Havets Wallenbergare med romsås LCHF, Glutenfri

av Åse

Detta är till dig Eva! ❤️
Vilka dagar vi haft i helgen! Vi har pysslat i trädgård / trädäck – visar mer sedan!

Doftpioner! Ahhhhhh! Dessa är köpta, väntar på mina rosa doftpionbuskar!
Wallenberager är ju så rackarns gott! och det här blev minst lika gott faktiskt! FiskWallenbergare aka havets Wallenbergare!
Att panera på lågkolhydratvis / glutenfritt är inte svårt – jag har lite olika alternativ.
I detta receptet så använder jag finmalda fläsksvålar som blir så gott!
Om man hellre vill ha nötter och frön så är sesamfrön eller mandel/hasselnötter blandat med parmesan ett bra alternativ!
Om jag dubbelpanerar så doppar jag först i pofiber, sedan i ägg sedan i paneringen.
I detta fallet så doppade jag bara i fläsksvålar då smeten är ganska lös så det blir för geggigt med dubbelpanering (det funkar dock!)

Blomkålsmos är ju gott till! Jag gjorde en färsk vitkålssallad dock.


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havets Wallenbergare med romsås LCHF, Glutenfri


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • Wallenbergare:
  • 400 g lax, tinad
  • 400 g torsk, tinad
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 msk konc. fiskfond
  • juicen från 1/2 citron
  • 50 g färsk dill
  • Panering:
  • 1/2 påse fläsksvålar /Lyka Flskesvär
  • Romsås:
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk stenbitsrom röd
  • 2 msk hackad färsk dill
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Mixa Fläskesvär i blender alternativt krossa dem i en påse.
  2. I en matberedare med knivar, pulsera fisken, äggulor, kryddor och dill. Försök att inte mixa så det blir för finhackat.
  3. Pulsera ner grädden lite i taget. Låt vila en stund.
  4. Forma biffar och vänd i fläsksvålarna.
  5. Stek i smör några minuter på varje sida.
  6. Servera med kokta ärter, romsås, citron och en dillkvist + valfritt tillbehör.

 
 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Petra Nyberg 22 maj, 2017 - 16:33

Fast…du vet hur dansk grisuppfödning ser ut…?
Med vänlig hälsning
Petra

Svara
Åse 22 maj, 2017 - 17:31

Som sagt, vill man ha annan panering så gav jag alternativ till det 🙂

Svara
Carina 22 maj, 2017 - 13:40

Åh, så gott! Det måste jag göra

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!