low carb mintkladdkaka

av Åse
10 bitar
TotaltPer portion
Energi (kcal)2942294
Protein414
Fett27127
Kolhydrater888

200 g Marabou Premium Dark mint
200 g Smör 80%
4 ägg
knappt 2 dl Canderel strö
1 tsk vaniljpulver (förväxla ej med vaniljsocker) alt 2 vaniljstänger

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vaniljpulver riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda väl.
Häll i form och grädda i 200 gr i ca 8 minuter.
Låt stå kallt några timmar, helst över natten!
Servera med vispad grädde!

004

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

27 kommentarer

Annika Larsson 1 maj, 2013 - 19:10

Hej där här skall jag testa ikväll. Har en liten önskan om att det skrivs ut vilken storlek det skall vara på formarna till det olika maträtterna/bröd/kakor. Tackar

Svara
Åse 1 maj, 2013 - 19:43

Det gör jag numera 🙂

Svara
Annika Larsson 1 maj, 2013 - 21:46

Bakade kakan idag, mmmmmycket god, imorgon blir den nog ännu godare. Har precis beställt din bok, skall bli härligt att få dyka ner iden! Hittade din blogg för drygt en vecka sen, har mycket läsning att ta igen! Tack för att du nu skriver ut formstorlekar. 🙂

Svara
Jenny 3 mars, 2011 - 23:09

Detta både ser och låter verkligen jättegott! Jag tänkte bjuda på detta till efterrätt imorgon och hade tänkt mig 4 portioner, ca halv sats då. Tanken är att göra det i små enportions pajformar, bör man minska på tiden i ugnen då och i så fall hur mycket? Tack på förhand! =)

Svara
Åse 4 mars, 2011 - 12:40

Hej! Nu är mitt svar kanske lite sent men jag misstänker att du måste minska ugnstiden ja – har svårt att säga exakt, du får prova med sticka. Lycka till!

Svara
Jenny 4 mars, 2011 - 15:01

Nu har jag precis tagit ut formarna från ugnen! Eftersom jag använde bruleformar istället, som är små men höga så fick jag faktiskt öka tiden istället 😛 Det luktar oerhört gott så vi ser verkligen fram emot att smaka ikväll med våra gäster!

Svara
Åse 5 mars, 2011 - 08:10

Spännande! 🙂

Svara
Ann 7 juli, 2009 - 20:57

Är den här kladdkakan bra om man äter LCHF?

Ann

Svara
Jag har……. « Hallonpajen’s Viktblogg 18 juni, 2009 - 18:46

[…] Jag har hämtat receptet på Oopsisarna här och på gi mintkladkakan här […]

Svara
Malia76 18 maj, 2009 - 23:56

Hej Åse.. jag blir alltid så imponerad av dig.. Jag har kört pointsräkning i många år nu och det har fungerat bra.. men jag är lite nyfiken på det här med kolhydrater.. Hur ska jag börja. Som det verkar så rasar man i vikt direkt man börjar med det. Stämmer det?

Du e superduktig och jag älskar dina recept..

kram..

Maria

Svara
Pillan 14 maj, 2009 - 01:29

Den ser mycket god ut, ska jag prova nån gång. Bakade en mintkaka häromdagen, med after eight… fantastiskt god men inte GI-vänlig, tror inte den är vänlig på nåt sätt 😉

Svara
susanne 12 maj, 2009 - 16:22

ser väldigt gott ut… vet du hur många pts det blir ?
eller är det bättre att göra din andra kladdkaka om man räknar pts kanske? tack för alla dina goda reccept och lycka till med dom sista kilona :0)

Svara
Åse 12 maj, 2009 - 16:31

Kalorier och fett är ju angivna så det är lätt att räkna ut pointsen på den 🙂 Jag har själv inte räknat ut pointsen eftersom jag inte pointsar nu.

Svara
Annapanna 10 maj, 2009 - 22:45

Åh den ser supergod ut! Den kommer jag att testa sen =)

Svara
cathrine 10 maj, 2009 - 22:00

Hur blev den här kladdkakan? Jag gjorde en för ett tag sedan som blev som en svamp 🙂 inte så jätterolig med andra ord, funderar på om jag skulle prova den här istället… Annars brukar jag göra en med mandel i som blir jättegod, men lite jobbigt att mala mandel till mjölk varje gång 🙂

Svara
cathrine 10 maj, 2009 - 22:00

till mjöl, ska det naturligtvis vara 🙂

Svara
Åse 11 maj, 2009 - 09:19

DEn blir jättegod tycker jag och de jag bjudit den på! Smakar som after Eight typ och inte svampig!

Svara
Sara 10 maj, 2009 - 21:31

mmm, ser verkligen smaskig ut!!

Svara
Louice 10 maj, 2009 - 20:08

Mums! Hoppas det är ok att jag lånade receptet (utan bild) o la ut den i min blogg på GI/ISO-recept. Har angett källa! 🙂

Svara
Åse 11 maj, 2009 - 09:51

Självklart gumman.

Svara
smultronet12 10 maj, 2009 - 19:32

Hej!

Skrev för nåt inlägg sen om att jag var liiite tveksam till GI, just för att man (jag) är så intutad att inte äta så mkt fett. MEn tänkte, funkar det för dig så borde då funka för mig också. Så jag reggade mig på GI viktkoll bara för någon dag sedan, redan har jag gått ner 1,5kg. Heeelt otroligt! Har nog aldrig någonsin hänt förut! Men jag vv:ade, gick ner lite och fick värsta ätardagarna, i princip knarkade kolhydrater. Kände att det var inte riktigt friskt, att jag säkerligen fick i mig för lite kolhydrater.. Senaste dagarna har jag mått otroligt bra, och inte alls varit hungrig, eller sugen på snask heller.. Så tack för att du ledde in mig på GI banan.. 🙂

I alla fall, frågan jag tänkte ställa. Vaniljpulver, var i butiken hittar jag sådant? Har letat och letat men hittar bara vaniljsocker..

Svara
Åse 11 maj, 2009 - 09:53

Vad roligt att höra!!!!
Vaniljpulver hittar du tex på Ica Maxi

Svara
camilla 10 maj, 2009 - 15:19

Men gud vad god den ser ut 🙂 Mums den ska göras omgående.
Kram och tack!

Svara
Ida.o 10 maj, 2009 - 14:25

Mmm den kakan ska göras här hemma 🙂

Svara
jenco 10 maj, 2009 - 13:42

oh hjälp vilken läckerbit!:)

Svara
Teres 10 maj, 2009 - 12:25

Men herre gud vad god den ser ut 🙂 hoppas ni hade en trevlig fest.

Kram Teres

Svara
Stream 10 maj, 2009 - 11:45

Åh, mums! Men hur många ägg?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.