Kosta Boda Art Hotel- Julstämning deluxe!

av Åse

God morgon! Stora tröttdagen i dag tror jag bestämt!! Regnet öser ner och det är mörkt och dystert. Att tända upp ljus och sätta in en plåt med zucchinibaguetter till frukost hjälper dock långt för humöret!
Vi har haft en fantastiskt trevlig helg i Kosta och deras glashotell Kosta Boda Art Hotel
Jag och Victoria med män blev uppbjudna för att få uppleva lite julstämning där. Supertrevligt tyckte vi och tackade självklart ja!
Det var ett ganska späckat schema så det fanns ingen tid att uppdatera därifrån så nu kommer ett låååååååångt inlägg!
När vi anlände till hotellet och blivit incheckade så var det dags för lunch och inte vilken lunch som helst utan JULBUFFÉE! Yippie!! Årets första julbord med andra ord! YUM!!!
22112014-012A3231
22112014-012A3233
22112014-012A3238
Ett riktigt bra julbord där det fanns allt jag personligen vill ha på ett julbord! Enda nackdelen är att man blir ju så MÄTT!! ;))
Efter lunch var det dags för en tripp till hyttan. Superintressant! Jag är så imponerad av hantverk av alla de slag!
22112014-012A3242 22112014-012A3243 22112014-012A3272 22112014-012A3275
Sedan var det dags att ta oss till glascenter där vi skulle få prova på glasblåsning! Daniel och Micke ville göra whiskeyglas och jag och Victoria gjorde skålar. Jag hade velat ha rosa/vit men det fanns bara vit färg så det fick det bli!
22112014-012A3293 22112014-012A3304 22112014-012A3308 22112014-012A3315 22112014-012A3319
Och HÄR är resultatet! UNIK och FULLÄNDAD i sin Ofullkomlighet! Ha!
24112014-012A3432
Efter glasblåsning drog vi in till SPAområdet och såååååå skönt att bara sitta och prata i morgonrockar och smutta på ett glas champagne och njuta av värmen och poolen.
Vi hade en supé som väntade sedan vid 20. Ett plus i kanten att det enkelt gick att byta ut en del maträtter som man antingen inte tålde (som i vårt sällskap) eller helt enkelt inte tyckte om.
Givetvis roligt att det var fina råvaror från lokala och regionala gårdar!
Jag åt:
Förrätt: Soppa på Karl-Johansvamp serveras med panerad persiljerot och lätt syrad svartrot.
Varmrätt: Småländskt vilt (Hjort) med kantarellkräm och rödvins-marinerade päron samt en lätt kryddad sky med grönpeppar.
Dessert: Kryddkokt äpple från Urshult med glass på Calvados serveras med äppelsylt.
22112014-012A3345-Redigera 22112014-012A3348-Redigera-Redigera 22112014-012A3356 22112014-012A3364 22112014-012A3370
Eftersom vi inte kommer ses innan jul så hade vi köpt med oss klappar till det sedvanliga (åtminstone i Skåne!) julklappsspelet som vi spelar hela december när vi umgås!
Sååååååå kul vi hade!!!
23112014-012A3372 23112014-012A3379
Här kommer lite fler bilder från helgen.  Mysig (men sååååå liten) julmarknad, härlig julkänsla och en underbar glasbar med fantastisk mat!! 
Vi fick en rundvandring av hotellet och presentation av glaskonsten som hela hotellet pryds av.
Helgen avslutades med en avkopplande helkroppsmassage, en megastor kräftmacka (ja skippar brödet så klart) och sedan begav det sig mot tåget med hotellets limousineservice, ett roligt inslag för gäster tycker jag. Vi har väl alla lite för lite flärd och glamour i våra liv! =) ♥︎


24112014-012A3447
En fulländad helg! Men det finns inget som att komma hem till sina barn och krama om dem!
Har ni haft en bra helg? Visst går de för fort numera?? *åldern?*
KRAM på er alla!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Maria 24 november, 2014 - 21:26

Hur spelar ni erat julklappspel?
Ska spela det för första gången i år men vet inte riktigt hur man gör ?
Tacksam för svar
Kram Maria

Svara
Frida 24 november, 2014 - 17:46

Gillar din härliga blandning här på bloggen,läser allt:)
Kosta ligger mig dessutom varmt om hjärtat,min mamma kommer därifrån så vi är där varje jul,underbart och fridfullt.
Blev galet sugen på vårrullar,har du nåt recept på det?sökte men kanske gjorde fel:)
Kramar o fin kväll

Svara
Lotta 24 november, 2014 - 14:45

Hej!
Ser ut som ni haft det helt underbart!
Jag älskar dina recept! men tycker det är även jätte roligt
att följa din hem inredning och kläddstil! Du har en sån bra smak.
Ha det så bra!
kram

Svara
Åse 24 november, 2014 - 15:59

Kul att du tycker så! Kram!

Svara
Lotte 24 november, 2014 - 12:38

Vilka fina bilder och vilken underbar helg 🙂 Så roligt att ni funnit varann!!
Du, din andra blogg, finns inte den alls längre?
Kram
http://lotte4.blogspot.com

Svara
Åse 24 november, 2014 - 12:41

Hej Lotte! Vilken blogg tänker du på?? Jag har fortfarande kvar Underbar.org men den gick ju ihop med denna kan man säga 2011. Men den finns, uppdateras bara inte!
Kram!

Svara
Lotte 24 november, 2014 - 12:47

Ja den med inredning 🙂

Svara
Åse 24 november, 2014 - 12:48

Nej det var inte bara inredning utan var i mångt samma som 56kilo fast här är även recept =)

Svara
Jenjo 24 november, 2014 - 12:29

Åh, det ser verkligen ut som om ni haft det underbart! Det är så roligt när du gör sådana här inlägg, och när man följer er alla på Insta, för då känns det som om man oxå var där. Kul 🙂
Själv åker jag och sambon ner till Stockholm till helgen för att fira 1:a advent och även om det nog inte blir samma variation och knappast en häftig limmo, så blir det nog oxå bra.
Tack för att du delade med dig!
KRAM

Svara
Åse 24 november, 2014 - 12:45

Tack! Kul att du gillar! Ibland vet jag inte längre, känns som det bara är recept som folk kommenterar på numera och är intresserade av – inte för att det stoppar mig att fortsätta i den regi jag alltid gjort men det är klart, får man lite respons på en del inlägg så blir det ju mindre av det och mer av annat som man tror läsaren vill ha.
Låter helt underbart att åka iväg på tu man hand och fira advent!! En limmo klarar man sig utan hur bra som helst ;)) KRAM!

Svara
victoria (matplatsen) 24 november, 2014 - 11:27

Vilket fint inlägg <3 Såååå kul vi hade! Som alltid. Hoppas vi ses snart igen, saknar er redan! KRAMAR!!!

Svara
Åse 24 november, 2014 - 11:44

Miss U toooooo! KRAM till er! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.