Halstrad sesamtonfisk Sushi Style

av Åse

Hej på er och skön Kristi himmelsfärdsdag på er!
Jag ska strax bege mig till gymmet och sedan blir det trädgårdsfix för heeeeela slanten! Så skönt!
I går åt vi något magiskt gott! Det var såååååååååååå gott!
Ica har frysta tonfiskfiléer (vit tonfisk = havets kyckling) som jag hade i frysen och sedan freebasade jag fram den här rätten.
Jag ÄLSKAR Sushi – alltså det absolut BÄSTA jag vet och det är min favorit hämtmat. Men det är ju inte alltid jag äter ris och således inte i går och tro mig, den här rätten är MINST lika god som sushi!
012A4197
Tonfiskfiléen marinerades i 1 timme
012A4199
Galet god krydda som krävs i den här rätten
012A4201
1 handfull kokt edamame bönpasta till varje portion
Voila! Åh så gott!!! Skulle vilja ha till frukost! Haha!
Till det drack jag en lågkolhydratöl, Spendrups Bright.
012A4204
012A4209
012A4212
012A4214
012A4217
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Halstrad sesamtonfisk Sushi Style


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 tonfiskfiléer á 140 g (Ica 1 paket)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 pressad lime
  • Santa Maria Wasabi Sesamkrydda
  • kokosolja utan smak eller annan olja

Sallad/Tillbehör

  • 2 handfulla kokt edamame bönpasta
  • Grönsallad
  • risvinäger
  • salt, peppar
  • 4 salladslökar
  • 1 morot juliennad
  • 1 avokado
  • Inlagd ingefära

Wasabidressing

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk grekisk/turkisk yoghurt
  • 1/2 msk vaten
  • 1/2 msk wasabipaste

Instruktioner

  1. Lägg den tinade tonfiskfilén i en skål och häll över sesamolja, tamarisoja och pressad limejuice. Låt marinera 1 timme i kylskåp.
  2. Krydda filéerna med kryddan, på alla sidor.
  3. Halstra i het panna med olja, 45 sekunder på varje sida. Ta upp och låt svalna.
  4. Julienna moroten (eller skär tunna remosor med potatisskalare)
  5. Blanda ihop ingredienserna till wasabidressingen.
  6. Blanda grönsalladen med lite risvinäger (vanlig vitvinsvinäger går också bra), sallad och peppar.
  7. Skär salladslöken och fördela ovanpå, gör detsamma med moroten, hackad koriander och bönpastan.
  8. Lägg upp på tallrikar med tillbehören. Skär tonfisken i tunna skivor och fördela ovanpå.
  9. Ringla lite tamarisoja ovanpå och avsluta med wasabidressingen.

Nutrition

  • Serving Size: 2

Det blev ett litet missförstånd mellan mig och tonårssonen, så jag hade inte gjort någon mat till honom.
Men jag hade Kronfågels minutfiléer i kylskåpet (ÄLSKAR!!) så jag kryddade dem med wasabikryddan och stekte upp snabbt och sedan fick han lite kokt potatis som jag också hade och våra ingredienser – MUMS! Lika gott det! 
012A4227
012A4231
Hoppas ni gillar!!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Jenny 2 juli, 2016 - 21:22

Mmmm så fantastiskt gott! Kommer absolut äta snart igen! Jag gjorde egen inlagd ingefära men strösocker i receptet , tips på alternativ för att slippa socker?

Svara
Jenny 2 juli, 2016 - 21:18

Mmmm så gott! Gjorde egen inlagd ingefära och den var supergod men i laget skulle det vara strösocker. Tips på alternativ för att slippa sockret ? Kommer absolut laga igen snart!

Svara
Malin6907 7 maj, 2016 - 17:06

Älskar sushi. Finns inget jag hellre äter. Jo kanske en god bit kött. Men de två sakerna skulle jag köra mig på?

Svara
Åse 8 maj, 2016 - 08:40

Typ samma här, haha!

Svara
Birgitta 6 maj, 2016 - 06:39

Var kan jag köpa edamame bönsalsa ?

Svara
Åse 6 maj, 2016 - 07:50

I livsmedelsbutik.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!