Chiaknäcke Glutenfritt

av Åse

Detta receptet finns med i min bok Ät & Njut men tänkte dela med mig av det här också!
Det är ett gott alternativ till mitt fröknäcke, detta görs med fördel lite tjockare så det blir mer som ett knäckebröd.
Supergott!
IMG_4834
IMG_4839
IMG_4856
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chiaknäcke Glutenfritt


Ingredienser

  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 tsk mortlad fänkål
  • 2 dl vatten
  • vita vallmofrön och havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner vattnet.
  3. Lägg ett bakpapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel.
  4. Smeten ska vara ca 0,5 cm hög, platta ut med baksidan av en sked.
  5. Strö lite vallmofrön och havssalt ovanpå.
  6. Grädda i ca 30 minuter, ta då ut och skär i 20 stycken skivor. Vänd på skivorna och sätt in i ugnen igen i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt chiaknäckena torka på plåten.
  7. Försvara i burk i rumstemperatur

Noteringar

  • Per styck: 91 kcal, 4 g protein, 8 g fett, 1 g kolhydrater

Nutrition

  • Serving Size: 20

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

Emma Holstein 20 februari, 2015 - 17:14

Jättegoda och relativt enkla att göra. Äntligen har jag hittat något brödrecept som matchar det klassiska fröknäcket. Tack!

Svara
Åse 21 februari, 2015 - 12:26

Kul du gillade! =))

Svara
Annika 14 februari, 2015 - 18:54

Ser gott ut! Spännande med en knäckevariant som är lite tjockare också. Vad tror du är bästa alternativet om man är nötallergiker och vill byta ut mandelmjölet?

Svara
Sara 13 februari, 2015 - 08:36

Testade göra detta och smaken blev kanon. Men jag fick inte mitt hårt, fastän jag testade att ha det inne 15 min längre sista gången. Kan man ta mindre vatten?
Tack för en superblogg, har mycket nytta av den! 🙂

Svara
Åse 13 februari, 2015 - 09:13

Hej! Nej då gäller det bara att låta det torka längre! Eventuellt med varmluft eller dörren öppen med en slev som håller luckan lite öppen.

Svara
Anna-Lena 12 februari, 2015 - 23:47

Hej. Använder du ugnens varmluftsfunktion vid 150 °C – eller ”vanlig” utan varmluft?

Svara
Åse 13 februari, 2015 - 07:42

Alltid vanlig annars skriver jag det 🙂

Svara
Helena Granbom 11 februari, 2015 - 13:15

Mmmmm låter gott och måste provas.

Svara
Minna Jansson 10 februari, 2015 - 19:10

Jättegoda men den första plåten blev lite väl”spröd”… Gjorde tre plåtar till o lade till fiberhusken i smeten, de plåtarna gick lättare att skära 🙂

Svara
Maria Kläringe 10 februari, 2015 - 18:49

Riktigt gott!!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 10 februari, 2015 - 19:31

Mums, älskar fröknäcke av olika slag! Underbara bilder som vanligt!

Svara
Carolina Degerkvist 10 februari, 2015 - 18:19

Är redan i ugnen

Svara
Caroline Höjdén 10 februari, 2015 - 16:55

Carolina Enberg

Svara
Minna Jansson 10 februari, 2015 - 16:28

Ska göras bums!

Svara
cecilia 10 februari, 2015 - 17:12

Hej!
Tack för att du delar med dig av dina recept. Inspirationskälla!
Chiaknäcke. Kan man byta ut sesamfröna mot något annat, ta mer solrosfrln eller utesluta?.

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 09:51 Svara
Anna 10 februari, 2015 - 17:02

Hej. Går mandelmjölet att ersättas kokosmjöl?

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 09:52 Svara
Tuula Börs 10 februari, 2015 - 15:58
Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.