”Äta medvetet”. Jag tycker om att säga så. För jag tycker att det sammanfattar hälsa, må bra och kost väldigt bra.
”Får man äta det på LCHF!?” hör jag väldigt ofta.

Som jag skriver i min nya bok: ”Vem är man!?” Och där vill jag med en gång tacka min fina vän Anna Hallén som brukar säga så. De orden öppnade upp ett helt nytt medvetande hos mig.
Att äta medvetet, vad innebär det?
Det innebär att vi är fullt medvetna om vad konsekvenserna blir av vad vi stoppar i munnen.
Utifrån det medvetandet så kanske vi väljer att avstå eller inte avstå. Så enkelt är det.

Om du viktminskar och väljer att äta fritt under julen så vet du att vikten kommer stå still eller öka, och det kan vara ok – så länge det är ditt val.
Du kanske vet att du INTE kan ta en kola eller ett knäck från gottebordet för gör du det så kommer du inte kunna sluta och du kommer kanske göra dåliga val i flera veckor efteråt. Förhoppningsvis så väljer du då att avstå, för konsekvenserna är för stora åt fel håll.

Jag valde att på julafton och juldagen äta av allt jag ville. Jag vet vad konsekvenserna är och det är under kontroll. I dag är jag tillbaka till MIN må-bra kost.
Mina konsekvenser av mina två juldagar är en viss viktökning (och nej inte bara vätska, jag går upp i vikt av att titta på kolhydrater) och jag kommer vara mer hungrig än vanligt de närmsta dagarna. Jag kommer vara trött, ha lite förkylningssymtom och jag kommer vara lite smådepp för att jag inte tycker att jag känner igen mig själv i spegeln eller känslan i kroppen. Men valet är medvetet och jag accepterar konsekvenserna för de är hanterbara, de är under kontroll. Jag kommer inte leva längre för att jag hade gjort ett annat val, jag hade inte blivit friskare för att jag gjorde ett annat val men jag hade njutit MINDRE om jag inte fick äta just det som jag tycker är såååååå gott! Två dagar blir inte två veckor. Hade två dagar blivit två veckor så hade jag gjort ett annat val. Medveten kosthållning.

Fundera ALLTID på de val ni gör, det är nyckeln till att ni lyckas med er kost. Ät efter sunt förnuft och inte efter bokstäver eller efter en metod, eller efter hur grannen/vännen/maken äter. Gör val som får just dig att må bra. ❤️

God fortsättning!

20131226-143620.jpg
Dagens julfrukost