Gott & Blandat

av Åse

Hej på er!
Härligt väder ute! Ska jobba undan lite och sedan slänga ihop en kaka inför släktkalaset vi ska ha senare.
Detta blir ett Gott & Blandat inlägg! Har inte hunnit med bloggen som jag velat på sistone så här kommer ett ihop-kok =)
012A5677
Gårdagens frukost
Det blev inte så mycket shopping i Sitges och Barcelona, det hanns aldrig med!
På vingården shoppade jag lite Cava, samma som jag köpte förra året! Brut Selection, såååå gott!
Jag köpte även ett vitt vin där som ska passa Sushi! Spänannde! Jag äter ju Sushi i princip varenda söndag, den dagen då jag ökar upp mina kolhydrater rejält!
På flygplatsen köpt jag en numrerad Cava – snygg etikett!
012A5581
Jag har ju tjatat mycket o i bloggen detta med att göra medvetna val och att äta efter de konsekvenserna man får, istället för ”vad man får” och när det gäller socker så är jag ytterst restriktiv.
Sedan min omstart efter sommaren har jag varit ännu mer restriktiv och ska jag äta socker så ska det vara riktigt gott och jag ska njuta!
Exempel på det är ju lakrits från Johan Bulow! Älskar det! Köpte tre burkar i Köpenhamn (flygplatsen) och eftersom jag ökar upp mina kh i dag så blir det fyra bitar av Summer Edition framför TV:n ikväll!
012A5578
Denna söta strandväskan (med dragkedja) köpte jag i en liten butik i Sitges -som en karamell!
012A5585
I fredags var det dags för månadsmätning på gymmet efter min omstart i augusti!
Jag har ju fokuserat efter semestern att bli av med dels semesterfluffet men även att satsa mer på cardio och fortsätta bygga upp min kropp.
Mitt mål med min träning är inte att bli supermuskulös utan en stark kropp med definierade muskler. Målet är inte heller att få en sk bikinibody utan jag vill behålla mina former men bli av med det extra fluffet som dessvärre sätter sig på ryggen och min överkropp.
Det hade hänt en hel del! Min PT var impad =) KUL!
Men jag vet ju att lågkolhydratkost och träning är ett grymt sätt att behålla (även bygga) muskelmassa samtidigt som fettprocenten minskar. 
Jag har egentligen inte förändrat så mycket utan mest striktat till det och tänkt till ett extra varv och inte stoppa något i munnen för att det är gott.
Jag äter strikt lågkolhydratkost men ökar upp kolhydraterna under några timmar på söndagarna. Varför? Jo för att jag inte behöver ligga strikt i kolhydrater hela tiden och för att det återställer hormoner som är bra för att hålla en sund ämnesomsättning.
Jag alternerar även energiintaget, äter mer de dagar jag tränar och anstränger mig att äta mer. Under de dagarna jag inte tränar klarar jag mig på 2 måltider. 
2015-09-25 11.56.20
2015-09-25 11.58.42-2
2015-09-25 12.00.57
Jag tränar alltid fastande! (MCT i kaffet dock) ochefter blir det oftast fisk, skaldjur med grönsaker och fettkälla.
012A5648
Nya skor från Saucony!
012A5633
Ny klocka från Daniel Wellington! (Kod 56kilo ger er 15% rabatt när de beställer något från deras hemsida fram till den 30/10!)
DSC02066
I går fyllde Alice 7 år!! Hipp Hipp HURRA!!!!!!
DSC02071
DSC02099
012A5786 
Som sagt! Släktkalas var det, så nu måste jag avsluta så jag hinner få till den där kakan!! haha!
KRAM på er!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Maria at inredningsvis 28 september, 2015 - 18:20

MMMMM så där extra läcker ser fasen inte min frukost ut 🙂 jag får banne mig kopiera detta så TACK
hoppas annars ni haft en lika sommarsolig helg som här.
Idag är det orient dekor på bloggen 🙂
ha en fin vecka!
LOVE Maria

Svara
Miriam 28 september, 2015 - 11:57

Hur äter Du de dagar du tränar, och vad är det för kolhydrater du ökar upp med en dag i veckan? Styrketränar själv 2-3 dagar i veckan.

Svara
Åse 28 september, 2015 - 12:06

De dagar jag tränar äter jag lågkolhydratkost men större portioner. 1 kväll i veckan ökar jag upp kh med ris (oftast Sushi), banan, mango, potatis, rotfrukter, sötpotatis, + någon skål treat som lite hemmagjord sorbet/glutenfri lakrits etc.

Svara
Christina 28 september, 2015 - 07:37

Så roligt att läsa din sunda kosthållning. Att variera sin kosthållning för att få en balans tror jag stenhårt på. Viktigt som du säger med leptin. Superviktigt att inte stressa kroppen i ständig
ketos. Jag är själv en som får som en mildare binjureutmattning om jag uteslutande nollar kolhydrater. Dippar i temp och fryser då som en tok. Hejjja för ett sunt tänk!! ??

Svara
Åse 28 september, 2015 - 08:59

Det går mott rätt håll! Vi behöver kolhydrater för en god tarmflora och hormoner i balans!
Jag är en sådan som märker det främst på vikten, drar jag ner för mycket på kolhydrterna så viktökar jag! Min man som stressat mycket uppelver det ännu mer!
Kul att du tittade in och kommenterade! =)

Svara
Stina 27 september, 2015 - 18:52

Hej Åsa, jag undrar vad det svarta är under ägget och avokadon på din frukostbild?
Tack för bra tips och recept!

Svara
Åse 27 september, 2015 - 18:53

Fröknäcke med svarta vallmofrön :))

Svara
Ewa 27 september, 2015 - 17:01

Hej Åse
Jag undrar om du kommer att ha kostrådgivning igen framöver ?
Ha en skön söndagkväll
Kram Ewa

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 27 september, 2015 - 16:52

Jag tycker det var ett härligt inlägg med små inblickar från din vardag! Grattis till Alice i efterskott!

Svara
Bitte Kempe Björkman 27 september, 2015 - 14:53

Hej! Vad menar du med ”…återställer hormoner som är bra för att hålla en sund ämnesomsättning”?

Svara
Åse 27 september, 2015 - 14:57

Strikt lågkolhydratkost är inte optimalt i längden, hormonet leptin t.ex som behövs för en optimal ämnesomsättning höjs av kolhydrater – i början när man har en hel del övervikt kan det vara bra att äta strikt men inte för länge. För en frisk kropp tror jag att vi ska efterlikna så som vi åt när vi utvecklades, inte var vi i ketos 24/7 då, kroppen är skapad med ett insulinsystem och vi mår bra av att alternera energi.

Svara
Bitte Kempe Björkman 27 september, 2015 - 15:33

Ok, då förstår jag vad du menar. En del anser ju att riktigt strikt lchf kan utarma vår bakterieflora vilket kan ge både insulin- och leptinresistens. Testa att äta resistent stärkelse (typ svarta bönor och svart rårits) istället, så slipper du käka socker regelbundet (y)

Svara
Åse 27 september, 2015 - 15:44

Jag äter sötpotatis, ris och rotfrukter (och svart bönpasta) som kolhydratkälla 1-2 ggr i veckan, det mår jag bäst på 😉 Socker ibland är en medveten njutning och enbart i ytterst liten mängd och inget jag känner att jag behöver ta bort 🙂

Svara
Jeanette 27 september, 2015 - 13:36

Vad roligt med träningsbilder, det inspirera och man ser ju att det hänt mycket!!
Skulle vilja att du delar med dig av några övningar tex den som du står med bollen…
Kram, trevlig söndag!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.