Kokt torsk med ägg- och persiljesås

av Åse

Det här är världens godaste snabbmat!
Går på nolltid och är så fantastiskt gott att jag har ätit det både i går och i dag!
MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokt torsk med ägg- och persiljesås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Äggsås

4 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 citron, skalet + saften
1 krm vitpeppar
4 msk hackad persilja
1 fiskbuljong
ev. salt

Kokt torsk

600 g tinad torsk
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 citron


Instruktioner

Koka äggen hårdkokta. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack.
Koka upp grädde och creme fraiche. Rör ner buljong, citronsaft/skal och vitpeppar. Smaka av med ev mer salt. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Dra åt sidan. Rör ner hackad persilja och ägg.
Koka upp vatten och buljong. Dela torsken i bitar. Låt sjuda i 3 minuter. Ta sedan upp och ånga av lite. Servera med äggsåsen, kokta grönsaker och 1 citronskiva. Gröna ärter är också mycket gott till!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

20 kommentarer

Eva 27 november, 2023 - 18:23

Bästa snabbmaten ever!

Svara
Catarina 1 november, 2018 - 18:52

Det här var nog den godaste fiskrätt jag någonsin lagat!!! Du är så fantastisk på att sätta ihop recept, lagar i princip all mat med dina recept som bas 🙂 Tack!

Svara
Åse 2 november, 2018 - 08:17

Åh vad roligt att höra Catarina!

Svara
Sanna 27 april, 2018 - 15:04

Hej Åse! Jag kan inte se receptet…Vet att jsg har läst det innan men nu ser jag inget.

Svara
Åse 27 april, 2018 - 16:49

Hej Sanna, ja det har visst fallit bort, jag ska be support titta på det nästa vecka.

Svara
Niclas 12 mars, 2018 - 17:48

Hej!
Till äggsåsen står det ”1 fiskbuljong”. Är det 1 st buljongtärning som menas eller 1 dl fond eller något annat ”1”?

Svara
Åse 12 mars, 2018 - 18:56

1 fiskbuljong eller 1,5 msk koncentrerad fiskfond 🙂 häpp!

Svara
Niclas 13 mars, 2018 - 06:44

Tack!
Blev jättegott!

Svara
Åse 13 mars, 2018 - 14:49

ul att höra Niclas!

Svara
Torskgryta med ägghack - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 7 mars, 2017 - 14:38

[…] går blev det fisk både till lunch och till middag! Jag gjorde en variant på min Kokt torsk med äggsås – såg nämligen i senaste Buffé att de gjort en ugnsvariant så jag bestämde mig för att […]

Svara
SAKIBA SIJARIC 5 mars, 2017 - 18:08

Fantastiskt gott. Ända sättet att få ner torsk. Älskar äggsåsen.
Saki

Svara
Tina 21 februari, 2017 - 18:33

Alltså denna såsen!!!! Slurp!!! 👍🏻😋

Svara
AF 20 februari, 2017 - 09:17

Hej Åse. Vilken fiskbuljong använder du? Har inte hittat nån sockerfri i fysisk butik. Finns det på nätet?

Svara
Åse 20 februari, 2017 - 09:31

Hej! Jag använder Bong fiskfond.

Svara
AF 20 februari, 2017 - 09:53

Tack för snabbt svar…stod just vid buljonghyllan på coop och kliade mig i huvudet!

Svara
Maria 17 februari, 2017 - 07:16

Kokar äggen nu. Längtar till middagen. En fråga, när använder du citronsaften? Antar i såsen men kollar till nästa gång.

Svara
Katrin 16 februari, 2017 - 19:42

Hej Åse! Vad du inspirerar, så fantastiska recept och en fanrastiskt trevlig blogg. Hälsningar Katrin

Svara
Anki Villman 16 februari, 2017 - 18:51

Tack för ett utmärkt middagsförslag!!! Sitter nu och väntar på att sambons potatisar (han äter inte lchf) ska bli färdigkokta. Jag kommer att äta broccoli till, och mitt tillbehör var ju klart på några minuter. :–)
Dessutom hade jag allt hemma så jag slapp åka och handla!

Svara
Lucia 16 februari, 2017 - 18:09

Mums, ser jättegott o nyttigt ut!

Svara
Susanna B 16 februari, 2017 - 17:16

Oj, oj vilken nostalgikänsla på den maten! Min mamma brukade laga detta när jag var liten och då tyckte jag nog inte att det var så gott, men idag skulle jag älska att äta detta!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.