Citronpaj LCHF

av Åse

Detta blev en helt underbar lågkolhydratpaj som jag kommer göra mååååånga gånger! Jag har nämligen försökt göra citronpj några gånger (LC) men inte lyckats som jag velat! jag älskar citronpaj och har velat ha en som smakar som ”det ska”.
Min man frågade ”Är detta verkligen low carb???” Och ja det är det! Om en paj delas i 8 portioner (jag tycker det är lagom) så blir det 4 kolhydrater per paj.

1 stor paj
Pajdeg:
3,5 dl mandelmjöl (jag använder sellton)
50 gram smör
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
ca 1 msk sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1 msk riktigt socker **
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde
Fyllning:
250 g mascarpone
3 citroner
ca 1,5 dl sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1,5 dl riktigt socker  **
3 ägg
3 äggulor

Gör först pajdegen. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Stjälp upp i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 gr. Tryck ut degen i formarna och förgrädda pajerna i ca 7-8 minuter. Höj ugnen till 225 grader när pajskalet är klart.
Gör sedan fyllningen. Riv citronerna och pressa sedan citronerna så att du får 1,5 dl citronjuice. Blanda citronskal, juice och sötningen i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda försiktigt ner ett ägg + gula i taget och tillsätt sedan mascarponet. Jag använde stavmixern för att få en slät smet.
Fördela fyllningen i pajformarna och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat (ca 30 min). Täck pajkanterna med folie för att undvika att dem bränns.
Servera pajerna ljumna med lite bär och vispad grädde!

Olika sötningsmedel doseras olika, därför är det omöjligt för mig att skriva ut exakt hur mycket ni ska använda av just ert sötningsmedel. Men på alla paket står det hur det ska doseras i referens till vanligt socker. Så i ovan recept så är referensen nämnd, dvs 1 msk socker och 1,5 dl socker.
Använder ni ett sötningsmedel som är dubbelt så sött som socker så blir ju den motsvarande mängd sötningsmedel 0,75 dl  (om referensmängden socker är 1,5 dl)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

111 kommentarer

Ann Möller 14 april, 2017 - 12:55

Kan man göra pajdegen eller hela pajen dagen innan?

Svara
Åse 14 april, 2017 - 12:58

Absolut! blir om ngt ännu godare!

Svara
Ann Möller 14 april, 2017 - 13:16

Kan man göra pajdegen eller hela pajen dagen innan?
Tack för snabbt svar. 😊🖒
Det Är ju en del att göra med all mat imorgon så alla förberedelser är välkomna.
Glad påsk till dig. 🐣

Svara
Åse 14 april, 2017 - 13:20

Visst är det så! Glad Påsk! 🐣

Svara
Linda Bruzelius 17 maj, 2016 - 14:54

Hej, om man har varmluftsugn, ska man sänka värmen något? Eller ställa den längre ner? Den fick färg men har inte satt sig på 30-35 min

Svara
Åse 17 maj, 2016 - 15:04

Hej! Alltid sänka med 20 grader när man använder varmluftsugn.

Svara
Krista 25 mars, 2016 - 12:59

Helt underbar paj, är nog min favorit lchf dessert.

Svara
Lisa 22 mars, 2016 - 09:49

Försökte läsa mig till vad du har för storlek på formen? Men kan inte hitta nått om det? 🙂

Svara
Åse 22 mars, 2016 - 11:02

Runt 20 diameter

Svara
Sophia 18 juli, 2015 - 18:43

3 ägg + 3 äggulor som i 3 ägg med vitor + 3 äggulor?

Svara
Maggie 24 maj, 2015 - 19:36

min son är allergisk mot mandel och alla slags nötter. Finns det något annat man kan använda än mandelmjöl, kokosmjöl etc i pajdegar, bakverk osv som motsvarar lchf?
Tacksam för svar

Svara
Åse 25 maj, 2015 - 09:03

Hej! Sesammjöl kan många ggr ersätta mandelmjöl, men som med all bakning och framför allt glutenfri bakning så är det omöjligt att ersätta rakt av.

Svara
Marie 28 april, 2015 - 21:06

Jag tål inte fiberhusk. Tror du jag får smulpaj istället för ditt fina skal om jag utesluter det?

Svara
sanna 8 april, 2015 - 16:47

Ser så gott ut men jag letar såååå efter goda efterrätter utan sötningsmedel. Äter lchf som gravid pga glukosvärdena mina och då känns sötningsmedel lite. …njeeee. Något förslag på nåt sött som ändå är lchf? 🙂

Svara
Åse 8 april, 2015 - 16:53

Du kan byta ut till precis vad du vill alternativt utesluta. Socker är inte LCHF men allt handlar ju ändå om hur ofta och hur mycket! Jag hade använt lite råsocker eller honung och ätit väldigt sällan.

Svara
Jenny 20 februari, 2015 - 10:44

Hej!
Jag la in detta i mitt kostprogram och fick då en ungefärlig beräkning per paj enligt följande:
Kcal 3339 varav 86 g protein, 250 g fett och hela 185 g kolhydrater per paj.
Fett 67%
Kolhydrater 23 %
Protein 11 %
Delar du pajen i 8 bitar blir det då 23 g kolhydrater per bit.

Svara
Åse 20 februari, 2015 - 11:47

Hej! Då måste det blivit ngt fel när du lade in. Har du lagt in tex Sukrin eller annan erythritolkälla så räknas inte de kolhydraterna då de är fibrer som kroppen inte kan ta upp. Kolla så att sötningsmedlet du lagt in verkligen innehåller 0 kalorier och 0 kolhydrater, sötningen ränas inte.
Lägg in allt tex i kostbevakningen.se så ser du att varje paj enbart innehåller 4-6 kolhydrater (beroende på vilket mandelmjöl man anvnder)

Svara
Sara 27 maj, 2014 - 08:15

Denna paj blev riktigt mumsig!

Svara
Åsa Bergqvist 23 mars, 2014 - 15:59

Bakar för fullt just nu men det blir mycket äggvita över. Har du provat att göra med endast hela ägg eller har du något bra tips på vad jag ska använda vitorna till (inte maräng)?
MVH Åsa

Svara
Elizabeth 20 mars, 2016 - 08:50

Jag gör äggvitewraps av vitona. Vispar 3 äggvitor hårt. Brer ut det på en plåt ( bakplåtspapper) gräddar i 175 grrader, 10-15 min. Kan fyllas med ex grädde och mosade hallon. Jag har fyllt med hemgjord mandelmassa och kokosgrädde, lite smak av semla.

Svara
Disa Mstthiasdottir 22 mars, 2014 - 20:52

Hej.
Tack för ett fantastiskt recept på citronpaj. Som jag har letat efter en god citronpaj. Brukar ibland åka sex mil till ett café som serverar en liknande paj. Det blir en dyr paj det, och ganska jobbigt att ta sig dit vintertid pga smala och dåliga vägar. Nu slipper jag detta, kan göra pajen själv i fortsättningen.
Supergod!
Jag har provat många av dina recept och gillar faktiskt alla.Tack för att du delar med dig.
Hälsningar, Disa.

Svara
Natalie 22 mars, 2014 - 12:04

Hej Åse,
Jag undrar om denna paj kan förberedas? Eller blir skalet kladdigt då?
Tacksam för svar:-)

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 12:31

Absolut går jättebra!

Svara
moa 22 mars, 2014 - 14:56

Hur ska man täcka kanterna så pajen ej bräns? 🙁 förstår inte riktigt.. Synd när de blir svart 🙁
Supergod annars! En Favorit 🙂

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 16:06

Med aluminiumfolie, förslagsvis

Svara
Tobbe Wilson 22 februari, 2014 - 21:09

Gjorde denna idag till Melomenyn men det måste finnas nån hemlighet som inte kommit fram.
Receptet ser vekligen lockande ut och vi följde det till punkt och pricka.
Allt gick bra ända tills fyllningen skulle gräddas, trots att skalet skyddades från att bli bränt så blev det ändå det. Inte ditt fel men troligen väldigt olika ugnar.
Tror du att den blivit snabbare fast med mer (till)ägg eller nåt?
Den ser ju så förbaskat god ut så jag vill med få den bra!

Svara
Sandra 31 januari, 2014 - 13:37

Hej. Detta recept ser supergott ut. Ska göra denna imorgon men tror du man kan göra färdigt degen ikväll och låta den stå övertäckt i kylen tills imorgon förmiddag? Mvh Sandra

Svara
Natalie 8 december, 2013 - 13:59

Bjöd på denna paj igår när jag fyllde år & mina vänner älskade den. Så krämig å god och precis lagom med citron. Tusen tack för suveräna recept 🙂

Svara
Ida 17 november, 2013 - 00:45

Gud så god paj!

Svara
Lena 10 november, 2013 - 20:41

Ojj så sur! Jag skämdes när jag bjöd på den.

Svara
Åse 10 november, 2013 - 23:21

Haha! Då har du bevisligen gjort fel 😉 Bättre lycka en eventuell nästa gång!
PS: Köp ekologiska citroner, de är sötare!

Svara
Stina 12 oktober, 2013 - 18:27

Åh…min paj blev alldeles svart efter 15 min….hade 225 g nu blev jag ledsen. Vad gjorde jag fel?

Svara
Åse 13 oktober, 2013 - 13:20

Måste ju varit på tok för varmt! Alla ugnar beter ju inte sig som min tyvärr.

Svara
Stina 28 september, 2013 - 21:18

Vad har du pudrat pajen med?

Svara
Åse 29 september, 2013 - 13:54

Sukrin melis!

Svara
Citronpaj | Carros LCHF-Mat 14 september, 2013 - 08:58

[…] en smarrig paj som jag bara var tvungen att […]

Svara
millan 2 maj, 2013 - 21:51

Hej Åse :). Undrar bara om jag kan använda honung som sötning?
Tack för en suverän blogg 🙂

Svara
Åse 2 maj, 2013 - 22:35

Ja jag tycker det. =)

Svara
Citronpaj | Mina jag och LCHF 14 april, 2013 - 20:17

[…] Receptet kommer ursprungligen från 56kilo. […]

Svara
Sítrónubaka | Tvíbura gourmet 12 april, 2013 - 00:29

[…] dásemd kemur frá Åse og er bragðast mikið betur en hún lítur út fyrir að gera, ég lofa. Ég vildi bara gera […]

Svara
Citronpaj (Lchf) | Äkta Mat, Äkta Kärlek 7 april, 2013 - 18:29

[…] tänkte göra Åses citronpaj till påsk egentligen, men det var så mycket annat fikabröd fixat så jag gjorde den idag […]

Svara
Jessica 3 april, 2013 - 16:12

Jag testade den här pajen i påsk och den blev sååå god! Toppen tillsammans med vispad grädde och hallon 🙂

Svara
Åse 3 april, 2013 - 18:41

Kul!! Mmmm med hallon!!

Svara
Kristina 23 mars, 2013 - 19:45

Har använt denna pajbotten och fyllt med en Lemon Curd á la LCHF, det blir så vansinnigt gott! Tack för ett bra recept och en bra blogg!

Svara
Stella 14 april, 2013 - 08:55

to frågor:
1, kan jag mala mandelmelet sjelv?
2. har du en recept på lemon curd a la lchf?

Svara
Åse 14 april, 2013 - 12:48

1. yes!
2. nej

Svara
Ronja 11 mars, 2013 - 18:35

Hej Åse!
Kom in på din sida av en slump och tänker nu baka din smarriga citronpaj.
Nu undrar jag vad för något som man kan använda istället för ”Fiberhusk (psylliumfröskal)”?
Mycket tacksam för svar. Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
Mvh Ronja

Svara
Martina 9 mars, 2013 - 08:13

Denna ska jag prova till kvällens Mello-final 🙂
Nu ut på långpromenix med kompisen (hunden)
Ha en bra dag!

Svara
Åse 9 mars, 2013 - 11:39

Hoppas det smakar! =))

Svara
Kitty 2 mars, 2013 - 11:12

Låter så gott!
Jag älskar citronpaj och har alltid hem citroner, för att de är så snygga i köket! Men nu behövde jag lite lips vad jag ska göra av citronerna när jag försöker hålla nere med kolhydrater och speciellt då socker!
Tack för tipset! Denna paj ska jag testa NU! 🙂

Svara
Anina 26 oktober, 2012 - 19:55

Nu har jag kikat på denna flera ggr, idag bestämde jag mig för att prova. Upptäcker sen att jag missat handla hem mascarponen …men så sugen så man tager vad man haver, det fick bli 200 g philadelfhia ost och 50 g keso …blev jätte bra. Men jag anar att ditt original är bättre. Men tack för recept och tips. Supergott

Svara
Alexandra Pettersson 20 oktober, 2012 - 10:30

Hej jag skall baka den här pajen imorgon och undrar om man behöver smöra formen innan?

Svara
Åse 20 oktober, 2012 - 12:31

Nä pajdegen är så fet så det behövs inte :))

Svara
Alexandra Pettersson 23 oktober, 2012 - 11:32

Pajen blev gudomligt god! Den serverades med vaniljsås (LCHF). Nästa gång ska jag testa med hallon/blåbär-fyllning.

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 12:02

Roligt!!

Svara
Sarah 19 oktober, 2012 - 22:07

Har bakat den här och blev hel såld! Fantastiskt god, kände att byta smak så jag bytte ut citronen mot 2,5dl mixade hallon och vanilj samt en ytterst liten skvätt citronsaft! Står nu och svalnar så får se hur det blir:)

Svara
Åse 21 oktober, 2012 - 11:03

Spännande!! Hur blev den??

Svara
Sarah 21 oktober, 2012 - 11:15

Den blev mycket bra!
jag la till en äggula utifall att den skulle bli för lös och körde allt i mixern när jag gjorde den. Konsistensen blev lite mer mousse aktig och VÄLDIGT uppskattad här hemma:)

Svara
Christine 18 oktober, 2012 - 17:53

Nu har jag gjort pajen, gick bra, men har inte provsmakat ännu då den svalnar. Det blev väldans mycket paj, så jag undrar om den går att frysa?

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:29

Absolut!!

Svara
Caroline 18 oktober, 2012 - 17:44

Hejsan! Tror du att pajenskalet fungerar bra med vilken fyllning som helst. Har sett att du har haft ett annat skal för dessertpaj förut nämligen. Thanksgiving börjar närma sig och jag letar efter ett bra recept inför pumpkinpien!

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:29

Yes! Fungerar till alla söta pajer.

Svara
Helgen « josefinaslowcarblife 15 oktober, 2012 - 10:52

[…] i dijonsenapssås med sallad till mig och ris till de som ville. Till efterrätt blev det åse 56kilos citronpaj som var riktigt riktigt god. Åse rekommenderade att man åt den ljummen men jag tyckte […]

Svara
Anette 14 oktober, 2012 - 19:50

Hej! Blev en superhärligt paj! Ingen trodde det var lchf. Vill tipsa alla osäkra om Ica stevia strö. Där doserar man Loka som med vanligt socker! Sååå enkelt! Hälsn Anette

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 14 oktober, 2012 - 13:18

Den här pajen gillade jag! 🙂

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 15:44

Vad roligt! =)

Svara
Anette 13 oktober, 2012 - 21:39

Hej! Gjorde denna paj med Stevia sweet som sötning ochxen gick inte att äta. På förpackningen stod det att det ska vara samma mått som vanligt socker..får prova med något annat nästa gång. Tyvärr blev kanterna bända dessutom. : (

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 11:10

Hej! Har aldrig provat stevia sweet så vet tyvärr inte hur det smakar.

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 15:47

Hej igen, kikade på stevia sweet och det är Hermesetas som producerar den, jag ratar både hermesetas och Canderel och andra syntetiska sötningsmedel. Prova hellre med Icas Stevia Strö eller ännu hellre en bra erythritol/stevia blandning från tex lchfbutiken.se

Svara
Anna 13 oktober, 2012 - 19:25

Hej Åse!
Tror du att man kan göra den med ett maräng täcke på? Jag har fått någon konstig craving på citronpaj med maräng 😉 Är i viktminskningsfasen fortfarande med 15 borta och återstår 15kg så undviker det mesta söta överhuvudtaget just nu men denna lilla sega craving lämnar inte mitt huvud just nu 😉 Tack för världens bästa inspirations blogg! Kram!

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 11:13

Låter ju helt fantastiskt gott!! :)) grattis till viktminskningen!!

Svara
Åses citronpaj « josefinaslowcarblife 13 oktober, 2012 - 13:41

[…] ska vi ha gäster och jag tänkte göra åse 56 kilos citronpaj! Jag tycker den ser fantastiskt god ut och är dö sugen på att få smaka den. Hoppas […]

Svara
LindaC 13 oktober, 2012 - 09:49

Hej Åse, läst din blogg ett tag. Ätiti LCHF i 6 månader nu och i går bjöd jag mina arbetskamrater på denna Citronpaj. Alla tittade skeptiskt på mig och på pajen, innan de tog för sig… Det roliga var att de som var mest skeptiska tog om och pajen tog slut. De tyckte verkligen om din Citronpaj och jag med!
Tack för en bra blandad blogg med goda recept 🙂
Linda

Svara
Åse 13 oktober, 2012 - 10:50

Helt underbart!! Tänk vad de går miste om som tror att LCHF bara är kött och bea;)

Svara
Johanna M. 12 oktober, 2012 - 22:28

Tack för ett bra recept! Gjorde pajen ikväll och den är en helt klart en hit. :). Jag hittade ingen mascarpone på min närbutik så jag använde crème fraiche i stället. Som sötning använde jag Sötrix som jag köpt från LCHF-butiken. Det blev supergott!

Svara
Johanna M. 12 oktober, 2012 - 22:21

Tack för ett superbra recept! Hittade ingen mascarpone på min närbutik så använde crème fraiche i stället. Som sötning använde jag Sötrix från LCHF-butiken. Det blev en fantastiskt god paj. 🙂

Svara
Cilla 10 oktober, 2012 - 16:25

Citronpajen blev underbart god! Tack för att du delar med dig av receptet. 🙂

Svara
Åse 10 oktober, 2012 - 16:26

Roligt att den smakade!! =))

Svara
Josefina 10 oktober, 2012 - 11:36

Den ska testas till helgen! Mina gäster får vara försöks kaniner. Ser riktigt god ut

Svara
Linda 9 oktober, 2012 - 16:06

Underbart god, testade att baka den precis och det är allt man kan hoppas för en citronpaj! 🙂 Jag har dock en fråga. Använder du varmluftsugn när du bakar (med allt du bakar)?

Svara
Åse 9 oktober, 2012 - 16:10

Kul den smakade! Både och! Men det står alltid i receptet om det är varmluft!

Svara
Anette 8 oktober, 2012 - 23:29

Ser jättegott ut!
En fråga. Använder du ”vanlig” ugn eller varmluftsugn när du bakar? Jag frågar eftersom jag ibland när jag har bakat (recept från olika ) inte fått bakverket att bli riktigt ok. Det har då visat sig att graderna har gällt för varmluftsugn.

Svara
Åse 9 oktober, 2012 - 09:29

jag utgår alltid från vanlig ugn, använder jag varmluftsugn så skriver jag det =)

Svara
Tina Johansson 8 oktober, 2012 - 19:58

Låter fantastiskt gott! Får nog bli ett provbak till helgen, för jag menar, även om den är LCHF, så får man ju välja sina dagar =)
(…men jag ska erkänna att jag var på väg att köpa de ingredienser som saknades redan idag, haha)

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 20:08

haha ;))

Svara
Tina Johansson 13 oktober, 2012 - 23:22

Nu är citronpajen bakad och provsmakad! Lätt att göra, men tyckte nog att 30 minuter inte räckte i min ugn i alla fall, satte en plåt över efter bara en liten stund, men kanterna lyckades bli liite brända ändå.
Men, det gör inget! Så god paj! Tack Åse, den gör vi definitivt fler gånger, och kanske även med annan fyllning!

Svara
Åse 14 oktober, 2012 - 11:11

Hej! Nej det kan variera otroligt mkt från ugn till ugn. Nästa gång kanske du ska fästa aluminiumfolie runt kanterna?

Svara
Carola Ringblom 8 oktober, 2012 - 19:01

Hej!
Provade och baka pajen idag, men botten blev bränd, så jag undrar om man skall sänka graderna på ugnen när man bakar med fyllningen i ?
Carola

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 20:07

Hej! Nej den ska vara på 225 grader men du kanske hade i den för länge? Blev botten bränd men inte kanterna?

Svara
Christel 8 oktober, 2012 - 16:21

Hej, låter jättegott! Vad har du använt för sötning?
H. Christel

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 16:32

Jag använde stevrix från LCHFbutiken.se

Svara
Maria 8 oktober, 2012 - 15:14

Underbart !! Ska jag baka och ta med till jobbet …
=)

Svara
Anna 8 oktober, 2012 - 13:16

Hej Åse!
Ännu ett recept som måste testas! 🙂
Går det lika bra att göra pajdegen utan matberedare? Har tyvärr inte tillgång till nån sån. 🙁

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 13:19

Jadå det ska gå, nyp ihop mandelmjölet med smöret ordentligt innan du blandar i allt =)

Svara
Nadja 8 oktober, 2012 - 12:59

Men ÅH! Det där lät supergott, detta receptet måste jag testa 🙂

Svara
anna 8 oktober, 2012 - 12:38

Hej Åse.
Stort TACK för att du i ditt recept skriver hur många kolhydrater varje bit är ”värd”.
När man som jag fortfarande är i ”ner i vikt”-fasen är antalet kolhydrater ganska viktiga och allt som oftast hoppar jag över att baka eller laga något gott för jag inte orkar räkna ut kolhydratvärdet.
Hoppas du vill göra det i fortsättningen också för du verkar ha riktigt mycket gott att bjuda på!!

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 12:50

Hej Anna!
Jag gör det ibland speciellt på recept som kan verka väldigt kolhydrathöga, men annars är jag inte för att räkna kolhydrater utan hellre lära sig vilka livsmedel som är kolhydratsnåla. Sådana här desserter är ju ändå inte tänkt att man ska äta så ofta när man viktminskar så i det fallet så spelar inte några kolhydrater hit eller dit =) Äter vi enbart protein, fett och grönsaker och mejeri/lite nötter till vardags så har vi en bra kolhydratnivå för viktminskning 🙂

Svara
Anna Haeggman 8 oktober, 2012 - 12:17

Å ser underbar ut.
Jag älskar oxå citronpaj. Så läskande och gott. Jag har gjort flera gånger tidigare en ur Mariannes bakbok. Den har en fyllning liknande din fast med creme fraich istället. Tycker den är underbart god. Men nästa gång ska jag testa din med mascarpone. Måste bara bli vän med mascarpone. det är något jag aldrig använder mig av annars. Man får passa på om man ska ha stort sällskap så man kan göra en marängtårta oxå av alla överblina äggvitor. 🙂
Din vän Annika Rogneby har ett bra recept på marängtårta i sin första bok.
Kram Anna Haeggman

Svara
Mimi 8 oktober, 2012 - 12:15

Vilket sötningsmedel har du använt? Kan man ta vilket som och använda den mängden du skriver?

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 12:34

Du ser på ditt paket hur sött det är i motsvarighet till riktigt socker. Med riktigt socker blir det den mängden jag skriver. Använder du ett sötningsmedel som är 5 ggr så sött som socker så får du ju dosera efter det dvs tex 1,5 / 5

Svara
Anne 8 oktober, 2012 - 12:13

Hej!
Å så härligt god den såg ut:)
Vad använder du dig av för sötningsmedel?? Har haft stevia och kan tycka att det blir väldigt sött om man använder samma mängd som vanligt socker.
Ha en bra dag//Anne

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 13:06

Anne, det är inte meningen att man ska använda samma mängd stevia som socker! Titta på ditt paket hur söt det är förhållandevis till socker!

Svara
Marielle 8 oktober, 2012 - 11:47

Gjorde du pajen i en stor pajform eller i portionsformar? Och går det att byta ut mascarponen mot cream cheese? Har nämligen den senare hemma och den är dessutom laktosfri, vet inte hur jag tål mascarpone…
Gjorde dina kanelbullar igår (fast med honung), supergoda ven om de inte vinner någon skönhetstävling 😉

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 11:59

Jag gjorde den i både små och lite större formar men receptet räcker för en stor form.
Mascarpone kan du nog ersätta med philadelphiaost (eller annan cream cheese) blandad med vispad grädde!

Svara
Marielle 10 oktober, 2012 - 18:46

Pajen blev jättebra med laktosfri cream cheese istället för mascarpone! Tog 300 g eftersom jag hade det kvar och hoppade grädde… la också till vaniljpulver i fyllningen. Fräsch, frisk och syrlig! Åts med vispad grädde och blåbär!

Svara
Torun 8 oktober, 2012 - 11:28

Åh jag älskar också citronpaj, måste baka den redan idag. Hoppas jag lyckas bättre med den än med dina vackra kanelbullar 🙂

Svara
Linda 8 oktober, 2012 - 11:04

Känner salivproduktionen som sätter igång! 😀 Den ska jag prova!!
Kan man byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl tror du?

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 11:07

Nej det tycker jag inte, mandelmjölet ger en sötare och mörare smak som blir sprött och gott. Hoppas det smakar!!

Svara
Linda 8 oktober, 2012 - 11:18

Det var ju trist 😉 Jag tål ju mandel sådär halvbra… superallergisk mot nötter, i mitt gamla liv så funkade dajm, men inte mandelmassa på tårta… Nåja, jag får prova mig fram… Jag dör inte, det kliar ”bara” i halsen…
..och tack för superbra recept (som alltid)
🙂

Svara
Åse 8 oktober, 2012 - 11:55

Tåler du hasselnötter bättre?

Svara
Linda 8 oktober, 2012 - 12:08

Nej, värst är hasselnötter, valnötter och paranötter, tyvärr.. Synd, för det finns ju en hel del nyttigheter i.
Jordnötter funkar (som ju är en baljväxt) men inte så bra i bakning.. Mandel är ju stenfrukt, så jag ska testa…

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.