5,1K
OBS! Receptet ändrat, jag hade glömt att skriva in grädde i receptet!
Jag älskar äggtoddy! I alla möjliga kombinationer!
Främst blir det till jul och påsk som jag gör det och det är gott att spetsa med lite rom eller cognac och fylla upp med lite het mjölk som jag gjort här. MUMS!
Ni som har min bok Lev gott med LCHF och periodisk fasta har äggtoddy recept i den =)
Foto: Lisa Wikstrand
I går gjorde jag med smak av lime och så gjorde jag den som en pannacotta (blir mer som mousse så ändrar namn till det)! Smarrigt! Vill man inte ha lime kan man smaksätta med tex lite rom eller bara ha den naturell! Det går givetvis att utesluta gelatinet och bara göra en äggtoddy.
Skriv ut
Äggtoddy-mousse med smak av lime
- Total Time: 245
Ingredienser
- 4 äggulor
- Sötning med sötma motsvarande 3-4 msk socker
- 1,5 gelantinblad
- 1 dl grädde
- 2 krm vaniljpulver
- saften av 1 lime
Instruktioner
- Vispa äggula och sötning riktigt hård tills det blir fluffigt och vitt.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och vaniljpulvret och ta bort från plattan. Lös upp gelantinbladen i grädden oh pressa i limen.
- Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten och häll upp i glas.
- Ställ kallt i några timmar och garnera med hallon och rivet limeskal.
- Prep Time: 5
- Cook Time: 240
Nutrition
- Serving Size: 4
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
7 kommentarer
Kan 1 dl grädde räcka till 4 portioner?
Ja du har ju volym av de vispade gulorna också.
Har du helt slutat med sukrin och stevia? Om så är fallet, varför?
Tack för en bra blogg!
Ser smarrigt ut!
Vad använde du för sötning? Honung?
Det ser himla gott ut!
Jag hade råsocker i min, men honung ska jag prova också!
Funderade just på nån enkel efträtt och då kom ju din precis.Måste ju provas och med lime för det tycker vi om.
Kram