Grillad ryggbiff i supergod marinad!

av Åse

I går grillade vi ryggbiff till middag. Ack så gott!! Köttet blev perfekt och marinaden var sjukt god, blev så god smak på köttet!
Vi har en Weber gasolgrill och så här gjorde jag:
Marinad:
1 dl neutral rapsolja
1/2 dl sweet chilisause
1/2 dl tamarisoja (eller annan kinesisk soja)
3 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
ca 1 tsk malen Santa Maria BBQ & GRILL MESQUITE
Låt köttet marinera i plastpåse i några timmar.
Stek sedan köttet på hög värme med öppen lucka i någon minut på båda sidor för att få yta, stäng sedan luckan och låt köttet grilla i 5-6 minuter beroende på tjocklek. Skär med kniv för att se hur färdigt köttet är.
Jag serverade med smörslungad brysselkål, vitlöksbea, fetaostsallad och grillad knipplök.
MUMS!!
IMG_2148 IMG_2150

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

ÅsaS 2 april, 2013 - 21:00

Grillat till lunch imorgon, med denna marinad! Litar på dig, än en gång! 😉
Kram, och ha det gott!
/ÅsaS

Svara
Åse 3 april, 2013 - 09:21

Haha, berätta vad du tyckte! 🙂

Svara
ÅsaS 3 april, 2013 - 14:18

Gott!! Men hade tyvärr slut på vitlök, hur det nu kunde komma sig… Men tror jag får dra några fler varv på kryddkvarnen och dra i lite mer sweet chili och sambal nästa gång. Kidsen ville ha det lite kryddigare. Från och med nu blir det bara egengjord marinad – det var ju inte ens krångligt eller tidskrävande… 😉
Tack! /ÅsaS

Svara
Madde 2 april, 2013 - 14:52

Ska stå sweet chilisause. Underbart med stavningsprogram eller hur;-)

Svara
Madde 2 april, 2013 - 14:50

Vilken seder chili sause rekommenderar du??

Svara
Åse 3 april, 2013 - 09:27

Jag använder Asia!

Svara
Mia 2 april, 2013 - 11:50

Ooooh guuuud vad grillsugen man blir!! Ser ljuvligt ut! Blev en korvgrillspremiär i söndags för mig, gott det med även om grillat kött är svårslaget!! Mycket bra skrivet i inlägget nystart med lchf! Det borde alla läsa!! Kram

Svara
Linda Griffin 2 april, 2013 - 10:37

Det ser supergott ut! Vi är sugna på att dra fram grillen nu också när våren börjat spira 🙂

Svara
Åse 2 april, 2013 - 10:48

Visst blir man grillsugen!! =)

Svara
Lisa 2 april, 2013 - 10:00

Så gott det ser ut. Brysselkål är underbart, men jag äter det på tok för sällan…! 🙂

Svara
Åse 2 april, 2013 - 10:05

Ät oftare! Sååå nyttigt och gott 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.