Kalkonbiffar i senap- och dragonsås

av Åse

Jag försöker verkligen äta varierat när det kommer till kött (och även icke-kött! dvs äta mer vegetariskt) och inte bara fastna i same same!
Kalkon är ju en fantastisk källa till Tryptofan som är en essentiell aminosyra som är byggsten till melatonin (sömnhormonet) och Serotonin som är vårt må-bra hormon!
Jag gjorde kalkonbiffar i onsdags när jag var gräsänka och alltså sååååååå gott! Smakade som en wallenbergare! =)
Detta receptet har jag i lite olika tappningar för jag älskar kombon!

Jag serverade biffen med senap- och dragonsås och lite saltgurka och sockerfri lingonsylt. Så gott!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalkonbiffar i senap- och dragonsås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g kalkonfärs
  • 1/2 gul lök
  • smör att steka i
  • 3 msk grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk pofiber
  • 2 tsk dojonsenap dijon
  • 2 msk kalvfond
  • salt, peppar
  • Sås:
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
  • 1 tsk torkad dragon
  • lite tamarisoja, salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek mjuk i smör i stekpanna. Blanda med övriga ingredienser till biffarna. Smeten kommer bli ganska lös. Stek på låg värme i smör i stekpanna tills biffarna är genomstekta.
  2. Koka upp grädde och creme fraiche och smaka av med dijon, dragon, tamarisoja och kryddor. Låt sjuda ett tag. Häll över biffarna vid servering.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Eva Gabhart 15 september, 2023 - 18:43

Supergoda biffar och bästa såsen👌. Även mina gäster tyckte det. Enkelt att tillreda denna måltid var det också.

Svara
Ulla Albrecht 1 november, 2021 - 11:06

Du rekommenderar att man skall smaka av kryddningen. är det så bra? Det rör sig ju om fågel som man definitivt inte skall äta annat än genomstekt!

Svara
Åse 1 november, 2021 - 11:58

”Stek på låg värme i smör i stekpanna tills biffarna är genomstekta.
Koka upp grädde och creme fraiche och smaka av med dijon, dragon, tamarisoja och kryddor. Låt sjuda ett tag”

Hur kan detta missuppfattas att man ska äta kalkonfärsen?? Dijon tillhör ju såsen som inte kommer i kontakt med någon färs. Läs gärna hela receptet 😉

Svara
Annica 17 mars, 2021 - 15:09

Hej Åse, jag älskar detta recept, och beställde pofiber från Sverige, eftersom jag bor i England.
Så nu har mitt pofiber blivit gammalt och hamnat i soperna, förslag på vad jag kan anv. ist. för pofiber?

Svara
Åse 17 mars, 2021 - 16:06

Hej Annica! Du kan skippa det, eventuellt ersätta med 1/2 msk havremjöl eller lite havregryn. Det är ju mest för att smeten ska hålla ihop.

Svara
Lina Flacking 28 september, 2017 - 21:31

Älskar denna rätt! Sååååå gott!! Min mamma är sambo med en kalkon-bonde. Fri tillgång på kalkonkött och ägg med andra ord… Dina recept är en riktig guldgruva. Tack!

Svara
Åse 29 september, 2017 - 08:59

Ojoj vilken LYX!!! Grattis!! =)
Kul att du gillar! Stor kram!

Svara
ÅsaS 17 september, 2017 - 14:05

Var får du tag i kalkonfärs? Ingelsta? Du maler väl inte själv? Jag tycker mig inte se kalkonfärs i butikerna, däremot kycklingfärs från bl a Kronfågel.
Försökte mig på järpar av kycklingfärs, men tyckte det blev väldans kletigt, jämfört med nöt-/blandfärs, men det är så alltså..? Samma sak när jag skulle göra köttfärssås på kycklingfärs, kletigare och blev mer som en röra.. Är det jag som gör fel, eller blir det så? Vill gärna hitta fungerande alternativ till kött.
/ÅsaS

Svara
Åse 17 september, 2017 - 14:08

Kallonfärs köper jag på MatHem men Ingelsta ska också ha.
Smeten blir kletig men det gör inget, bara slänga i stekpannan och jämna till med en stekspade.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!