19 08, 2014

Snabblagat: Ädelostfylld kycklingfilé

tisdag, 19 augusti, 2014 - 16:42|Kyckling|2 Kommentarer|

God kväll! Vete katten vart denna dagen tog vägen?!
Jobbat och tränat och jag ska snart iväg på ett ärende i Landskrona och så försöker jag fundera på vad vi ska äta i dag!?
Nåja – jag kommer på något! Under tiden ska ni få det nygamla receptet på ädelostfylld kyckling som är en gammal favorit här på 56kilo.

I går severade jag rotfrukter till. Morötter, palsternacka, kålrot, svartrot, rotselleri, gul lök, purjolök och potatis.
Jag serverar nästa aldrig enbart potatis utan blandar upp den med bättre rotfrukter! Yum! Massa färsk dragon och havssalt på det. Bra mat i en glutenfri liberal lågkolhydratkost.

18082014-IMG_4703

18082014-IMG_4710

18082014-IMG_4714

18082014-IMG_4720

18082014-IMG_4722

Snabblagat: Ädelostfylld kycklingfilé
Portioner: 2
Skriv ut
Förberedelser
5 min
Tillagningstid
25 min
Totaltid
30 min
Förberedelser
5 min
Tillagningstid
25 min
Totaltid
30 min
Ingredienser
  1. 2 stora kycklingfiléer
  2. 60 gr ädelost
  3. 3 msk kinesisk soja
  4. 3 msk smör eller rapsolja /kokosolja utan smak
  5. salt, peppar
  6. 1 dl grädde
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda soja och matfett i en skål. Lägg ett djupt snitt horisontalt i filéerna, pensla filéerna på insidan med blandningen. Salta och peppra. Lägg osten i varje snittyta och tryck ihop. Pensla med blandningen och salta och peppra.
  3. Häll grädden runt om kycklingarna och grilla i ugn i ca 20-25 minuter. Sila eventuellt såsen innan servering och servera med valfritt tillbehör.
56kilo - en hållbar livsstil! http://56kilo.se/

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print

 

 

18 08, 2014

MOJITO right out of the box!

måndag, 18 augusti, 2014 - 20:36|Åse tipsar & provar|5 Kommentarer|

Hej hopp! Vi har nyss ätit middag här och nu lägger Daniel om Junis sår, min lilla hjältinna!

När jag och Mats (och Magnus som var kameraassistent! En grym sådan :)) jobbat klart sista plåtningsdagen så firade vi med varsin Vikingfjord Mojito! Fredrik som jag var i Frankrike med bl.a frågade om jag ville prova en box och det sa jag ja till!
Jag älskar Mojito, dricker det givetvis inte ofta eftersom det innehåller en del socker men ibland så! ”Ibland” fungerar bra på min kropp.
Tro mig, det är minsann inte lätt att få en god Mojito ute på klubb eller på restaurang! Jag personligen blandar aldrig Mojito hemma, jag lyckas heller aldrig få till en god!!

Men DENNA! Jisses så god! Och ni vet att jag aldrig gör reklam för saker som jag INTE kan stå bakom!
Jag tycker den är jättegod! MEN jag vill gärna ha färsk mynta och lime i och det är ju enkelt att slänga i!
Färdigblandade cocktails smakar oftast blahaaaaaaa tycker jag, jag brukar göra dem bättre själv ;) hehe
 

IMG_4673

IMG_4713

IMG_4648

IMG_4662
Mats som gjort hår och mejk! Len som en babyrumpa med en magisk foundation från Sensai! (Cellular Performance tror jag den hette!)

12082014-IMG_4655
Min underbara vän! Så glad att han finns! Söt som socker inifrån och ut ♥ 

Nu är det dags för IDOL! Ja vi har pausat (inspelningsbar HD) – Tittade/Tittar ni???

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print

 

 

18 08, 2014

Kycklingwok med Zoodles och jordnötssås

måndag, 18 augusti, 2014 - 13:42|Kyckling, Tillbehör, övrigt|7 Kommentarer|

Jag är dödskär i min grönsaksstrimlare! (Här har ni lite inköpsställen)
I går blev det kycklingwok med jordnötssås – sååååååååå gott!!!

I woken hade jag sockerärtor, syrligt äpple, strimlad bambuskott och grön och röd paprika, man kan välja vilka grönsaker man vill ha!
Min jordnötssås blir alltid perfekt. Den är enkel att göra och min familj ÄLSKAR den!

IMG_4689

IMG_4693

Kyckingwok med zoodles och jordnötssås
Portioner: 6
Skriv ut
Förberedelser
20 min
Tillagningstid
20 min
Förberedelser
20 min
Tillagningstid
20 min
Ingredienser
  1. ca 800 gr kycklingfiléer
  2. salt, peppar
Jordnötssås
  1. 1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
  2. 500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy som är en bra och god kokosmjölk!)
  3. 1 hönsbuljong
  4. saften av 1 lime
  5. 1 msk tamarisoja
  6. 1 msk röd currypasta
  7. 1 riven vitlöksklyfta
  8. kokosfett att steka i
Zoodles
  1. 4 st stora zucchini
  2. salt, olivolja
Tillbehör
  1. Valfria grönsaker
  2. Tamarisoja
Instruktioner
  1. Fräs curryn med vitlöken i lite kokosfett och häll sedan ner övriga ingredienser till jordnötssåsen och låt småputtra några minuter.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i valfritt fett. Salta och peppra.
  3. Strimla zucchinin och salta lätt och låt rinna av i ett durkslag under 20 minuter. hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs zucchinin lite hastigt så den blir varm. Salta och peppra eventuellt.
  4. Servera kycklingen med zuchinin (zoodles), jordnötssås och med wokade grönsaker efter smak.
56kilo - en hållbar livsstil! http://56kilo.se/

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print

 

 

 

17 08, 2014

Insalata di broccoli och slut på lovet!

söndag, 17 augusti, 2014 - 14:00|Familj, Recept, Sallad, Tillbehör, övrigt, Träning|7 Kommentarer|

Hej raringar!

Nu känns det som att vi sakta börjar komma över chocken! Livet tog paus där.
Juni blev utskriven i går och är på gott humör! Leker med sina kusiner här hemma och verkar inte ha alltför ont, bara när någon råkar nudda armen.
Mitt lilla lilla lilla hjärta ❤️

Kusin Saga som var med henne vid olyckan längtade sååååå efter henne och kom förbi med presenter. Goa unge!

IMG_4676

IMG_4678
 

Nu har vi fått i oss frukost och det är lite söndagsstädning + att vi måste förberda för skolorna som börjar i morgon! Bitterljuvt känns det.
Skönt att kunna få jobba ostört igen men sorgligt att nu är sommarlovet och sommaren slut även om det kan vara många fina dagar kvar!

IMG_1547
Kesoplättar med skinka och ost är ny(gammal) stående frukost här. Tröttnar ALDRIG.
 

I går så var både jag och Daniel hembjudna till Anna (Hallén) på grillkväll men eftersom Juni varit med om det hon varit med om så åkte jag dit själv några timmar.
Vi skulle alla ha med oss tillbehör till grillköttet så jag gjorde guacamle och en halloumisallad + insalata di broccoli.
Vi åt det i Rom och vi blev alla helt galna i detta! SÅ GOTT!!

Detta är min tolkning av det:

IMG_4681

IMG_4684

Insalata di broccoli

Insalata di broccoli
Portioner: 4
Skriv ut
Förberedelser
2 min
Tillagningstid
2 min
Totaltid
5 min
Förberedelser
2 min
Tillagningstid
2 min
Totaltid
5 min
Ingredienser
  1. 2 st färsk broccoli (eller 500 gr fryst)
  2. 0,5 dl olivolja
  3. 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  4. 2 tsk salt
  5. 2 msk färsk citronjuice och lite finrivet citronskal
Instruktioner
  1. Blanda olivolja, citronsaft och finhackad vitlök.
  2. Koka upp broccolin i små buketter snabbt (ca 2 minuter) och låt sedan rinna av.
  3. Lägg upp skål och blanda försiktigt med oljemixen.
56kilo - en hållbar livsstil! http://56kilo.se/
I veckan är det träning som gäller i gen! Nu är det allvar igen, ska bli sååååååå kul och SKÖNT för min kropp och rygg att kicka igång! Min PT Thessan är inbokad på tisdag. JIPPIE!!!
Nya Reebook skorna som vi hade på plåtningen i Stockholm åker på!
Passar mitt nya fina linne från MXDC

IMG_4670

IMG_4685

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print

 

 

 

15 08, 2014

Rabatt och Fraktfritt på ”Lev Gott med LCHF och Periodisk Fasta”

fredag, 15 augusti, 2014 - 14:28|Mina böcker|4 Kommentarer|

Hej alla fina!

Tack för att ni förstår att livet kommer emellan ibland. ❤️
Vi ligger fortfarande inne men får komma hem i morgon. Juni mår så bra hon kan efter omständigheterna.

Jag har som sagt lite goda nyheter till er alla när det kommer till mat & hälsa och min tolkning på det men det får vänta lite och under tiden ville jag bara berätta att förlaget har förlängt rabattkoden på ”Lev Gott med LCHF och Periodisk fasta”
HÄR kommer ni till beställningssidan. 159:- inkl frakt och moms.

Boken innehåller en faktadel om PF men recepten är smarriga lågkolhydratrecept som kan ätas av alla som vill minimera mjöl och socker i sin kost. Man behöver inte äta enligt PF för att ha nytta av boken.
Lisa Wikstrand har tagit de härliga bilderna i boken.

IMG_5695

IMG_5696

IMG_5702

IMG_5703

IMG_5706

IMG_5710

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print