Gooood förmiddag!!

Frukosten i magen och två koppar kaffe snart uppdruckna :) Lite jobb och fix står på agendan och så har jag och maken bröllopsdag! Så vi ska väl äta lite extra gott idag, vad och hur vet jag inte än :)

IMG_1594
Fröknäcke med avokado och äggsmör. Så gott och mättande och en riktigt bra frukost!

Svärmor var hos oss i går och jag gjorde en thaigryta med blomkålsris, provade Kronfågels en smak på världen – thai. Jag hade röd paprika och salladslök i, riktigt gott! Mitt recept som jag annars brukar göra finner ni här!

IMG_1587

 

När det gäller detta med mejeri i förra inlägget så tänkte jag bara säga några ord.

Jag tror att det är lätt att se på LCHF som EN kost som ska passa alla. Och så är det ju inte.  I mitt fall vill jag komma till rätta med ett ätbeteende som blir sämre när jag äter fullfet grädde/creme fraiche. Det är för gott och det triggar mig att äta mer. Ett problem som jag vill ta bort – så därför provar jag att ta bort grädde och creme fraiche just nu.

LCHF är ju inte bara bra för viktminskning utan är en livsstil och den livsstilen ska fungera för en. Jag förespråkar inte att man ska ta bort mejeri i sin kost när man viktminskar, jag vet att en del behöver se över framför allt sin grädde och creme fraiche och yoghurtkonsumtion för att få bra resultat men många kan viktminska fint med mejeri. Mejeri är något som ger hjärnan belöning, det är därför vi lätt överäter mejeri och sockerberoende och sockermissbrukare är ofta väldigt glada för mejeri, lite väl glada.
I min bok så har jag sett till att det är ca hälften av recepten som är utan grädde och creme fraiche just för att jag vet att det kan vara en viktbromsare. Det är kul att höra här och på instagram att recepten fungerar och att många går ner bra i vikt, hurra!!

Så man behöver absolut varken äta strikt LCHF eller ta bort mejeri för att gå ner i vikt! Jag förespråkar generellt inte strikt LCHF utan de flesta kan äta normal till liberal LCHF och gå ner bra i vikt, det är oftast andra anledningar till varför viktminskning uteblir.

Så med det sagt, utvärdera hur det fungerar för er, för vi är alla unika!! ♥

PS! From nu t o m söndag har alla mina läsare 15% på hela Klädfabrikens sortiment (Även REAN som redan är kraftigt nedsatt!)
Ni anger koden 56KILO15 i kassan så dras % av automatiskt. Så skynda fynda!!