Äggmoln med ost och kalkonbacon

av Åse

Hej hej på er!
Här i HBG är det varmt och kvavt idag! Hellre det än kallt och regnigt dock 😉
I morse blev det lite smarriga äggmoln till frukost! Har ni provat det någongång? Tror Rachel Ray är upphovsmakerskan till dessa för en herrans massa år sedan. De går under namnet ”Eggs in clouds” eller ”Ägg i moln”, ”Äggmoln”
De kan varieras med olika kryddor men jag föredrar västerbotten och vanligt salt och peppar. Osten gör verkligen smaken i dessa! Tycker inte det är lika gott med bara äggvita.
Ibland tar jag lite paprikapulver i också, det har jag ofta på stekta ägg!
Sedan har jag hackad purjolök i, det blir sååååå gott!

Purjolök och riven västerbottensost.
Hårt vispad äggvita!

När jag är lat så knapersteker jag bacon i mikron. 

Fääääärdigt!
Ett gott och lite roligt sätt att servera ägg på! Jag gottade i mig två stycken 🙂


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äggmoln med ost och kalkonbacon


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 hela gg
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 3/4 dl finhackad purjolök
  • salt, peppar
  • 4 skivor bacon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 gr.
  2. Dela ägg och vitor, låt gulorna ligga kvar i sitt äggskal.
  3. Salta och peppra vitorna lite och vispa dem hårt och toppigt.
  4. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Vänd ner försiktigt i den vita smaten.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper, smörj gärna med lite smör eller olja.
  6. Fördela vitorna i fyra olika högar, gröp ut lite i mitten och gör plats för gulorna. Grädda i ugnen i ca 3 minuter, ta ut och lägg försiktigt i gulorna och fortsätt grädda i ca 3-4 minuter beroende på hur lös gula man vill ha.
  7. Toppa med stekt bacon och lite purjolök.

Nutrition

  • Serving Size: 4

SparaSpara
SparaSpara

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Emilia 9 augusti, 2017 - 08:06

Hej Åse! Jag har precis fått din bok lchf 2.0, riktigt bra bok! Jag blev såklart sugen på att köra en riktig rivstart och börja med 10 dagars nollning. Problemet är att varje kväll/natt har jag blivit så otroligt illamående med världens magont. Upplever också maten väldigt ofräsch, då man inte får äta några grönsaker. Eller är jag ute och cyklar där? Finns det några grönsaker man kan äta under nollningen? För just nu går knappt maten ner när det bara är protein och fett, som sagt, känns så ofräscht. Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg !

Svara
Åse 9 augusti, 2017 - 10:46

Hej Emilia! I vårt kapitel om nollnings så skriver vi: ”Du vet själv när det är dags att avsluta eftersom din kropp säger till. Du avslutar när de positiva fördelarna avtar eller försvinner. När hungern börjar komma tillbaka och
intresset för mat pockar på din uppmärksamhet, då du inte längre känner alla fördelar är det dags att gå tillbaka till en mer balanserad kost, fast med fortsatt viktminskning i fokus. Du vill ju inte välja en kost som saknar viktiga näringsämnen om där inte
finns några fördelar att njuta av. Hur lång tid tar det här? Det skiljer från person till person. För vissa är det två veckor
och för andra fyra. Känn efter och lyd din kropp.”
Med andra ord: Din kropp har sagt till dig att detta inte är något som passar dig! Att du är illamående tyder på att du får i dig för mycket fett, var tacksam för den signalen för det är många som inte har hormoner i balans och därmed inte har fungerande signaler!

Svara
Mårtenssons kök 8 augusti, 2017 - 21:53

Nej nu måste vi få loss tummarna och prova detta vi också, kanske fru M redan till frukost/lunch i morgon, det låter ju hur gott som helst. Tack för påminnelsen!
Kram på dej

Svara
Lari 8 augusti, 2017 - 15:12

Äggmoln är ju så otroligt lätt att göra. Skoj med lite variation på köttet.

Svara
Åse 8 augusti, 2017 - 15:14

Visst är det så! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.