Grymt god kantarellsås!

av Åse

Hej på er!
Jag sitter och jobbar för fullt här, har mängder av recept att skriva ner! Nästa vecka blir det fullt ös med mitt nya projekt, då ska jag och Lisa jobba hela veckan.
I går så visste jag inte riktigt vad jag skulle laga för gott till kvällen men när jag såg de stora härliga kantarellerna på Ica Maxi så blev det solklart!
Vi köpte lite fina entrecoter och jag plockade på mig gulbetor och en härlig hink med svenska lingon!
012A0237
Lite ekologisk prosecco före maten
012A0242
Kantareller och gulbetor
012A0245
Jag gjorde sedan egen lingonsylt genom att koka upp lingonen med lite vatten och en skvätt fun light (man kan utesluta eller ta annan sötning)
Hur gott som helst!
 
012A0246
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kantarellsås


Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 svampbuljongtärning
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl lingon

Instruktioner

  1. Skölj och ansa svampen. Lägg den i het stekpanna och låt vätskan dunsta bort.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Lägg i två klickar smör och löken och låt svamp och lök fräsa ihop en stund. Smula sedan svampbuljongen över och häll på grädden. Smaka av med soja, salt och svartpeppar och låt småputtra tills såsen tjocknat. Späd eventuellt med mer grädde.
  4. Lägg i en näve lingon innan servering.

Nutrition

  • Serving Size: 4

 
Tada! Grillad entrecote med ugnsrostade gulbetor och kantarellsås och min hemmagjorda lingonsylt. Till det en vanlig fetaostsallad.
012A0249
012A0253

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Carina L 15 september, 2014 - 10:01

Vilka fantastiskt fina glas, vilket märke är det på dom?

Svara
Marie 14 september, 2014 - 11:35

Hej Åse,
Läser din blogg varje dag, väldigt inspirerande 🙂
Har bara en liten fråga om du vill svara.
Undrar om du kan rekommendera något hotell i Barcelona,
Skall överraska min man i december med några dagar där för vi har varit gifta i 25 år då.
Ha en fortsatt trevlig söndag 🙂
//Marie

Svara
Åse 14 september, 2014 - 11:39

Hej! Nej tyvärr känner inte till Barcelona. Jag har bara varit i Sitges utanför Barcelona.

Svara
Annika 13 september, 2014 - 22:32

Din blogg är så vacker! Här gör du de fina ”rutorna” med prickar runt dina recept?

Svara
milla 13 september, 2014 - 18:31

Hej
När jag nu läser via datorn så är det inget konstigt ser så bra ut så:)
Men när jag ska läsa via paddan så är det da istället då och gar istället för går, sag istället för såg. Det är väl min padda som spökar:)
Ha en skön lördag kväll

Svara
Åse 13 september, 2014 - 18:32

Haha det var det värsta! =) Kul med lite spökeri ibland :))

Svara
Elisabeth 13 september, 2014 - 17:28

Måste bara säga att jag är såååå glad för att ha hittat din blogg! Recepten funkar jättebra och dina bilder gör att man får lust att laga allt ★ ”Keep up the good work” ★

Svara
Milla 13 september, 2014 - 17:27

Vilket härligt recept blev riktigt sugen på kantareller:) tror du snubblat lite på tangenterna fattas lite ä och å lite här och där, men lite roligare och läsa å andra sidan. En annan fråga vad är agnesium? Är det magnesium du menar? Mandelmjölk har jag inte gjort själv det ska jag testa. Ha en riktigt skön helg:)

Svara
Åse 13 september, 2014 - 17:35

Hmmm antingen så är jag blind eller trött men jag hittar inga å och ä som jag missat? kan du berätta vart? Yes agnesium är Magnesium. Trevlig helg!

Svara
Cherie | Börja Spring 13 september, 2014 - 14:26

Men gud så gott det ser ut! Måste ju provas snart 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.