Pasta med krämig kräftsås

av Åse

God förmiddag!
Nu står påsken framför dörren och vi kämpar på här hemma, nästa vecka ska allt vara klart här – så skönt!
Ny spegel på plats längst ner i korridoren, perfekt outfit spegel! Haha!
Ovanför nya byrån i hallen ska en måttbeställd rund spegel upp som ska hämtas i dag.

012A2337
012A2351
I går var det lillördag och då äter vi och dricker lite gott här hemma!
I går blev det bönpasta med en krääääääämig kräftpasta i typiskt Åse-stuk haha! Så himla gott, prova!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med krämig kräftsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 200 gr. valfri pasta (jag använder bönpasta)
  • 23 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • 2 dl créme fraiche
  • 12 tsk sambal oelek eller cayennepeppar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1/2 dl stark mjukost
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 2 nävar babyspenat
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Finhacka shalottenlöken och vitlöksklyftan och fräs i lite smör till de mjuknat. Rör ner créme fraiche, vitt vin, sambal oelek, hummerfond. Sjud såsen i ca 5-8 minuter, smaka av med salt och peppar och rör ner mjukosten. Sila laken från kräftorna och rör ner dem och babyspenaten i såsen och låt stå ca 3 minuter innan det serveras tillsammans med bönpastan.

Nutrition

  • Serving Size: 4

KRAM så länge! Titta in efter luch så ska ni få ett shoppingtips och lite rabatt!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Philippa 11 april, 2016 - 21:22

Hej Åse! Detta verkar så otroligt gott! Ska testa att laga denna rätt snart. Vilken mjukost använder du? Kram <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.