Kalvfärsbiffar med grönpepparssås och rotfruktspytt

av Åse

Hej mina raringar!
Har ni en fin fredag?
Jag har fått lite avlastning idag – Daniel tog barnen och åkte och bowlade så jag har kunnat jobba ostört några timmar!
Jisses, har sådan träningsvärk i framför allt bröst och tricet idag, lär bli värre i morgon! lagom till att jag tar min runda i hemmagymmet haha! Skönt att vara iång igen.
I dag var vi uppe ganska tidigt och sjöng för vår trio som ju fyller år idag! Nicholas & Michelle fyller 19 år och Juni fyller 10 år! Galet vad tiden går! ❤️
012a5388
012a5392
I går gjorde jag smarriga kalvfärsbiffar – på 1,5 kg färs blev det 22 biffar – slurp!
1,5 kg kalvfärs
1 finhackad gul lök
1/2 vitlök solo
2 ägg
1 msk dijonsenap
5 msk kavfond
salt, peppar
012a5377
Det det serverade jag potatis till de som ville ha det och så rotfruktspytt – Icas egen färdighackade! På morot, gulbeta, kålrabbi och lök! Stekte i kokosfett och bara saltade.
012a5379
När biffarna var klara vispade jag ur pannan med  3 dl grädde och 2 dl vatten. I med 2 msk mortlad grönpeppar och sedan i med lite kalvfond, tamarsoja, 2 ms konjak salt och peppar.
Sedan fick såsen reducera tills den tjocknat! Saltgurka och sockerfri lingonsylt till det.
012a5384
Nu ska vi in till grannarna på middag! LYX!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Anna 13 november, 2016 - 18:46

Gjorde såsen till en helstekt fläskfilé när min sambo fyllde år i veckan och vi var båda väldigt nöjda med den. I veckan ska vi testa biffarna med. Tack för gott recept!

Svara
Jenjo 7 november, 2016 - 09:08

Oj, det där ser verkligen jättegott ut! 🙂
Grattis till alla familjemedlemmarna som fyllde år! 😀

Svara
Anette 6 november, 2016 - 00:25

Jösses vad du triggade smaklökarna! Ser huuuur gott ut som helst!

Svara
Ljuva Julia 4 november, 2016 - 21:31

det ser utsökt ut! Fyller de alla år samma dag? 😀

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.