GLAD MIDSOMMAR!

av Åse

Nyplockade Pioner och Chiayoghurt i magen, vilken start på Midsommarafton!
Vi får besök av våra vänner från Löddeköpinge, Stefan & Catrin och sedan går vi hem till syster och svåger där även min andra syster och svåger möter upp.
Guuuuuuuuud vad gott det ska bli med midsommarmat!!! MUMS!!! Lite sill och 1-2 färskpotatisar med gräddfil och jag är nöjd! YUM.
Chiayoghurt gjort på naturell yoghurt och chiafrön, hallon och nötter blev det till frukost! Jag älskar detta superfrö! Innehåller högt fullvärdigt protein (18 av de 20 essentiella aminosyrorna) och den vegetabil som innehåller mest Omega 3! Även rikt på Kalcium, Fosmor och Magnesium och antioxidanter. Lättsmält för magen och bra bakteriemat för tarmen. Fram för mer Chia säger jag!!
Jag blandar 1 dl yoghurt/kesella med 1 msk chiafrön och ”Bara Bär” Hallon från Finnerödja, låter stå över natten i kylskåpet. 
20062014-IMG_1909
20062014-IMG_1913
Hoppas ni får en fantastisk dag! Här i Helsingborg skiner solen från blå himmel! =)
KRAMAR!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

21 kommentarer

Caroline 24 juni, 2014 - 18:28

Hej Åse. Tack för en så bra blogg o recept. Har nyss börjat följa dig. Mycket fina o trevliga bilder dessutom. Jag undrar en sak. Var hittar man dessa bara bär i affären. Hittar inte dem någonstans. Mvh Caroline

Svara
Karin 22 juni, 2014 - 23:47

Hej Åse.
Tack för ett inspirerande recept, det kommer jag att prova i veckan. Hur mycket finnerödja brukar du ha i? Jag undrar även vilket märke på chiafrön som du brukar handla? Är det stor skillnad på ex risenta och superfruit?

Svara
Åse 23 juni, 2014 - 09:06

Hej! Jag har Superfruits. Inte provat Risentas men har Urtekrams ekologiska också. Jag tar väl i ca 1-2 msk Bara Bär! =)

Svara
Louise 22 juni, 2014 - 12:19

Hej Åse, jag undrar… när du blandar chiafrön med yoghurt/kesella och bär ,och låta det stå i kylskåpet över natten, .. har du då först blöt lagt chiafrön över natten?
Tacksam för svar.. Älskar din blogg:)
Louise

Svara
Åse 22 juni, 2014 - 12:45

Nej de blir ju blöta av yoghurten =) Jag har Naturell yoghurt (3%)

Svara
Hanna 21 juni, 2014 - 11:26

Hur lång tid brukar det ta innan man får hem boken om man beställer via din webshop?

Svara
Åse 21 juni, 2014 - 11:36

Hej! Så fort pengarna syns på mitt konto skickar jag boken.

Svara
Åse 21 juni, 2014 - 12:13

Hej Hanna! Jag mailade dig, fick du det?

Svara
Hanna 21 juni, 2014 - 12:58

Tack för mailet 🙂

Svara
Maria 21 juni, 2014 - 06:25

Hej och tack för en trevlig blogg !
Jag har blivit tipsad att äta vasslepulver för att öka proteinintaget och kom direkt att tänka på din blogg. Jag är nästan helt säker på att jag har läst att du använder det men när jag letade kunde jag inte hitta artiklarna… Därför undrar jag om du kan tipsa om ett märke och hur man kan använda det ? På paketet stod det att man gör någon slags milkshake men det låter inte gott…
Trevlig midsommarhelg och kanske snart sommarlov !
/Maria

Svara
Åse 21 juni, 2014 - 17:14

Hej Maria! Vassleprotein kan man ha i proteinshakes eller i pannkakor, smoothies, bakverk etc. Glad Midsommar!

Svara
Maria 22 juni, 2014 - 08:15

Tack Åse och fortsatt trevlig helg !
(Jättefina bilder !!!)

Svara
Ewa 20 juni, 2014 - 19:06

Glad midsommar Åse
kram Ew S

Svara
Ulrika 20 juni, 2014 - 14:51

Önskar dig en riktigt trevlig å skön midsommar! Du är värd allt för du är en sån inspiration för så många å delar med dig av erfarenheter och kloka ord.
Vilken fin vas du har dina vackra pioner i….är den gammal eller går den att köpa i butik…!
Hälsningar Ulrika

Svara
Åse 21 juni, 2014 - 17:17

Tack snälla! Den är tyvärr gammal Ulrika! Glad Midsommar!

Svara
Eva 20 juni, 2014 - 13:52

Glad midsommar tillbaka!
Vad har du för andra frukostförslag? Jag har ingen fantasi alls….
Du brukar väl inte äta så mkt mejeri och det är så långt min fantasi sträcker sig…Äter nästan alltid kvarg med keso och bär men tröttnar på det. Gröt ibland..
Har svårt för stora ägg och baconfrukostar.

Svara
Anna Svedberg 20 juni, 2014 - 13:37

Glad Midsommar till dig Åse. Det är så mysiga bilder och fin inspiration man får av dig

Svara
Kersthin 20 juni, 2014 - 12:50

Önskar dig en Glad Midsommar med mycket go mat.
Har nu gjort dina Chokladbollar, och det är ju tur om det finns några kvar, till efter middan!

Svara
Ann-Sofie 20 juni, 2014 - 12:37

Glad Midsommar till Er! Här i Kristianstad skiner också solen och vi hoppas det fortsätter så ❤️

Svara
Maria Nordström 20 juni, 2014 - 11:48

Glad Midsommar till dig med , du som är solen själv. Kram

Svara
Barbro 20 juni, 2014 - 11:45

Vill önska dej o dina nära o kära en fin midsommar.
Kram från en som gillar din blogg.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.