Kalvfärsbiffar med bacon och gräddstuvad savoykål

av Åse

Till frukost igår blev det detta och till lunch detta och sedan till middag så blev det det häääääääär!
Jag hade ett paket fint naturbeteskött i frysen som jag fick av Ingela på 56kilo.se som jag tinade.
Åh vad mättande detta var och så gott! Omnomnomnom!
4 portioner
Biffar:
600 gram kalvfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
0,5 kruka klippt timjan
0,5 dl grädde
Gräddstuvad savoykål:
salt, peppar
1 paket bacon
1 savoykålshuvud
2 dl grädde
salt, peppar
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i rikligt med smör.
Klipp ner baconen och stek i lite smör tills det är lagom knaperstekt. Jag låter fettet rinna av sedan för jag är inte överdrivet förtjust i baconflott.
Skär bort roten på kålen och strimla sedan ner den och lägg ner tillsammans med baconet. Låt steka ihop en liten stund på medelstark värme. Häll ner grädden och låt allt koka ihop så grädden är inkokad. smaka av med salt och peppar.
IMG_1739
 
IMG_1748
 
IMG_1745
 
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Gith Ewertzh 4 mars, 2018 - 15:58

Helt sagolikt gott! Tack

Svara
Louise C 1 april, 2014 - 21:45

Åh vad gott det blev! Mina 3-åriga tvillingtjejer gillade varsin del. Lilla fröken som fick hjälpa till att rulla och platta ut biffarna åt biffar och den andra tjejen åt BARA av savoykålen m bacon! 🙂
Inte sista gången vi lagar detta! Tack för ett toppenrecept, som dessutom var superenkelt att få till snabbt!

Svara
Åse 2 april, 2014 - 10:41

Vad roligt att höra! och nu blev jag ju sugen på detta ikväll 😉

Svara
Bloggnyheterna 21 augusti, 2013 - 20:06 Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 21 augusti, 2013 - 14:58

Biffar och stekt kål är så gott! (knorrar lite i magen) 🙂
Angående träningen så har jag en ofrivillig paus just nu. 🙁
Foten gör ont, antagligen överansträngning. Så det kommer att bli lugnare promenader ett tag för att sedan öka successivt. Men jag längtar ut!
Kram

Svara
Anna 21 augusti, 2013 - 11:30

Hej alla, pepp pepp hoppas det går bra. Jag håller mig mätt o träningen fungerar bra. Blev lite småsugen igårkväll (ej hungrig) och åt ngr bitar choklad 🙁 Har ni tips mot kvälls/mys suget?

Svara
Annika 21 augusti, 2013 - 11:16

Ser gott ut!!
Har en fråga om ditt matschema du la upp häromdagen. Så tydligt och bra förklarat men hur ofta bör man köra så?
Kram
Annika

Svara
Åse 21 augusti, 2013 - 11:18

Menar du 5:2? Äter man enligt 5:2 så äter man som man brukar i 5 dagar och i 2 dagar (inte följda av varann) så äter man max 500 kalorier, man kan med fördel äta de 500 kalorierna vid ett och samma tillfälle, gärna på kvällen så att man fått en lång fasta (fastande sedan kvällen innan)

Svara
Annika 21 augusti, 2013 - 11:59

Så långt är jag med men tänkte på 16:8. Du skriver att du åt frukost, lunch och middag så jag undrade om man äter tre mål trots 16:8. Trodde man hoppade över frukosten och bara åt lunch middag.
Tack för svar 🙂

Svara
Åse 21 augusti, 2013 - 12:01

Min frukost är vid 12-13 ca 🙂 16:8 handlar om att fasta 16 timmar innan man bryter fastan. Frukost betyder ”bryta fasta” så det behöver inte betyda att man äter på morgonen utan dagens första mål. Oftast blir det bara 2 mål för mig då.

Svara
Tove 21 augusti, 2013 - 10:11

Det är också supergott med lite äpple i den stuvade savoykålen – sååå goda smaker ihop!

Svara
Åse 21 augusti, 2013 - 10:47

I know! Brukar ha det men tog utan i går 🙂

Svara
Carina 21 augusti, 2013 - 08:44

detta måste testas
Ser smaskens ut

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.