Burger Night!

av Åse

God förmiddag!
Hoppas ni alla haft en superskön helg! Det har verkligen jag haft!
Jag har fortfarande lite ont i halsen men är mycket piggare som tur är!
Jag har massor att föreberda inför resan på onsdag men tänkte bara lägga in ett litet mattips!
I går åt vi buffelmozzarellafyllda burgare och så hade jag rotfruktspytt till det (sötpotatis, kålrot ochmorot)
Jag svängde ihop en sweet chili dressing också på lika delar sweet chili (jag köper Kung markattas ekologiska) som grekisk yoghurt. Lite pressad vitlök, salt och peppar! Enkelt men funkar till det mesta!
Picklad (Syrad) rödlök är ju såååå gott till!
Burgarna:
800 g nötfärs
2 ägg
1 riven gul lök
1 riven köttbuljong
Hickory liquid smoke arom
1,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar
3 st Buffel Mozzarella
Blanda ihop ingredienserna till burgarna och halvera mozzarellakulorna och fyll burgarna med!
Jag använder min älskade KitchPro hamburgerpress!
Kålrötterna gör jag i min Tefal ActiFry! Älskar den! Det blir krispigt och gott!
DSC01574
DSC01576
DSC01578

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Christin 2 november, 2015 - 08:44

Hej.Har nu köpt en actiFry .Jag har provat med kålrot och sötpotatis men dom blir mer skrumpna än frasiga.Hur gör du ???

Svara
Tine 24 september, 2015 - 10:29

Hej Åsa,
Nu är jag tillbaka för att störa dig:) Jag har nu köpt en Acti Fry efter tips ifrån dig.
Funkar det med Söt Potatis som pommes frites ? har gjort en gang med vanlig potatis blev jatte got.
Tacksom för svar.
Mvh. Tine

Svara
Åse 24 september, 2015 - 13:42

Ja det funkar 🙂

Svara
Olof 17 september, 2015 - 00:35

Hej.
Undrade över din hamburger dressing. Är det eget recept eller är det halvfabrikat? Finns ju en del goa men nu efter att jag börjat köra lchf så inser jag ju hur mycket ”skit” det är i allt. Så även färdiga dressingar.
Tack annars för en bra sida. Som nybliven lchf’are så har dina recept varit guld!

Svara
Åse 17 september, 2015 - 10:17

Hej! jag gör egen hamburgerdressing! Finns recept här på bloggen och i mina böcker.

Svara
Emma Jensen 15 september, 2015 - 12:19

Hej hej!
Jag har problem med att få i mig mat efter träning. Blir oftast bara en banan eller vatten.
Har du något tips på vad man ska stoppa i sig?
Är proteinshake bra och så fall vilket märke ska man använda sig av?
Mvh!

Svara
Catherine 14 september, 2015 - 12:11

Sorry, jag missade helt ditt recept på syrad rödlök utan socker tidigare, vet inte hur:-)
Är det någon speciell typ av sötning du kan rekommendera (Canderel, Hermesetas etc)?

Svara
Åse 14 september, 2015 - 12:12

Aldrig Canderel eller Hermesetas, i receptet på Syrad lök står vilket jag använder =)

Svara
Jenjo 14 september, 2015 - 12:02

Men så lustigt. Jag tänkte här om dagen att det var länge sedan du la ut något som du gjort med din ActiFry, (eller så missade jag) och här kommer det några tips!: 🙂
Kålrot stod jag och tittade på i affären, men jag tvekar alltid för jag har fått för mig att det inte är gott. Trots att jag nog aldrig smakat (FY på mig). Men jag blir så rädd att jag ska bli missnöjd. Men jag måste nog ta och testa iaf.
Ha det bra! Kramis! 🙂

Svara
Åse 14 september, 2015 - 12:13

Haha! jag älskar kålrot! Tycker den är mest potatislik! Prova! En order! Kram =)

Svara
tine 14 september, 2015 - 11:10

Glömda fråga, vilken model har du, finss hur mycket som helst att välje på

Svara
Åse 14 september, 2015 - 11:12

Jag har Tefal ActiFry Plus 1,2 kg =)

Svara
Tine 14 september, 2015 - 10:59

Jag blir alltid så hungrig när jag ser dina fina bilder, tack för mycket bra inspiration.
Din Tefal ActiFry blev jag sugen på.
Den är bra?

Svara
Catherine 14 september, 2015 - 10:05

Jag hoppas att det är OK att ställa frågan här, även om den är OT:
Vad anser du om syrad (röd)lök? Jag har ett recept som är jättegott (från ICA Maxi), men det innehåller mycket socker (1 dl). Syrade grönsaker anses ju vara nyttigt, men allt detta socker…?

Svara
Åse 14 september, 2015 - 10:19

Men jag har ju länkat till mitt recept på Syrad (picklad) rödlök i receptet 😉 Visst, det är inte massor av socker man får i sig från lagen (Jämför med smörgåsgurka!) men jag väljer ändå att använda sockerfri sötning.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.