GRÖNSAKSBIFFAR

av Åse

Goooood morgon söndag!
Vi hade en riktig fixardag här hemma i går – IGEN! Tycker vi alltid har det när vi inte är på vift, pust! Det finns ju ALLTID massor att göra när man har stort hus!?
Förrådet där ute håller på att sorteras och jag grävde ÄNTLIGEN ner mina klängväxter bakom spaljén! Kommer nog bli superfint när de vuxit till sig!
Tiden gick och helt plötsligt var det dags för middag så vi tog det vi hade hemma och grillade – Bästa!
Jag svängde ihop grönsaksbiffar på blomkål – såååååå gott och perfkt till grillat! Prova detta!



Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Frönsaksbiffar på Blomkål


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (broccoli går också bra!)
  • 2 ägg
  • 1 purjolök (vita)
  • 150 g smakrik riven ost
  • 3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Riv blomkålen grovt på rivjärn eller i matberedare. Strimla purjolöken.
  2. Rör ihop med övriga ingredienser. Låt stå ett tag.
  3. Stek i smör eller kokosolja utan smak tills rakorna fått fin färg!

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

FETAOSTRÖRA - gott till grillat - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 21 augusti, 2023 - 14:00

[…] Detta blev så himla gott! Funkar lika bra till kyckling eller till vegetariska alternativ som tex grönsaksbiffarna! […]

Svara
Catarina 28 maj, 2020 - 13:08

Så himla smarrigt, detta kommer jag göra MÅNGA fler gånger. Tack för supergott recept! 😀

Svara
Helstekt oxfilé med blomkålsråraka och gorgonzolasås (och ett gott vintips!) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 28 december, 2019 - 10:03

[…] oxfilé i alla fall! Jag hade tänkt sousvida den men tiden sprang ifrån mig. Till det gjorde jag blomkålsrårakor – det är ju så […]

Svara
Recept – Mitt liv just nu 13 september, 2019 - 08:05

[…] gjorde vi blomkålsrårakor , och mums ,mums ,mums säger jag ! blomkålsrårakor    Har tyvärr ingen bild på det, var så gott så det hans inte med […]

Svara
Dolores 17 augusti, 2017 - 06:29

Hej och godmorgon!
Måste bara tacka dig för detta fantastiskt goda recept, 👍❤️
Blandade Grevé och Västerbottenost i det blev så gott! Fick ta ett extra ägg i och lite mer fiberhusk då mitt blomkålshuvud var lite stort i förhållande till receptet, rårakorna höll inte ihop.
Tack igen och det här kommer jag att göra fler ggr. 😄

Svara
Åse 17 augusti, 2017 - 08:04

Härligt att det smakade! =) Bra tips om extra ägg när man inte riktigt får ihop smeten av olika anledningar!

Svara
Carina 13 juni, 2017 - 17:22

Så gott det ser ut. Det ska jag laga en dag. Gjorde något liknande för en tid sedan fast med squash.

Svara
Christina Ekstrand 13 juni, 2017 - 16:54

Så goda👍👍

Svara
Christina Ekstrand 13 juni, 2017 - 16:53

Så goda👍

Svara
Ewa Heller Ekblad 11 juni, 2017 - 16:27

Hej Åse, du ser inte några spår efter mig, men jag följer dig varje dag och. hade hoppats på en Sitgesresa i höst och att få träffa dig igen, du är en sån fin person och som du vet så följer jag med glädje hur du hela tiden går framåt och utvecklas. Tar mig i kraft av min höga ålder rätten att säga sådant till dig och vet att det är okej.
Blomkålsrårakor har jag gjort länge efter eget huvud, men de är som dina, förutom att jag brukar riva lite lök i. Ha en fin sommar!
Kram
Ewa

Svara
Åse 12 juni, 2017 - 10:52

Finaste Ewa! Tack för dina rara rader! Hoppas så att våra vägar korsas igen! Många sommarkramar!

Svara
Ingrid 11 juni, 2017 - 12:54

Kommer att prova Blomkålsrårakor.
Älskar allt med blomkål och LCHF.
Tack <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.