Aikas salamigojs

av Åse

Min fina och duktiga med-low carbare och kusselina Aika tipsade om ngt hon slängt ihop och detta måste ni prova!! Så guuuuuuudagott!!!!!
Så här kommer receptet på hennes goda salamigojs med de måtten/mängderna jag använde ikväll.  😉

4 personer

2 röda lökar
200 g färska champinjoner
100 g salami (jag tar Scans Må gott, gillar inte för mkt feta pluppar)
1 burk fraiche Fetaost och soltorkade tomater (Skånemejerier, Milko)
En skvätt grädde ca 1/2 dl
Salt, peppar, Santa Marias Chili flakes
1 burk kronärtskocksshjärtan (häll ut spadet)
Ca 25 g smör att steka i.

Stek delade champinjoner och klyftad rödlök i smör, krydda.
Lägg i strimlad salami och fraiche grädde, häll sist i kockorna och låt småputtra.

Servera med valfritt tillbehör och njut!!!

0101

0121

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

27 kommentarer

Karin 16 augusti, 2009 - 18:03

Helt fantastiskt gott! Tack Åse och Aika! 🙂

Svara
Ulrika F 10 juli, 2009 - 12:56

Gjorde detta igår… Supergott!!! Tack för ett bra tips..
Trevlig helg…

Svara
sofiab 1 juni, 2009 - 08:12

lät ju hur gott som helst!
måste jag verkligen testa någon dag 🙂 Med pasta kanske! mm, perfekt med snabbt och gott!

Svara
Li_Karin 29 maj, 2009 - 16:16

Ja det här receptet blev verkligen jättegott, älskar kronärtskocka :-). Använde de champinjonerna som var lite mörkare, kändes som att det är mer smak i dem än i vanliga ”bleka”. Bra med såna recept som man bara slänger ihop på en kvart!

Svara
webba 29 maj, 2009 - 08:50

Mmmmmmmmm succé! Serverade detta till köttfärsbiffar med lite riven fetaost i. Blev en toppen avslutning på en blåsig och regnig torsdag. Trevlig Helg!

Svara
frulantto 28 maj, 2009 - 21:41

Du minns säkert inte alla dina läsare men jag körde ett ryck VV i vintras inspirerad av dig. -6 kg och jättenöjd. Sen blev det för mycket renovering, lillkillen skulle börja äta mat, tjejen sluta med blöja mm…tja det rann ut i sanden. Efter en vecka på Cypern och sen några dagar hos mamma(=äter mycket, rör på sig lite) så visar vågen åt helt fel håll. Sen har inte knoppen inte riktigt hängt med-när man slutar amma måste man även sluta äta som en ammande kvinna…attans. Men nu har jag klippt och klistrat ihop dina nya recept i ett worddokument. Bara att skriva ut, storhandla och sätta igång att äta sig smal 🙂 Känns skönt att vara peppad!
Du är min iiiddddddddoooooooolllll (ha ha inspirationskälla kanske känns bättre).
Heja dig! och heja mig 😉

Tjing!

Svara
Åse 29 maj, 2009 - 10:36

Tacdk för dina rara rader :)) Lycka till nu ofh berätta hur dte går!!

Ja heja oss!!!

Svara
Åsa 28 maj, 2009 - 20:05

Hejsan du super duktiga =)
Allt ser hur gott som helst ut som du lagar =)
När du äter frukost är det alltid kesella blandningen du äter? eller har du andra tips på någon bra frulle?

Kram från Åsa

Svara
Syster Pia 28 maj, 2009 - 20:01

smarrigt värre!!

Svara
susanne 28 maj, 2009 - 19:13

dom där chiliflaksen verkar inte existera i norra hälsingland :/
eller står det nåt annat på burken?

Svara
Åse 28 maj, 2009 - 19:23

Nej det är Santa Marias krydda, och det står Red Hot Chili Flakes-

Svara
Jag Är. 28 maj, 2009 - 18:25

Vilken snygg blogg du har, jag måste länka!

Svara
webba 28 maj, 2009 - 09:47

Åh vad gott det låter! KLockan är bara 9.46 men jag har redan bestämt vad jag skall bjuda familjen på ikväll! Nice!

Svara
Åse 28 maj, 2009 - 09:51

Åh vad avis jag blir! hahahaha 🙂
Jag måste göra det inom några dagar igen! Muuuuuums!
änk på att om barnen ska äta så ta det försiktigt med Chili flakesen.

Svara
kp79kp 28 maj, 2009 - 09:26

Hej igen!
Jag kör GI precis som du, fast jag kan unna mig lite på helgen med rött vin kanske lite smågodis, men inga stora mängder, håller mig strikt på vardagar med mat och motionerar 2-3 ggr iveckan.
Nu till min fråga kör du strikt eller unnar du dig lite smått och gott, för du har en fantastik viktnedgång.
Jag känner att jag kan gå ner -0,5 kg en vecka men nästa vecka har jag gått upp det jag gått ner.
Tror du jag måste vara ännu strikare med vad jag stoppar imig?
Kram

Svara
Åse 28 maj, 2009 - 09:30

Personligen tycker jag att man antingen ger järnet eller inte alls så jag unnar mig absolut inget i sockerväg nu. Jag kör ju low carb och då eftersträvar man att försätta kroppen i Ketos som är ett fettförbränningsläge, kroppen förbränner fettet i första hand istället för glukos i form av de kolhydrater man får i sig.
Vin unnar jag mig för det är knappt kolhydrater i det även om kroppen förbränner alkoholen först innan fettet (så mao förbränner man inget fett under tiden man har alkohol i blodet)

Unna mig godis på lördagen kommer jag göra som målviktig, för då är ju målet att stå still i Vikt. Då kommer jag göra som du gör nu, äta strikt på vardagar men äta lite godis och glass på lördagen för att sedan på söndagen gå tillbaka till bra vanor.
Jag måste ha ett sådant matschema även som målviktig för annars så blir 1 dag 2 dagar, 3 dagar, 4 dagar och vips väger jag 10+.

Svara
Åsa N 28 maj, 2009 - 09:04

Mums vilka goda recept! Jag skall kika lite här inne och skriva ut lite recept för testning.

Kram

Svara
Jenjo 28 maj, 2009 - 08:39

Detta är FÖRSTA gången, som jag fått kalla kårar av att läsa ett recept på din sida. Jag klarar varken av soltorkade tomater (smaken) eller kronärtskocksshjärtan. Däremot så brukar jag tycka om allt du gör, och det gör mig fundersam om jag verkligen inte tycker om detta. Eller om det är något som jag bara tror…
Bara därför så MÅSTE jag prova detta. Livet är gjort för att man ska utmanas… 🙂
KRAMIS

Svara
Åse 28 maj, 2009 - 09:10

Hahaha!!!!
Åh jag som verkligen ÄLSKAR kronärtskockor!!!
Men du kan ju göra den utan :))))

Svara
Carro 27 maj, 2009 - 22:43

Jag är sååå intresserad av Lågkolhydratig kost med mer fett. Jag har tappat 24 kg med viktväktarna på två år men står numer still…jag jämnviktar tygligen och jag kommer inte vidare med viktminskningen. Jag tycker du gör så fina och goda recpet att jag blir väldigt sugen att pröva. Jag har kikat i gi kokböcker men tycker inte att något av De recepten lockar mig. Finns det någon annan bra receptbank på nätet kanske? vart hämtar du all gi-inspiration?
Kycklingfilén med salami och pesto med broccoli är precis det jag vill åt och salamigojset…Hallå!!!mums!!! Men jag tyckte inte jag hittade det i dem böckerna jag kikat i. Du kanske kan rekomendera någon bra?

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 22:52

Hej!

Du kan ju laga LC mat av det mesta så länge du undviker spannmål.
Så jag lagar mat av det jag tycker om men utesluter spannmålen bara.

Svara
carro 28 maj, 2009 - 08:10

Just det jag haft problem med, jag tycker inte korvstroganof och köttfärsås är sådär jättegott utan kolhydrater…jag var ute efter lite andra recept.

Tack ändå…..

Svara
Åse 28 maj, 2009 - 08:34

Här finns en hel del LC recept och annars finns det en hel del länkar till receptsajter i länkmenyn. Annars är google ett utmärkt verktyg att leta efter det man söker.

Svara
Cybertjejen 27 maj, 2009 - 21:17

Detta måste jag testa, ser sååå gott ut

Svara
Annika Knober 27 maj, 2009 - 21:12

Tack för oopsie tipset – jag har provat 2 varianter, en med 12% ost och en med original – de blev lika goda;
3ägg
100 g philadelphia 12%
1tsk bakpulver
en nypa salt

bakpulvret blandas med ost och gula….
mer än halverar fettmändgen som man då hellre kan ha på smaskig pålägg el dyl!

ha en go kväll!

Svara
Aika 27 maj, 2009 - 20:56

Kul att ni gillade det! =) Kan tänka mej att det är gott att även ha litta kyckling i gojjan. Salami och chicken e ju sååååå gott! Pöss pöss

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 20:58

Ja jag kan tänka mig massa goa mombinationer! Chiliflaksen gjorde ju verkligen pricken över iet med salamin! Jag slickade sleven vi använt efteråt *S*

PUSS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.