Äppelpaj med mandeltäcke och råkräm

av Åse

Goooood morgon! Ny vecka, nya möjligheter!
Känner ni så också?
Så mörkt det börjar bli nu om morgnarna, fast jag gillar det! Ser fram emot adventsmorgnarna och julkalender på TV! Gör ni?
Jag var nyss ute i trädgården och några tappra äpplen hängde kvar på grenarna haha! Kom då att tänka på det här smarriga receptet!
En underbar glutenfri äppelpaj och ni bestämmer själva vad ni sötar med! Jag hade använt Fibersirap eller Ica sötströ!
KRAM så länge och en fin måndag på er! ❤️



Foton: Lisa Wikstrand för Lev Gott med LCHF och Periodisk Fasta (Pagina förlag)
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äppelpaj med mandeltäcke och råkräm (glutenfri, sockerfri)


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 3 dl mandelmjöl
  • Sötning med sötma motsvarande 0,5 dl socker
  • 2 dl sockerfri äppelmos
  • 1 dl hackad, rostad mandel
  • 125 gram smör
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver

Råkräm

  • 5 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • Sötning motsvarande 75 gram socker
  • 1 vaniljstång

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg i pajform (gärna modell mindre). Strö den hackade och rostade mandeln ovanpå.
  3. I en matberedare med knivar blanda övriga ingredienser. Fördela degen ovanpå äpplena som ett täcke.
  4. Grädda i ca 35 minuter och servera med lite lättvispad grädde, eller råkräm (se receptet för äpplekaka)
  5. Råkrämen: Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning och vaniljstångens kärnor.
  6. Vispa grädden fluffig och rör sedan ner i äggsmeten.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Åse 3 oktober, 2019 - 02:32

I punkt 3: ”I en matberedare med knivar blanda övriga ingredienser”

Svara
Birgitta Sjögren 2 oktober, 2019 - 12:34

Var kommer äppelmoset in????

Svara
Lena 29 november, 2017 - 17:25

äpplemoset var ska det vara

Svara
Anchi 27 november, 2017 - 13:29

Vilken härlig idé. Jag har vinteräpplen kvar i trädet så det får bli en liten fika🍎Skönt att du är på benen igen😉Kram

Svara
Åse 27 november, 2017 - 15:48

Tack fina! Stor kram och smaklig spis!

Svara
Eva midvik 27 november, 2017 - 11:32

Vilken god fisk jag gjorde igår och bjöd våra grannar vi fick toppenbetyg!Ja det var laxen !Även dina tekakor smakar toppen ja allt jag har provat pizzan ska vi inte prata om!tack o kram Eva Ha en bra dag 💐💐

Svara
Åse 27 november, 2017 - 12:17

Tack snälla för feedback! Kramen! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.