Citronmousse med lemoncurd och mandelcrunch Sockerfri/Glutenfri

av Åse

God kväll finisar!
Jag har inte glömt bort er idag men jag fick hem en sjuk och ynklig man från Österrike så jag har mest varit sjuksällskap idag ❤️ Hoppas det vänder under natten!
Alice ska tävla (gymnastik) i morgon så det blir till att gå upp vid 6 i morgon och fixa matsäck. Med andra ord, det blir en mycket lugn och skön kväll idag. Skavlan så klart!
Jag ska strax göra kebabsallad och kvällens dessert är fixad, det var sååååå länge sedan jag gjorde dessert här hemma så det ska smaka riktigt bra!
Jag är inget chokladfan utan när det kommer till desserter och sötsaker föredrar jag surt och syrligt! Citron och lime är jag ju en sådan sucker för så jag svängde ihop den här godingen! YUM!!
Mitt sockerfria recept på Lemon Curd hittar ni HÄR.
012A3172
Mandelcrunch är enkelt att göra!
Blanda ihop mandelmjöl, smält smör och sötning och lägg på bakplåtspapper. Smeten kavlas ut tunt. (Lägg plastfolie över och kavla)
Recept HÄR.
012A3174
012A3175
Det här blev outstanding! Receptet är för två men jag personligen som inte är en dessertmänniska utan tycker att det är gott med en ytterst liten portion tycker gott att detta räcker till fler! Så är du en sådan som jag så tycker jag att receptet räcker till fyra!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lemoncurd & Citronmousse med bär och crunch


  • Författare: åse falkman Fredrikson
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Förbered

Mandelcrunch

  • 1,5 dl mandelmjöl (Icas mandelmjöl använde jag)
  • 50 g smör
  • 1 msk Ica stevia strö

Citronmousse

  • 125 g mascapone
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 cl limoncello (går att utesluta men rekommenderas)
  • 1/2 dl lemoncurd

Övrigt

  • 1 dl lemoncurd
  • Bär som jordubbar, hallon och blåbär

Instruktioner

  1. Förbered lemoncurd och mandelcrunch: Sätt ugnen på 180 gr, rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de. Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun.
  2. Vispa ihop citronmoussen.
  3. Lägg lemoncurd i botten på ett glas, skeda över citronmoussen. garnera med bär och toppa med mandelcrunch. Servera!

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Julia Eriksson 20 mars, 2023 - 18:10

Hej! Jag tänkte göra denna dessert till 5 pers, så kommer att göra 3 satser av receptet för säkerhetsskull. Behöver jag göra 3 satser av lemon curd och mandelcrunch också eller räcker de till 5 personer med 1 sats?

Svara
Åse 21 mars, 2023 - 09:57

Det räcker med dubbel sats av lemon curd och mandelcrunch, det kommer bli över! =)

Svara
Viki 14 februari, 2017 - 20:12

Jättegod dessert gjorde ikväll till min ❤️ Tack

Svara
Åse 15 februari, 2017 - 07:42

Vad härligt att det smakade! =)

Svara
Gourmettjejensblogg 5 februari, 2017 - 20:24

Wow, ser fantastiskt gott ut.
Kram

Svara
Nina 5 februari, 2017 - 17:48

Jättegod dessert! Den föll oss absolut i smaken. Det är inte ofta jag gör dessert, men denna kommer det bli fler gånger. Dessutom var den inte svår att göra 😊

Svara
Karin 5 februari, 2017 - 17:10

Hej.
Önskar bra förslag på frukost.
Äter inte strikt LCHF, försöker dra ner på mjölkprodukter och bröd.

Svara
Åse 5 februari, 2017 - 17:12

Hej, du hittar massor av frukostförslag och recept i kategorin Frukost: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/

Svara
Jenny Jonsson 5 februari, 2017 - 12:08

Åh, jag hoppas maken kryat på sig. Vara sällskap till en sjukling är nog så viktigt. 😉
Ha en fin söndag. Kram 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.