Karrékotletter i sambalsås – Favorit i repris

av Åse

God morgon! Känns som måndag men så är det alltid när man varit ifrån rutinerna hemma en dag! Haha =)
Det är ju inte måndag, det är ju FREEEEEEEEEEDA!
Här kommer ett gott fredagsrecept!! Det går alldeles utmärkt att byta ut till kokosmjölk istället för er som äter mejerifritt!
Detta receptet finns här på bloggen sedan tidigare men här kommer det igen, denna gången använde jag karrékotletter så blev SÅ MYCKET GODARE!!
Köttet är så mört så det nästan trillar sönder när mn skär i dem.
4-6 personer
4-6 stora  karrékotletter
4 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde (blir sås över men det är för att det ska täcka kotletterna, såsen kan man spara sedan!)
2 tsk sambal oelek
0,5 dl Renee Voltaire tamari soja
1 msk kalvfond
lite salt och peppar
Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra lite på dem.
Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Häll över kotletterna och in i ugn, 175 grader i ca 90 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!
IMG_6315
IMG_6321

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

20 kommentarer

Annsofi Jörgensen 24 oktober, 2018 - 22:15

Hej igen!
Jag skar den i skivor och den blev fantastiskt god👍

Svara
Katarina 24 oktober, 2018 - 18:55

Alltså den här såååsen!!! Finns inte ord som beskriver den! Lagade den ikväll och sambon upprepade sig hela tiden ”jättegod sås!” Trots mycket sås så är den nu slut. Tack!!!

Svara
Annsofi Jörgensen 24 oktober, 2018 - 15:18

Detta recept låter mycket gott😜, funkar det att göra på hel karré med? Tänker mest om såsen fixar längre tid i ugnen?

Svara
Åse 24 oktober, 2018 - 15:47

Hm svårt att säga. Spontant känner jag att det är risk för att såsen dunstar alt/eller skär sig

Svara
Åsa 23 januari, 2014 - 07:24

Jag gjorde detta fast med kycklinglårfiléer och kycklingfond – kanongott också! Tack för inspirationen!

Svara
Jeanette 19 januari, 2014 - 19:38

Har precis ätit detta… Maj gadd så gott!!!

Svara
Heléne Ziese 18 januari, 2014 - 09:20

Hej Åse! Körde variant med Bjärekyckling, bröst och lår, plus 2 vitlöksklyftor och 1 msk tomatpuré i 160 gr & 15 min längre. Blev otroligt gott det med!

Svara
Margaretha 17 januari, 2014 - 19:09

Älskar denna rätten använder ibland kassler. Men kan du rekomendera något vin till detta har ofta fått väldigt bra tips i din blogg till andra rätter. Tack för att du bloggar så positivt.

Svara
Åse 18 januari, 2014 - 13:13

Jag skulle vilja säga ett vitt vin tex Bestheim Pinot Gris, innehåller en del restsocker men lite sötare vita viner är ofta de som passar bäst till sådan här mat.

Svara
Emmi 17 januari, 2014 - 14:00

Detta recept är kanon men jag har konstigt nog lyckats misslyckas med det. Första gången blev det perfekt men andra gången skar sig såsen helt när den stod i ugnen. Förstår inte vad jag gjort fel. Det såg verkligen inget gott ut den gången. Vad tror du att jag gjorde??

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 14:12

Var det fullfett? Vanlig kokbar grädde/creme fraiche?
Ibland kan såser skära sig när man blandar ner syror som ju sambal oelek är.
Du kan rädda det genom att mixa/vispa hårt.

Svara
Emmi 17 januari, 2014 - 15:00

Ja det var ju fullfeta produkter. Därför det kändes konstigt att det blev fel.
Men men jag får ge mig i kast med det igen. För gott är det.

Svara
Anette Dahlqwist 17 januari, 2014 - 11:18

Lagade dett i förrgår och det var precis hur gott som helst! Idag blir det Ajvarkyckling.
Ha en go helg

Svara
Ann-Sofie 17 januari, 2014 - 11:11

Älskar kotletter i långkok! Kan varieras hur mkt som helst och såsen som blir är to die for:)
Ikväll serveras det ( efter spinningpass) kycklingfilé i pestosås med soltorkade tomater, parmesan och färsk pasta och ett glas iskallt vitt vin!
Happy Friday ♥

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 11:38

Men MUMS vad gott det lät!!! KRAM!

Svara
Gunnel 17 januari, 2014 - 10:04

Bra! Lordagsmiddagen planerad tack for det.
Svarare idag da vi ”maste” ata fish and chips som man bara gor har i UK!!
Lyckats vanja familjen av med chips (french fries) for det mesta gor sjalv pa sweet potatoes.Fast fisken vill de ha panerade 🙁
Trevlig helg
ar sa avundsjuk pa snon!!!!

Svara
Maja 17 januari, 2014 - 09:16

Det ser supergott ut!
Vad är det för lingon (?) du har till?
Hur ser du på sockerfria alternativ till just sylt, saft osv?

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 09:17

Det är Önos sockerfria, den innehåller aspartam och det tycker jag personligen inte är några problem.

Svara
Ewa 17 januari, 2014 - 09:15

Hej Åse
Hoppas du hade trevligt i Göteborg.
En liten fråga kan man nästan alltid byta ut grädde,cf mot kokosmjölk ex i gratänger som du skrev vad är det för skillnad ?
Ha nu en trevlig helg (i snöstormen men mys mys)
Kram
Ewa S

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 09:18

Hej Ewa!
Ja många ggr kan man! det blir en lite annorlunda smak så klart eftersom kokosmjölk smakar kokos.
Ja mys med snö men nu har vi plusgrader igen!! KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.