Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Calzone på Blomkålsbotten med Pepperoni och Mozzarella


Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 ägg
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 dl riven pås-mozzarella
  • 1 dl riven parmesan
  • salt, peppar

Topping

  • 1 dl pizzasås
  • 200 gram riven ost
  • 10 skivor pepperonisalami

Instruktioner

  1. Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare.
  2. Mikra i 8 minuter, låt svalna. Om du inte har eller vill använda mikro så går det att ånga ur i stekpanna på medelstark värme i ca 10 minuter. Var försiktig så att risen inte får färg.
  3. I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan!
  4. I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
  5. Platta ut degen på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Forma till två rundlar á 20 cm.
  6. Grädda i 225 gr.ader i ca 20 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
  7. Ta ut och fördela pizzasås över, sedan pepperoni och till sist osten. Vik över ena halvan och grädda i ca 5-8 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 2