56kilos goda LCHF-bröd

av Åse

Var så länge sedan jag bakade lågkolhydratbröd, äter det så otroligt sällan själv och har haft massor i frysen. Men idag var jag på exprimenthumör så jag svängde ihop detta.
1 bröd ca 16 skivor
0,5 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
1 msk Ljust pulveriserat psyllium (psylliumfröskal)
1/2 dl kruskakli *
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella 1%
200 g keso
4 ägg
50 g smält deodoriserat kokosfett (eller smör)
Sätt ugnen på 175 gr.
Mixa solroskärnor och sesamfrön till mjöl.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.
Vispa ner ägg, keso, kesella. Smält kokosfettet och vispa ner i en stråle.
Häll upp degen i bakpappersklädd form och grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Titta till det emellanåt ifall det behöver läggas över med folie.
Tåler ni inte mandel så rekommenderar jag detta brödet!
* kruskakli är veteskalsdelar, detta är kolhydrater som kroppen inte kan ta upp, men bra kostfibrer och fullt av mineraler.
IMG_0318
IMG_0320

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

49 kommentarer

Johan 17 juli, 2013 - 14:42

Tack för inspirationen, har efter många försök lyckats få ihop ett gott bröd med bra konsistens som jag verkligen gillar. Här är det ifall någon annan är intresserad. http://www.halsasomlivsstil.se/2013/06/glutenfritt-brod-paleolchf.html

Svara
Frida 24 april, 2013 - 19:54

Undebar blogg, och bok med för den delen! Kan man byta ut kesellan mot ngt annat? Eller ta mer keso eller ngt?

Svara
JQ 17 mars, 2013 - 12:28

i tried making this, it was looking great – but tasted very bitter.
Then i realised i put 2 tablespoons of baking powder instead of 2 teaspoons!!! :/
But making this bread is very expensive, i dont think i will attempt anytime soon.
Thanks!

Svara
Åse 17 mars, 2013 - 12:32

This bread is much more tastier and cheaper, aswell as easier in doing: http://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/

Svara
Frida 10 mars, 2013 - 18:40

Tack för en superba sida med recept och lchf-hjälp!
Hur många kalorier skulle du säga att detta brödet innehåller?

Svara
Therese 8 mars, 2013 - 15:02

Hejsan!
Jag ska baka detta bröd idag och jag undrar om det går att ta kvarg 10% istället för kesella 1%? När jag var och handlade glömde jag nämligen att köpa det. Hehe.

Svara
Anna 27 februari, 2013 - 20:55

Kanske en dum fråga (har bara ätit lchf 1v), men om jag jämför detta bröd 1 skiva med finncrisp 2skivor-vilket innehåller mest kolhydrater? Kan jag äta detta bröd till frukost ca 3 gg i veckan? Superbra blogg- vilken inspiration jag får här, kram

Svara
Caroline 17 februari, 2013 - 21:56

Hej Åse!
Läser din blogg varje dag men är så dålig på att kommentera :/
Men gud vilket gott bröd detta var alltså! Bästa bröd/macka/bulle jag smakat i LCHF väg 🙂 Och tack för all inspiration och motivation du ger mig!
Kram Caroline

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 12:33

Kul att höra!! Det är jättegott ja! =) Kul du gillar bloggen!!

Svara
Mysdag med tjejkväll och hembakat | Mer inspiration 16 februari, 2013 - 21:23

[…] av både tjejkompisar och barn. Hur jag gjorde står nedan, det var bara lite annorlunda än originalreceptet. Sen blev det favorit i repris på semlorna jag provade för ett par veckor sedan, men de är till […]

Svara
Pão de forma sem carboidratos – Mata sua vontade sem culpa… | Mais gordura, menos carboidratos! 11 februari, 2013 - 15:55

[…] em geral, olhe aqui)Mas eu vi um pão lindo no um dos meus blogs favoritos de baixo carboidratos, 56kilo (em sueco), e me inspirei. Peguei uma receita dela, mas ajustei bastante com as coisas que eu tinha em casa e o […]

Svara
anna 6 februari, 2013 - 12:40

Fantastiskt gott bröd! Man märker ju inte ens att det _inte_ är ett konventionellt bröd med mjöl i.
Tack för en fin blogg.

Svara
LCHF Knäckebröd | LCHF för alla - inget krav på att vara superstrikt! 29 januari, 2013 - 22:15

[…] *kruskakli är veteskalsdelar, detta är kolhydrater som kroppen inte kan ta upp, men bra kostfibrer och fullt av mineraler. Källa: http://56kilo.se/56kilos-goda-lchf-brod/ […]

Svara
Erica 25 januari, 2013 - 19:17

Bra recept! Gäller det där om kruskakli även vetekli? Hur är det med rågkross och vetekross? Kan man använda de till nåt?

Svara
5varvinrondellen 24 januari, 2013 - 22:07

Tack för inspiration, detta bröd ska jag spara som bokmärke och göra nästa gång jag vill baka! 🙂

Svara
Marie 24 januari, 2013 - 21:26

Hej!
Kan man frysa detta brödet? Och LCHF-bröd överlag?

Svara
Åse 24 januari, 2013 - 21:27

yes!

Svara
Anna 24 januari, 2013 - 19:33

Hej Åse,
Jag vill också tacka för att du gjort en så himla bra kokbok.
Det känns som att jag & övriga i familjen skulle kunna gilla nästan alla dina rätter. Jag har lagat alla möjliga till full belåtenhet. Nu testade jag att göra ”Ljuvliga chokladmoussen”, namnet stämmer på pricken. Har aldrig tidigare lyckats få mossen så fluffig & fin.
En fråga; äter du frukt någon gång & i så fall vilka är mest LCHF-vänliga?

Svara
Åse 24 januari, 2013 - 21:10

Härligt!! =))
Jag äter frukt som smakättare i mat eller som dessert ytterst sällan, aldrig som ”mellanmål”.

Svara
Elin - Photos by Arvegil 24 januari, 2013 - 18:28

Åh detta ska jag baka! Kanske en dum fråga dock men kan man köpa krusakli i vanliga affären?
Kram på dig och trevlig helg!

Svara
Åse 24 januari, 2013 - 18:42

Yes!

Svara
Angelica 24 januari, 2013 - 14:40

Hej!
Jag gör ett bröd på profiber och undrar om det är ok. Om inte vad kan jag byta till?
Jättegott bröd och snabbt går det. 16 min i ugnen bara.
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl pofiber
1/2 dl solroskärnor
4ägg 2 tsk fiberhusk
Salt
Kardemumma
Vispa äggen fluffigt med husken ha sen i allt. Grädda 200 grader i 16 min.

Svara
Frida 24 januari, 2013 - 13:31

Hej!
Är helt lyrisk, har precis bläddrat igenom din ”Viktminskning med lchf”
Så bra och så genomtänkt, gillade alla recept och är nöjd med att det inte var en massa ovanliga ingredienser, som man köper på sig för att sedan slänga när de blivit gamla!
Bra jobbat!

Svara
Åse 24 januari, 2013 - 13:34

Tack!! Vad roligt att du gillar!! :))

Svara
Mickan 24 januari, 2013 - 11:44

Hej!
Har en fråga om PF.. Måste fastan vara i 16 h? Äter sista målet på kvällen kl. 18 och följande morgon kl. 9.30 äter jag frukost. Det blir 15,5 h, räcker det?

Svara
Mickan 24 januari, 2013 - 11:26

Hej,
Har en fråga om PF.. Måste fastan vara i 16 timmar? Äter senaste målet vid 18 på kvällen och följande på morgonen kl. 9.30, så det blir 15,5 h fasta.. Räcker det? Hur vet man att man äter tillräckligt? Menar så att man får i sig vitaminer och mineral också.. Äter en del av de också, men vet inte om det är tillräckligt iaf.

Svara
Dragica 24 januari, 2013 - 10:04

Verkar jättegott! Ska absolut provas. Vad bra att kokosfettet går att byta ut.

Svara
Milla 24 januari, 2013 - 08:00

Hej! Måste bara skriva en liten kommentar för idag är jag så superglad! Började med lchf 3/1 och nu 3 veckor senare har jag gått ner 6 kilo förlorat 4,5 cm i midjan. Tack vare bl.a. Din kokbok som jag följt recept ur! Mycket gott där! 🙂 och många promenader. I dag kom jag i ett par jeans jag inte kunnat haft sen jag väntade vårt andra barn ( har 3). Mår så fantastiskt bra på denna kost! Kram milla !

Svara
Helena 24 januari, 2013 - 06:22

Godmorgon Åse.
Är det allra bäst att avstå brödet när man viktminskar eller kan det vara bra att t ex 1 gång i veckan tillföra lite annat till kroppen?
Ännu en fråga om periodisk fasta…blir kroppen ”van” vid det och bromsar vikminskningen efter ett tag?
Jag har gått ner 3 kg mellan 7/1-24/1 med PF och strikt LCHF. Hade hoppats på mer…fast är glad för min 3 kg såklart. Förnuftet vet att det är bra men jag hade hoppats på en skräll.
Hoppas du får en fin dag.
Helena

Svara
Elin 23 januari, 2013 - 22:59

Hej Åse!
Brödet ser jätte gott ut, ska testas, även om jag inte ens saknar bröd så kan det ju vara gott!
Nu till en undran (som jag hoppas du kan svara på), jag vet att det bästa är att äta mat, då menar jag lchf för det är vad jag äter, men jag skulle vilja veta nått bra proteinpulver som jag kan använda mig av?!. Dels för att jag nu dragitigång med en kickstart i träningen men oxå för att jag ibland när jag jobbar inte hinner äta. Jobbar natt som syrra och har jag otur så springer jag konstant i 10,5 timmar utan möjlighet att få i mig något, så då bordet det funka med em snabb shake?
Tusen tack, kram från en trogen läsare 😉

Svara
Åse 24 januari, 2013 - 07:01

Hej! One Whey från Fitness Guru tycker jag är bra!

Svara
Elin 24 januari, 2013 - 19:33

Tack snälla för snabbt svar!, men nu till en/ några följdfrågor. Klickade in mig på fitnessguru och skulle beställa detta, hittade då ”one casein” där det i beskrivningen står att detta passar som mellanmål samt dagens sista mål. Är det så att jag borde köra detta då jag tar proteinpulver istf mat och ”one whey” efter träning? Tyvärr kan jag på deras sida inte hitta nån näringstabell på något utan proteinpulverna, tänkte hur många gram kolhydrater, fett och protein de innehåller/portion?
Sista undra, nån smak du kan rekommendera?, sist jag använde proteinpulver fanns det liksom bara vanilj, jordgubbar, choklad idag verkar det vara en himla massa konstiga smaker!?
Tack snälla, snälla Åse! Du är värd en super kram

Svara
Elin 24 januari, 2013 - 19:39

Glöm undran om näringsinnehåll, lite blind är jag nog, hittade det själv låg som en bild, men undrar fortfarande det andra! 😉

Svara
Åse 24 januari, 2013 - 21:09

Hej! jag kan mat, men inte proteinpulver 😉

Svara
Jessica Hagelin 23 januari, 2013 - 21:25

Kan man byta ut kokosfettet mot 50 gram vanligt smör?
Vaniljaromen du har till pannkakorna, vart har du köpt den? Har träffat på vaniljextrakt med märket Dr Oetker.,,, Är det samma sak?
TACK för en jättebra blogg, älskar din sida och jag får så mycket tips och ideer.

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 21:28

Yes!
Vanilaromen är länkad till inköpsstället;)

Svara
Lotta 23 januari, 2013 - 20:28

Åhh vad got det ser ut! Måste testas! Jag är inte så förtjust i sesamfrön, kan jag byta ut det? Frågan gäller även frö-knäcket! 😮 )

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 20:29

Vet inte faktiskt! Prova 🙂

Svara
Pia 23 januari, 2013 - 20:03

Så bra… smör?
Undrade just vad man kunde byta mot kokosfettet. Är tyvärr utfattig och har inte råd att köpa smakfritt kokosfett.

Svara
Linda 23 januari, 2013 - 18:50

Så kruskakli kan man räkna som noll kolhydrater? Ursäkta min tröga hjärna …

Svara
Victoria 23 januari, 2013 - 17:40

Hej Åse! Vilken superinspirerande blogg du har! Är inne flera ggr om dagen! 🙂
Jag undrar hur du kom fram till att du behöver äta omega 3, D-vitamin, magnesium och framförallt varför du tar selen?

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 17:49

Tack! På grund av att de flesta av oss inte får i oss tillräckligt av dessa genom kosten och de är alla viktiga antioxidanter/vitaminer. Du kan googla dessa och hitta varför de är bra att ta och för vem. Halsosidorna.se har jättebra info om just vitaminer etc.
Sedan har jag ju genom min utbildning läst en hel del om vitaminer och mineraler och dragit min slutsats genom det.

Svara
Pernilla 23 januari, 2013 - 16:02

Hej Åse!! Har just köpt din underbara bok, gjort nöt müsli, kycklingcurrygratängen. Sååå gott;) och nu sitter jag med en kokos latte! Men det känns lite galet att äta så god fet mat när jag oxå jojo bantat hela mitt vuxna liv . Gick ner 14 kg med pulverdiet men gick givitvis upp allt och lite till !! 76kg till mina 162 cm , inte kul. Nu undrar jag hur mkt träning du la ner och på vad ?! Tack för en underbar bok och blogg;))) kram

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 17:23

Ja det känns ovanligt, men du vänjer dig! ;))) Kram och lycka till!!

Svara
Malin 23 januari, 2013 - 15:36

Tror du man kan byta Krukskli mot Fibrex ? Jag är glutenintolerant…
Brödet såg smaskens ut och jag äter mest bara ”fröbröd” när jag äter ”bröd” och skulle vara kul att variera mig lite..
Glad du är tillbaka i egna ”kläder” med allt rosa .. och det ÄR så mycket enklare att kommentera.
// Malin

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 17:24

Japp det tror jag att du kan! Anars kan du prova att utesluta det!
Roligt att du gillar att jag är tillbaka! =)

Svara
Louice 23 januari, 2013 - 15:08

Det ska jag prova baka när jag kommer hem igen Måste bara prova det

Svara
AnneliH 23 januari, 2013 - 14:26

Ser jättegott ut! Om man inte har kokosfett, vad tar man då?

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 14:28

smör!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.