Äggmackor

av Åse

…blev det till frukost! Lite halvlyxig frukost och inget man gör varenda morgon 😉 Men idag firar tre av mina barn sina födelsedagar så då får man lyxa till det!

Jag använde 1 polar extrem, två kokta ägg och så gjorde jag en romröra på lättfraiche (15%) och röd caviar, kryddade med citronpeppar och blandade ner lite finhackad schalottenlök. Garnerade med tomat och avocado.Lagom fördelning av fett, protein och kolhydrater!

IMG_3828

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

31 kommentarer

Caroline 9 november, 2009 - 03:05

Oj vad dom såg smarriga ut!! =)

Svara
Mathilda 6 november, 2009 - 15:34

YUM!
Kanske, kanske att en äggmacka skulle sitta fint… är FORTFARANDE less på ägg sen jag åt det konstant i typ en vecka… då efter kryssningen. *kräks lite när jag tänker på det* hahaha. 😉

Svara
Åse 6 november, 2009 - 15:40

Hahah förståååååååår precis ;))

Svara
Carina 6 november, 2009 - 00:05

Ser supergott ut!! Du tar verkligen härliga bilder!!//Carina

Svara
Teres 5 november, 2009 - 20:51

Du är så duktig och fixig Åse 🙂

Kram Teres

Svara
Pernilla A 5 november, 2009 - 14:57

Smarrigt det såg ut att va 😉
GRATTIS till alla tre födelsedagsgrisar en dag i efterskott.
Idag ska det bli Åse:s kyckling med soltorkad tomat/fetaost creme fraiche. Barnen jublade och ja med!!!!
Kram!!!!

Svara
webba 5 november, 2009 - 12:30

Mmm..vackert för ögat också!
Ha en bra dag!

Svara
Maja 5 november, 2009 - 11:17

Mums! Och grattis till barnen. Tre på samma dag…inte dåligt:)

Svara
kissdockan 5 november, 2009 - 11:00

Det dära såg himelskt gott ut! =)

Svara
Mamma C 5 november, 2009 - 00:24

Ser skitgott ut! speciellt nu när man precis kommit hem från jobbet och alla ligger och snusar i sina sängar.
STORT grattis till barnen.

Svara
loulou 4 november, 2009 - 23:18

STORT Grattis hälsar familjen – och särskilt E (E har messat N)Du hade en annan frukost som du brukade äta o som såg så god ut med kesella? Vad var det i den? kram L

Svara
Åse 5 november, 2009 - 11:12

Hej L!
Tack!
Här kommer recptet: http://56kilo.se/2009/04/24/frukosttipset/

Kramen

Svara
cecilia 4 november, 2009 - 23:06

Ha ha, ingen macka i min smak.Gillar bara brödet, citronkryddan, salladsbladet, löken och fraichen…Ingen bra och nyttig kombination.Så är det när man är kräsen….

Svara
Åse 5 november, 2009 - 11:12

Haha nej det blir ju knappast en äggmacka 😉

Svara
Pia F 4 november, 2009 - 22:23

En sådan macka skulle sitta fint just nu ;))

Svara
Åse 5 november, 2009 - 11:12

Bara komma hit så får du en 😉

Svara
LenaH 4 november, 2009 - 21:43

Mumsig frukost, kanske man skulle lyxa till med i helgen 😉

Svara
jennyh 4 november, 2009 - 21:35

Mmmm vad goda dem såg ut! ett stort grattis med till födelsedagsbarnen.

Svara
Akinna 4 november, 2009 - 19:36

Heeej! Det var ett bra tag sedan jag var inne och läste. Har nu registrerat mig och läst ikapp. Saknat dig! 🙂

Äggmackor är given helgfrukost hos oss. Gillar kaviar på macka med ägg, men kaviar innehåller ju mycket kolhydrater. Tyvärr. Men så hittade jag ”Kalles Prickiga” – kaviar blandat med mjukost, och knappt hälften så många kolhydrater som i vanlig kaviar. Så numera blir det det i stället för vanlig kaviar, och till och med Moa gillar det! Hon är INTE förtjust i vanlig kaviar. Gott, gott…

Kram till dig!

Svara
Agneta 4 november, 2009 - 18:49

Hej Åse. Lördag ska vi ha vinprovningskväll här hemma. 8 pers. Förrätten blir dina räkbakelser, de är bara så goda. Någon sorts gryta till huvudrätt. Till kaffet tänkte jag göra dina nöt/mörka chokladbräck. Vad använde du för nötter? Ha en skön kväll i höstmörkret. /Kram Agneta

Svara
isabeli 4 november, 2009 - 18:31

Ser urgoda ut 🙂

Oj, har alla tre födelsedag på samma dag. Grattis och hoppas de får en fin dag!

Svara
elinos 4 november, 2009 - 18:19

Hello! Jag läste lite om va du skrivit om man står ganska still på viktfronten. Jag har uteslutit i princip alla mejeriprodukter, har lite grädde i färsen när jag gör biffar och jag steker ju i smör. Men annars inte. Jag undrar om de är okej att äta turkisk yoghurt 2 gånger i veckan ungefär, eller om du tror de kommer bidra till att jag fortsätter stå still.? Jag tränar 3-4 gånger i veckan också och äter frukost, middag, kvällsmat och ibland något litet till lunch, så som parika eller tomat.

Svara
zannely 4 november, 2009 - 15:43

Gu vad gott det ser ut *dreglar*

Svara
Molle80 4 november, 2009 - 14:31

ja, det är jag igen!

Vår plutt blir två på lördag 🙂 Har redan börjat planera inför lyxfrullen 😀

Kramen

Svara
Ullis 4 november, 2009 - 14:07

Mmmmmm ser gott ut. Här har vi haft kalas i dagarna tre, dottern fyllde 5 igår. Har fuskat med socker o mår pyton, nu är det nya tag som gäller. Ska iväg o handla för att prova att baka oopsies (stavas det så) och äggwraps. Fira rejält med dina barn. Kram

Svara
anje01 4 november, 2009 - 13:16

Hej. ja dom mackorna såg smarriga ut.Det gjorde du rätti att unna dej en lyxfrukost på dina barns födelse dag.Hoppas ni få en bra dag.Kram jenny

Svara
Sara83 4 november, 2009 - 13:11

ser super smarrigt ut. Hoppas att dina barn får en bra dag!!
kam

Svara
Jessica 4 november, 2009 - 12:50

Klart man får festa till det!Äggmackor är en stående frukost för mej:) Tröttnar aldrig på ägg alltså:))haha Hoppas kidsen får en underbar dag!!

KRAM

Svara
Aika 4 november, 2009 - 12:47

Åh vad gott!!

Svara
carolina 4 november, 2009 - 12:45

mmm gott det ser ut! Blir så sugen på att klippalugg när jag såg din nya bild, fräscht!!

Svara
Mariah 4 november, 2009 - 12:31

Vad otroligt gott det såg ut med ägg & rom på mackan.
Jag är så dålig på frukost,
äter alltid något men det brukar lätt slinka ner något ogenomtänkt.
Om jag planerade min frukost skulle jag kunna göra bättre och smartare val.
Att bli mera medveten om vad jag stoppar i mig är ett mål för mig.
Polar Extrem är ett gott bröd, det var min favorit ända tills jag hittade en liten metallbit i min macka en morgon.
Sen dess smakar det inte riktigt lika gott… 😀

PS. Vad höst-SNYGG i håret du är!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.