Grönt är skönt och Torsk med spenat- och feta

av Åse

Hej hej på er!
Vilket vårväder vi har! Visst blir man på så gott humör när dagarna är ljusare!?
I går eftermiddag storstädade jag här hemma, såååå skönt när det är gjort!
Nya blommor och lite nya växer följde med hem – hääääärligt! (Eller ”haaaarrlit” som vi säger i Helsingborg! hehe)



Jag älskar färska örter i kruka!
Basilika och Rosmarin ❤️




Till middag blev det en variant på den här rätten som finns i min och Annas bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt.


Spansk fisk från LCHF 2.0 Fisk & Grönt
Jag tog dock lite av det jag hade hemma och det blev så gott och fräscht!


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torsk med spenat- och feta


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 800 g fryst torskfilé
  • salt, vitpeppar
  • 400 g fryst spenat
  • 1 dl finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, vitpeppar ev konc. grönsaksfond
  • 300 g fetaost
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl svarta oliver
  • kokosolja eller smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Tina torsen och låt rinna av på hushållspapper, klappa torr.
  3. Fräs spenat med finhackad vitlök och riven vitlök i kokosolja utan smak eller smör.
  4. När vätskan kokat bort, rör ner fetaost och creme fraiche och låt koka ihop ngra minuter. Smaka av med salt, peppar och eller buljong/fond.
  5. Skär torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform.
  6. Salta och peppra.
  7. Fördela feta- och spenatröran ovanpå och toppa med skivade oliver.
  8. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller till en innertemperatur på 56 gr.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Elin 4 juni, 2017 - 23:19

kan man hitta receptet på fisken på första bilden? Den som det står ”spansk torsk” på?

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 15:02

ej, ja den finns i min bok LCHF 2.0 Fisk och Grönt

Svara
Maria 4 maj, 2017 - 19:59

Tack för en trevlig blogg, läser varje dag 🙂 Skymtade ett par bestick som jag tycker är fina. Var är de ifrån?

Svara
Åse 5 maj, 2017 - 11:44

Hej! Tyvärr vet jag inte vart de kommer från!

Svara
Cherie 4 maj, 2017 - 10:42

Ja vädret här går inte att klaga på och det var till och med härligt att springa i t-shirt igår under Vår Ruset 🙂
Vilket gott recept, går det att göra på sej också tro? Har frysen full sedan vi var och fiskade hos pappa i Norge 🙂

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 14:39

Hej! Heja, hoppas det gick bra med VårRuset! Jadå det ska gå med sej! Vilken lyx att ha egenfiskad fisk!

Svara
Cherie 4 maj, 2017 - 21:02

Det gick fint, tack 🙂 Ja det är rena lyxen att åka upp där och fylla på frysen för den fisken är så mycket godare 🙂

Svara
Ulrika 4 maj, 2017 - 10:39

Hej. Jag är en läsare som är dålig på att kommentera. Men idag tänkte jag att jag måste skicka ett tack för din fina blogg. Dina bilder i detta inlägg är väldigt fina. Blev inspirerad till att köpa hem lite nytt grönt.
Så tack för allt du ger oss läsare.

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 11:18

Tack Ulrika! Vad roligt att höra i från dig 🙂 Tack för dina rader!

Svara
Lise 4 maj, 2017 - 07:11

Grönt är skönt🍀, härligt att få in nya gröna växter . Tallrikarna var också vackra, ska köpa liknande tallrikar👍
Kul att du hittade till min blogg👍

Svara
Carina 3 maj, 2017 - 19:25

Älskar färska kryddor jag med! Och dom med högsta kvalitet köper du på ”Tomatens Hus” i Kvistofta. Har du inte testat så kör dit jag lovar att du blir nöjd!

Svara
Camillapa 3 maj, 2017 - 13:41

Mmm, låter gott! Eventuellt skippar jag créme fraichen, tror du det fungerar?

Svara
Åse 3 maj, 2017 - 15:45

Absolut men då blir det inte så krämigt men det är ju gott ändå!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.