Enkel kycklingcurry, basrecept

av Åse

Hej hej!

Kikar in med ett enkelt recept på kycklingcurry som ni kanske är sugna på att prova i helgen?
Jag äääääälskar gul curry! Speciellt med kyckling =)
Det var faktiskt en av de första maträtterna jag lärde mig och började laga när jag flyttat hemifrån.

Detta är ett bra basrecept, sedan kan ni ju lägga till mer grönsaker som tex röd paprika, körsbärstomater eller godsaker som banan, jordnötter, stekt bacon – you name it!
Hotta upp såsen med lite sambal oelek, cayennepeppar eller motsvarande.

Kycklingen behöver inte förstekas innan, den blir saftig och går klar i såsen i ugnen. Plättlätt!

Servera med valfritt tillbehör som ris, blomkålsris, potatis, rotfrukter i ugn etc.

Hoppas ni gillar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel kycklingcurry, basrecept


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 35
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

800 g kycklingfilé
12 msk smör
200 g champinjoner
1 gul lök
24 msk gul indisk curry, valfri styrka
4 dl grädde
1,5-2 msk konc. kycklingfond
1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
salt, peppar
2 dl riven mozzarella eller annan ost som smälter bra


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa och dela kycklingfilén i mindre bitar.
Finhacka lök och skiva champinjonerna.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ner lök, champinjoner och curryn.  Låt fräsa på ganska låg värme tills allt fått fin färg.
Häll på grädde och fond. Koka upp och rör ner chilisåsen, låt småputtra i några minuter.
Smaka av med salt, peppar ev mer curry.
Lägg kycklingen i ugnsform, salta och peppra kycklingen och fördela lök/champinjonfräset ovanpå.
Avsluta med att hälla såsen ovanpå och toppa med ost.
Gratinera i ugn i ca 20-25 minuter.

  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 25

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Hanna Rabenius 23 augusti, 2022 - 17:29

.

Svara
Melanie 26 juni, 2022 - 11:37

Det här var ju fantastiskt gott! En återkommande rätt här hemma nu. 😋

Svara
Åse 26 juni, 2022 - 17:53

Vad roligt att höra! tack för fin feedback 🌸

Svara
K 11 april, 2022 - 14:30

Gick nog lite snabbt när instruktionerna skulle skrivas 😅

Svara
Åse 11 april, 2022 - 14:41

Haha ja det var ju väldans! ”Städat” upp nu =)

Svara
K 11 april, 2022 - 15:20

Tack! 😀

Svara
Åse 29 juli, 2020 - 09:13

Hej! Ja grädde som jag själv hade på bilden ger ju en annan krämigare än vad kokosmjölk och kokosgrädde ger 🙂

Svara
Carina 25 maj, 2020 - 01:07

Men mums! Älskar också curry. (Gul röd och grön). Har du provat den gula curryn från Systrarna Khanna? Den är helt magiskt god! Smakar som på bäst indiska restaurangen. Vet ej du kan hitta den men jag hittade min på MatHem o min lokala Coop. Tror det står på deras hemsida vart de har återförsäljare.

Kram

Svara
Åse 25 maj, 2020 - 11:51

Oj det ska jag absolut kolla upp! tack för tipset!! KRAM

Svara
Jenny Johansson 24 maj, 2020 - 21:56

Gjorde denna men med bara champinjoner 🙌☺️ Supergott

Svara
Åse 25 maj, 2020 - 11:53

Vad roligt att det smakade! 🙌🏻

Svara
Annika Karlsson-Mukka 23 maj, 2020 - 09:08

Kycklingcurry lagar vi ofta så gott 😋😋 Ha en fin lördag 🥰

Svara
Lilija 22 maj, 2020 - 19:54

Lite annat sätt än det jag lagar currykyckling på. Men din recept är värd att prova på. Ha en underbar helg.

Svara
Christina 22 maj, 2020 - 16:02

Blir sugen på att testa detta recept redan till kvällen 🧡

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.