Ett LCHF Pizzarecept ;)

av Åse

I går gjorde jag LCHF pizza på mitt tortillarecept och det blev jättebra!! Brödigt och denna pizzan kan man tom hålla med handen 😉
Maken var ute på vift så jag och barnen hade myskväll med god mat!
1 plåtpizza
4 dl mjölk
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
3 dl pofiber
4 tsk bakpulver
4 krm salt
Sätt ugnen på 200 gr.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och häll upp på bakpappersklädd bakålåt, smeta ut med slickepott och låt svälla i 10 minuter.
Grädda därefter bottnen i ca 15 minuter i mitten av ugnen innan du tar ut den och lägger på favorittillbehören!
På min pizza finns:
Tomatsås
Stekta champinjoner
Ridderheims Magnifico salami (godaste ever!!)
Fontana eco oliver 
Fontana fetaost
Pesto
Ruccola 
Favoritpizzasalladen gör jag så här:
4 portioner:
7 dl strimlad vitkål
2 msk rapsolja eller kokosfett utan smak
2 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Strimla vitkål och krama den med händerna i en skål. Blanda ner övriga ingredienser och ställ kallt tills den serveras!


annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

20 kommentarer

Pizza istället för semla | Clownen Skrattar 17 februari, 2015 - 18:22

[…] Idag gör jag lchf-pizza istället för att häva i mig sju semlor. Det ska kännas som en lördag här hemma. Har bland annat tänt ytterst larviga (men mysiga) ljusrosa stearinljus. Pizzadegen har jag lånat från 56kilo.se —–> http://56kilo.se/ett-lchf-pizzarecept/ […]

Svara
Sara 21 oktober, 2013 - 12:35

Hej! Jättesugen på att testa detta! Jag är dock känslig mot potatis, så undrar om man kan använda fibrex eller något annat istället för pofiber? Hur mycket bör man ta i så fall? 🙂

Svara
Åse 21 oktober, 2013 - 13:56

Hej! Pofiber är bara fibrerna (lösliga tarmfibrer och lösliga ämnesomsättningsfibrer) men du kanske reagerar mot dem också?
Fibrex fungerar inte här utan d är det bättre att du använder ngt av mina andra pizzarecept. Lycka till! =)

Svara
Rebecka 30 augusti, 2013 - 15:42

Tack Åse för din blogg och din fenomenala generositet! Det här receptet är alldeles kanonbra! Jag gillar din blogg, dina recept och att du ger intryck av att grymt seriös med det du gör. Jag har gjort ditt fröknäcke och nu pizzan. Och så har jag beställt din bok. Tack för all inspiration! Ha en härlig helg, här ska vi snart bryta fastan med fredagspizza!

Svara
Mirja 14 maj, 2013 - 12:23

Hej! Vill säga det att pizzan blir god med den här pizzabottnet. Men så vill jag tipsa, om man har en klotgrill och pizzasten den här fungerar även där. Gräddar botten ca en kvart och med fyllning ca 20min. Mvh Mirja

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 12:24

Bra tips!! =)

Svara
Jenny SadG 8 december, 2012 - 18:54

Åh äntligen en pizzabotten som barnen gillar. Hurra! Tusen tack för ett jättesmarrigt recept, det kommer vi definitivt att laga fler gånger.

Svara
Åse 9 december, 2012 - 18:10

Vad kul!! Heja!! =)

Svara
Pizzatime | Emilys liv 7 november, 2012 - 19:59

[…] Receptet hittade jag hos Åse på 56kilo […]

Svara
Karin 16 oktober, 2012 - 13:18

Måste bara säga att detta är det överlägset bästa pizzadeg receptet som jag gjort!! Så otroligt god och mättande! Har ätit lowcarb nu i tre år och önskar att jag ätit så tidigare..men bättre sent än aldrig:-) Har hittils haft svårt att hitta just pizzadeg som inte blir sådär svampigt. T.o.m sambon tyckte det var gott och han är svår att impa på när det gäller ”istället för vetemjöl” mat:-)
Tack för receptet! Har en till pizza i ugnen just nu:-)

Svara
Åse 16 oktober, 2012 - 13:31

Kanon!! Kul att det smakar!! =))

Svara
Tommy Carlsson 14 oktober, 2012 - 13:49

Bästa pizzan jag har gjort jättegott.

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 15:44

Kul att det smakade!!

Svara
Sofi 14 oktober, 2012 - 00:16

Gillar din blogg o massa smarrigt recept.
Men en helt annan fråga, vart är ert köksbordet ifrån? Det vita stora?
Kram

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 11:12

Hej! Det är ett bord från Ilva, ett valnötsbord som vi själva målat vitt!:)

Svara
Annika 13 oktober, 2012 - 07:27

Hej Åse!
Gratinerar du pizzan efter påläggen läggs på också?
Ha en härlig helg
Annika

Svara
Åse 13 oktober, 2012 - 08:58

Ja påläggen gratineras sedan i ugn =))

Svara
Thore 12 oktober, 2012 - 11:34

Vad har du oljan till?

Svara
Åse 12 oktober, 2012 - 12:34

sorry hade halkat med när jag kopierade från tortillareceptet.

Svara
CamillaP 12 oktober, 2012 - 11:30

Funderade just på att prova det receptet till botten….ser goodie ut! (som vanligt) ;)) Annars älskar jag X-tra allt receptet!
Kramiz

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.