Blanda din egen Fajitakrydda!

av Åse

Jag tror inte på ett liv med förbud eller på ett svart eller vitt liv där jag tar bort saker som ger mig njutning, men balans och hälsa är viktigt!
Vi människor är utvecklade till att vilja ha söta smaker, det är en överlevnadsinstinkt (sött signalerar ofarligt och får oss att äta mer och att lagra det vi äter). Skillnaden i dag är att söta smaker finns ÖVERALLT, inte bara i frukten vi hittade eller i honungen vi åt ibland, eller i rötterna (rotfrukterna).
Att välja bort VITT socker är något jag aktivt gör. Jag väljer bort det mesta som är raffinerat vitt. Jag njuter dock ibland av söta saker och det är inget som skadar min kropp, det händer för sällan för att ställa till skada.
Med det sagt så sötar jag helst med bär, frukt, honung, rissirap, yaconsirap, björksocker och råsocker de få gånger jag använder sött i mat och bak.
Jag har dock problem med att mat och kryddor innehåller druvsocker och maltodextrin, det gör mig gravt irriterad!
Vill jag äta socker så ka det vara ett medvetet val och det ska vara GOTT, inte gömt i olika livsmedel som kryddor! Därför bojkottar jag alltid färdiga taco och fajitakryddor som innehåller väldigt mycket socker för att inte tala om andra konstigheter som jästextrakt, klumpförebyggande medel och modifierad stärkelse.. 
I går ville jag krydda sötpotatisklyftorna med fajitakrydda så jag blandade ihop en sats. 
Är så gott att göra själv!
Jag har lite råsocker i min krydda, det är givetvis helt valfritt att välja bort om man inte vill ha det i.
14102014-012A1336
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fajitakrydda


Ingredienser

  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk havssalt med jod
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk smoked paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk råsocker
  • 0,5 tsk curry
  • 3 krm gurkmeja
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar

Instruktioner

  1. Blanda ihop och förvara i burk.
  2. Krydda efter behov och smak.

Nutrition

  • Serving Size: 2

I går så åt vi rester, Biff Stroganoff och så gjorde jag sötpotatisklyftor som jag lade i påse med kokosfett och ca 2 msk fajitakrydda.
Sedan grillades de i 220 g i ca 25 minuter tills de var mjuka. Sååååå gott! Och så masor med saltgurka till det.
13102014-012A1310
13102014-012A1306
13102014-012A1329

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Ljuvlig Grillkväll i Maj 🌸 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 13 maj, 2023 - 10:35

[…] Kycklingfiléer som marinerats i olivolja, soja och kryddats med fajitakryddning. […]

Svara
Samurajkyckling - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 16 september, 2020 - 09:06

[…] så mycket skräp oftast så bestämde mig för att ha i fajitakrydda och jag gör min egen fajitakrydda för att komma ifrån onödigt socker och smakförstärkare. Men annars kan jag rekommendera […]

Svara
Fajitasgratäng - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:40

[…] supergod gratäng, så enkel och uppskattad av hela familjen! Jag blandar min egen tacokrydda och fajitakrydda men man kan givetvis köpa färdigblandad men jag tycker det är så trist att de innehåller […]

Svara
Fajitabuffé extra allt! - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 3 juli, 2017 - 18:02

[…] 2 kilo kycklinglårfilé 1/2 dl soja Fajitakrydda efter smak (färdiga påsar: 4 st, men jag gör egen krydda)  […]

Svara
Samurajkyckling och vardagsrummet tar form - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 11 april, 2017 - 11:10

[…] ett recept så jag ändrade om lite och så här blev min version, såååå god! Jag gör min egen fajitakrydda för att komma ifrån onödigt socker och smakförstärkare. Men annars kan jag rekommendera […]

Svara
- 56kilo - De godaste LCHF recepten! 18 mars, 2017 - 10:11

[…] Jag körde min gryta i 3 timmar på HÖG / HIGH – då var den perfekt! Egen fajitakrydda gör man enkelt själv och förvarar i burk. Ni hittar mitt recept nere i receptkortet eller HÄR […]

Svara
Helen 15 oktober, 2014 - 07:53

I love-love-love the idea of mixing my own spices (I used to love Santa Marina Fajita spice, but have not used it with same reasons as you)! I have now written down all the ingredients and noticed I have most of them already at home. Looking forward to more spice mix ideas! I also tend to use some honey (despite of LCHF) with meat (olive oil + Dijon with seeds + some honey+pepper and salt works with pork very well), also ginger and hot pepper or paprika powder combine very good.

Svara
Petra Nymans Dagbok 14 oktober, 2014 - 11:52

Det såg väldigt smaskigt ut! Här blev det solgul torskrygg igår! Det var inte dumt det heller! Ha en härlig tisdag! Kram Petra

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.