Blomkålslasagne lågkolhydrat, glutenfri

av Åse

Darlings!
Jag är DUNDERFÖRKYLD! Sitter och snörvlar, hostar och känner knappt kaffesmaken;)
Tur jag kan vara hemma och kurera mig i helgen!
Här hemma blir det ost- och skinkpizza ikväll (min mandelbrödsbotten) och ett glas rött sedan lär jag slockna som en stock! Sov 12 timmar i natt haha!
Men här kommer ett gott tips till er! kanske redan i kväll!? Mina barn ÄLSKAR denna rätten! (Finns i min bok Ät & Njut)
012A0881
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blomkålslasagne


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Bolognese

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 st klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör att steka i

Ostsås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g gräddost
  • Havssalt och vitpeppar.

Lasagneplattor

  • 8 dl packat blomkålsris
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Börja i god tid med Bolognesen.
  3. Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta. Finhacka lök och vitlök och stek i lite smör. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatkross och tomatpuré. Krydda med oxfond, rött vin, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
  4. Börja nu med lasagneplattorna
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en stor ugnsform och pensla med olja.
  6. Mixa ett medium stort blomkålshuvud med S-kniv i matberedare. Det ska bli finrivet. Lägg i skål och sätt den i mikrovågsugnen, kör i 2 minuter på högsta.
  7. Rör om och mikra sedan igen i 2 minuter.
  8. Låt svalna och lägg sedan i en bakduk och pressa ut vätskan genom att knyta ihop och vrida handduken. Drygt 2 dl vätska ska ut, riset måste bli torrt.
  9. Lägg blomkålsriset, ägg och kryddor i en skål och rör ihop.
  10. Bred smeten på bakplåtspappret och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  11. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i lagom stora bitar (som lasagneplattor).
  12. Koka upp grädde och creme fraiche, dra sedan åt sidan och rör ner osten.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Ta en djup gratängform och börja med lite bolognese, sedan plattor och bechamel. Varva och avsluta gärna med ostsås och sedan riven parmesan.
  15. Höj ugnsvärmen till 225 °C och grädda i 20-30 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 6

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Biggeros 5 juli, 2016 - 13:00

Mmm, denna lasagne ska jag testa, Åse:))
Jag har gjort lasagne av aboriginer och squash som oxå är väldigt gott. Tack, för att du delar med dig av goda recept. Kram

Svara
~ Maria ~ 2 juli, 2016 - 13:03

Ser ljuvligt ut, men plattorna känns lite svåra att göra? Asch den kan ju inte mer än en bli en moussaka 🙂
Ha en fin dag!

Svara
Åse 2 juli, 2016 - 13:23

Haha nejdå det går enkelt faktiskt! =))

Svara
Caroline 2 juli, 2016 - 12:22

Eva, köp ALLA Åses böcker! De är helt fantastiska och jag har lagat mig igenom vartenda recept – många gånger! Åse, du är en sann inspirationskälla och din blogg är underbar att få följa. Stor kram!

Svara
Eva 2 juli, 2016 - 13:05

Tack snälla du för svar! Ska kolla i bokhandeln.
Gillar när det är enkla recept o inte gör mycket krusiduller;-)

Svara
Åse 2 juli, 2016 - 13:26

Men oj så glad jag blir!! Tusen kramar tillbaka! <3

Svara
Sara 2 juli, 2016 - 09:47

Hej. En fråga, ska det verkligen vara 1dl tomatpuré? Känns lite väl mkt.
Ha en fin dag!

Svara
Åse 2 juli, 2016 - 10:25

Ja det stämmer! Men är du osäker på om du tycker att det är för myceet så börja med mindre och öka om du tycker att det behövs.

Svara
Ann 2 juli, 2016 - 09:15

Hej!
Ser gott ut! Undrar lite över portionsstorleken. Är det verkligen 6 portioner?

Svara
Åse 2 juli, 2016 - 09:23

Hej! Japp. Du ser på bilden hur stora portionerna blir.

Svara
Eva 1 juli, 2016 - 17:03

Mmm måste testa! Ser gott ut.
Har ingen av dina böcker men får nog köpa nån nu.
Äter inte Lchf utan allt möjligt men skulle gärna vara duktigare på att äta rätt o nyttigt.
Vilken av dina böcker rekomenderar du om man tycker väldigt mycket om riktig husmanskost?
Tack för inspiration!

Svara
Åse 2 juli, 2016 - 13:25

Ursäkta sent svar Eva! Oj svårt! Alla böckerna innehåller enkla rätter med mycket husman! Främst kanske Viktminskning med LCHF och Lev Gott! =) de böckerna finns dock inte i bokhandeln längre men Adlibris har kanske och jag säljer signerade exemplar på shop.56kilo.se (mina böcker börjar dock ta slut de också men Lev Gott har jag!)

Svara
Eva 4 juli, 2016 - 11:04

Tack snälla:-))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.