20 minuter i ugnen, ta ut och toppa med räkor!


Ett GOTT vin till fet fisk!! Mycket syra i som balanserar smaken! För övrigt älskar jag Chardonnay!

Till fördrink blev det mitt favoritbubbel Massé!

 Trevlig lördag ni alla! Här blir det bara slapp heeeela dagen och ikväll blir det kyckling! =))
Vad äter ni idag??

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 januari, 2016 - 11:42

[…] 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Capricciosa crêpes *se nedan Middag: Krämig pepparrotslax med räkor, grönsaker som […]

Svara
Veckomeny v. 5 – LCHF | 29 januari, 2014 - 15:25

[…] mustig kycklingsoppa Onsdag: Tikka Masala – fiskgryta Torsdag: Kåldolmar á la LCHF Fredag: Krämig pepparrotslax m. räkor Lördag: Kycklingburgare m. vitlöksost Söndag: […]

Svara
pappa b 24 mars, 2012 - 11:45

Tjenare alla gada bloggare!
Här sitter Sveriges gladaste man och river i sitt huvud och förstår inte varför det ALLTID skall handla om lax. Är man uppfödd på denna kungliga rosa fisk tre dagar i veckan, sedan man orkade stappla fram för egen maskin, så är man inte lika passionerad över firren idag.
Däremot så förgyller ju en klick Cantadou det mesta, eller hur.

Skippa fisken den här gången. Vi satsar på kalkon i stället!
Köp två lagom stora bitar av kalkonfile. Sör tvärsnitt, inte så djupa och dela dem försiktigt med en vass kniv. Torka dem torra med hushållspapper och gnid in dem med salt och krossad rosépeppar samt Aromat. Öppna dem och bred ut en rejäl sträng med Cantadou (vitlök/örter) mellan filéskivorna. Fäst ihop dem med tandpetare och bryn dem hastigt i smör på bägge sidorna i het stekpanna. Sänk värmen och blanda ner en grönsaksbuljongtärning i 3 dl vatten. Efterkoka under lock i 10 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Häll på en burk krossade tomater och låt detta koka med i ytterligare 5 minuter.
Gör en sallad av ruccola, finhackad rödlök och en gul paprika, spetsad med en god olivolja och lite hallonvinäger. Ät, njut och må som en prins/prinsessa. Ett glas rosévin passar bra till.
Glöm inte bort att skicka de tio burkarna Cantadou till mig.
Tack för en fin sida, jag kommer gärna tillbaka. Kram

Svara
eva jehrn 23 mars, 2012 - 12:12

Mitt favoritrecept med Cantadou-vitlök örter TÄVLING

4pers

4 kycklingfileer
3 dl grädde,fet
1 ask vitlök/örter Cantadou
1 pressad vitlöksklyfta, stor eller 2 små
1/2 rödlök i tunna skivor
1 liten burk hela champinjoner
6 coctailtomater i halvor

Stek fileerna, ta upp dom. Fräs champinjoner och rödlök, häll på grädde och klicka i cantadou, pressa i vitlöken och låt sjuda 15 min. Lägg tillbaka fileerna och låt sjuda ytterligare 5 min, dela coctailtomaterna i halvor lägg i dom, vänd runt lite tills de blivit varma. Servera hariciverts, brocolli och blomkål-blandat till.

Svara
TÄVLING – Cantadou 22 mars, 2012 - 13:00

[…] favoritrecept med Cantadou är ju detta, berätta nu ert!! […]

Svara
Gårdagens middag | Malin Johansson 22 mars, 2012 - 09:33

[…] gjorde jag lax i ugn. Enligt detta recept <länk>, från 56kilo.se. Jag missade förstås att tomaterna skulle vara med i ugnen, så de kom på sist […]

Svara
KristinaM 18 mars, 2012 - 21:01

Kycklingcurry idag. Ris till tonåringen men vi nöjde oss med curryn och ett glas Prosecco som smakade underbart till.

Svara
milla 18 mars, 2012 - 14:09

Ser ut och vara riktigt gott sparar receptet. Idag ska jag göra laxlasagne så gott inte LCHF men gott. Ha en bra dag

Svara
Jimmie 18 mars, 2012 - 08:30

Ser otroligt gott ut och väldigt snyggt fångat på bild.
Ha en underbar söndag/ Jimmie

Svara
Åse 18 mars, 2012 - 11:06

Tack Jimmie!! Ha det härligt i dag!

Svara
Anita 17 mars, 2012 - 19:52

Tack för tipset på Chardonnay, har lagt den i min app. Tycker oxå mycket om Chardonnay vin. :o) Kan inte dricka röd vin, får då huvudvärk. Så då är det kul med nya tips, vill inte ha sött vin är inte gott till mat. Ha en trevlig lördag kväll. 🙂

Svara
Åse 18 mars, 2012 - 11:10

Prova det, jättegott till lax!!

Svara
ÅsaS 17 mars, 2012 - 18:27

Och jag som har 2 fina laxsidor i frysen – tack för receptet! Får bli det tillmiddag nån dag nästa vecka!
Fast just nu är jag OTROLIGT sugen på potatis- och purjolökssoppa… Fast det är bara jag som kan tänka mig äta det. Övriga familjen rynkar på näsan…

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Maria 17 mars, 2012 - 15:46

Åhh detta såg så gott ut!! Lax är ju toppenmat !
Vi ska ha gäster ikväll så jag står och lagar Libanesisk buffé .. är ju också gott!! (Hoppas jag det blir .. 😉
Ha en härligt kväll!!

= )

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 15:48

Men oj, libanesisk buffé åter ju spännande!! =))

Svara
Katinkas Kitchen 17 mars, 2012 - 14:14

Åh, det här låter både gott och enkelt – helt i Katinkas Kitchens smak! Verkar bra med LCHF där man inte räds fettet, eftersom jag alltid varit övertygad om att fett är nyttigt! Lågfettprodukter kommer inte över tröskeln! Ska sätta mig mer in i just LCHF, eftersom redan lagar en hel del sådan mat, alldeles glatt ovetande bara utifrån smak och övertygelse.
Med vänliga matglada hälsningar frånKatinkas Kitchen

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 14:42

Precis, bara skippa spannmål och annan stärkelserik mat =))

Svara
Lina 17 mars, 2012 - 14:13

Åhhhhh vad trist att manken min inte äter fisk.
Måste försöka lära honom detta.
Det där såg ju urgott ut.

Har precis gjort ”din” panncotta LCHF till familjen (rencur för min ännu) och innan det blir det fetsostfyllda biffar.
Ha en skön lördag.
Kram kram
Lina

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 14:43

Jaaaa det tycker jag! Hoppas han äter omega 3? Om han inte äter fisk?
Ha det gott idag!! KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.