Ädelostbiffar med spetsad svampsås

av Åse

Happy Lillörda!
Vilken vecka! Så mcket att stå i just nu inför vår resa till Ghana på söndag. Jag har tyvärr inte varit alltför aktiv med inlägg här inne, tråkigt! Vill ju dela med mig till er!
Det är inte så enkelt att åka till Ghana har jag fått lära mig. Uråldrig process med att ansöka om Visum och skicka in sitt pass + vaccinationskortkopia, invitation letter, kopia på hotellbokningar, flygbiljett etc till ambassaden i Köpenhamn.
Dessutom har jag stressat sista dagarna eftersom ansökningsavgiften på 1280 DKK inte hittades så de har inte kunnat skicka mitt visum och mitt pass. I går fick jag ett samtal att de hittat den men då var det ju för sent med att skicka det med post (REK) (och det fungerade inte med Fedex etc) så nu är jag på väg till Köpenhamn för att hämta upp det själv. Tur man bor nära…
Håll tummarna att det inte blir mer strul! 🤞🏻
Här kommer ett härligt recept som kanske passar redan i kväll? Detta åt vi i helgen.
Detta kan vara de goooooodaste nötfärsbiffarna jag gjort. Älskar ädelost! Gillar inte du det så uteslut bara eller ersätt med en ost du gillar!


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostbiffar med spetsad svampsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 500 g kalvfärs
  • 1/2 riven lök
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 140 g ädelost, grovt riven
  • 2 msk kalvfond
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk dijonsenap

Sås

  • 200 gr. champinjoner
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 1 tsk Worcestershiresauce
  • 1 msk tamarisoja
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk svart vinbärsgelé
  • 2 msk mörk rom *går att utesluta
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör tills de fått fin färg.
  2. Fräs champinjoner i smör på medelstark värme.
  3. Tillsätt övriga ingredienser utom rom. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15-20 minuter
  4. Tillsätt rom och låt småputtra några minuter. Smaka av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar.

Nutrition

  • Serving Size: 4

SparaSpara

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Ädelostbiffar | Full koll 8 mars, 2024 - 10:17

[…] Inspirationen till dessa biffar kommer från detta recept. […]

Svara
Kerstin Åkesson 2 december, 2023 - 09:20

Vi blev bjudna på denna rätten igår kväll. Den var en fantastisk måltid.

Svara
Ädelostbiffar med spetsad sås | Brittas matblogg 22 mars, 2018 - 10:57

[…] 56kilo.se med en del ändringar! […]

Svara
Frida 23 november, 2017 - 09:28

Supergott! Åt det med blomkåls”stomp”, från något annat av dina smarriga recept.

Svara
Therése 11 november, 2017 - 09:27

Åh den såsen lät ju riktigt god, den ska jag testa 🙂

Svara
Kate 8 november, 2017 - 19:16

Galet irriterande med krångel så nära resan… Men skönt att du kunde lösa problemet !! Ghana… Låter häftigt!
Älskar ädelost.. riktigt gott! Ha det gott, kram Kate

Svara
Helén 8 november, 2017 - 17:57

Ser super gott ut. 😋 Vad för ädelost använder du?
Lycka till med resan!

Svara
ÅsaS 8 november, 2017 - 17:47

Hoppas resten av Ghana-projektet löper utan problem. Låter onekligen spännande med Ghana. Helt nytt land, miljö och kultur för min del. Hoppas vi får följa med och ta del av resan du gör. Antar att du kommer försöka hålla oss uppdaterade så långt tid och möjlighet finns.
Önskar dig en skön, spännande och innehållsrik resa!
Kram ÅsaS
PS – tvättstugan ser riktigt fin ut! Tror att vi har likadana hoar och lådor.. 😂 IKEA för hela slanten..

Svara
Caroline 8 november, 2017 - 16:32

Gud vad drygt med såna problem så nära inpå en resa :-/ Skönt det löste sig ändå. Dock så skulle de fått ge dig rabatterat pris iomed att du själv fick åka o hämta det. Det blev ändå dryga 20-25 mil fram o tbx?
Testade f.ö. din gryta med rosmarin och oliver häromdagen. Herregud så gott!! Jag som inte ens gillar oliver tyckte de passade här 😉 Och med citronen… gifte sig såååå väl!! Tänkte prova denna spetsade svampsås idag. Fått dille på svamp haha.
Stoooor kram

Svara
Jenny 8 november, 2017 - 12:09

Oj vilken vecka… hoppas strulet med allt resefix är över nu : ) Mums så gott det så ut, ädelost är så gott i det mesta… Brukar till och med sätta det i en omelett. Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!