Gorgonzolapizza på blomkålsbotten

av Åse

Hej på er!
Äntligen fredag! Eller hur!?
Jag ska strax sätta igång min Crockpot för middagen, dra en vända med dammsugaren och sedan väntar jag hem tjejerna så ska vi göra lite chokladbollar till dem ikväll till fredagsmys! 
Jag sätter igång med ett nytt stort projekt på måndag så jag har tagit det lite smålugnt i veckan.
I går kväll blev det en smarrig mättande pizza!
Jag gjorde blomkålsbotten i min gjutjärnspanna, så enkelt!
Först ritar jag av pannan på bakplåtspapper och klipper till, sedan hettar jag upp pannan i 15 minuter (230 gr) inann jag lägger på bakplåtspapper och pizzabottnen.

Pizzadegen är SÅ enkel och blir grymt bra!
Jag gillar mina ostbottnar men detta är minst lika bra och så blir den ännu nyttigare med bara blomkål, ägg och ost!
Jag rör bara ihop ingredienserna och plattar sedan ut i den upphettade pannan! Sedan in i ugnen i ca 15 minuter innan toppingen går på.
Finns massor av recept på blomkålsbptten (även jag har ett sedan innan!) där man ska ånga ur vätskan i blomkålen – det behövs inte!

I går gjorde jag en tjockare botten, typ pan-pizza men jag föredrar att göra tunnare botten. Misstänker att smeten egentligen räcker till två runda pizzor.

Klar botten efter 15 min!

Sedan är det bara att lägga på er favorittopping!
Pizzasås i botten, sedan riven ost etc!


Här kommer mitt recept!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolapizza på blomkålsbotten


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • Blomkålsbotten:
  • 250 g blomkål, riven (ca 5 dl)
  • 300 g riven mozzarella i påse (ca 5 dl)
  • 2 ägg
  • kryddor som salt, vitlökspulver och oregano
  • Topping:
  • 1 dl pizzasås
  • 2 dl riven ost
  • ev. protein som tunnskivad kyckling eller strimlad kalkon/skinka
  • 1/2 röd paprika
  • 45 champinjoner
  • 1 buffelmozzarella
  • 75 g gorgonzola (halvt paket á 150 g)
  • 56 grovhackade valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 g (vanlig ugn)
  2. Blanda ingredienserna till blomkålsbottnen och hetta gärna upp en plåt eller gjutjärnspanna i 15 min innan. Förgrädda bottnen i ca 15 minuter.
  3. Höj värmen till 250 gr.
  4. Platta ut smeten så tunt som möjligt på plåten/pannan.
  5. Lägg på pizzasås, riven ost och sedan övrig topping. Grädda tills pizzan ser klar ut!

Trevlig fredag!
SparaSparaSparaSpara

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

M L 22 september, 2017 - 20:09

Gah, hade jag sett det här tidigare hade jag gjort det ikväll.. har bunkrat kylen full av blomkål! Verkar ju plättlätt! Tack för alla recept och tips! 🙂

Svara
Åse 23 september, 2017 - 10:07

Haha det får bli lördagsmiddagen! =))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!