UGGS och "bakfylla"

av Åse

Gokväll! Nu nattar maken barnen och jag slår mig ner vid datorn efter en gooooood middag! Här hemma provas nya recept inför boken, hej vilt!

Synden straffar sig själv, säger man va? Med det menar jag att jag varit galet kolhydratbakis ända fram till idag (må-ti) Jag har ju hittat min optimala nivå av kh både för välmående och för vikten men ibland hamnar jag över den gränsen, och det skedde i helgen. I mitt fall är det nog så att min bägare var full efter lite lösare tyglar i sommar och då behövs inte mkt för att bägaren ska svämma över.
Jag trivs bra med mitt matintag och ätbeteende annars så jag vill inte ändra på något (utesluta alla kh etc) men det har helt enkelt blivit lite för mkt av det goda för min optimala nivå. Hur som haver, i dag kände jag att jag började ”kvickna till” – Underbart!!! För ni som är nya så kan jag berätta att jag blir otroligt trött, tung i kroppen och själen och känner mig som jag supit bort en vecka!
Nåja, det reder ju upp sig snabbt!
Har ni sett ngt så sött??? Småtjejernas UGGs från Campadre kom i veckan, så himla gosiga och söta!! Mina i beige kom också men är inte heeeeeeelt nöjd. Lite väl gula i skinnet.



Har ni inte förstått det innan så är jag både tekniknörd OCH älskar rosa vilket innebär att mina Apple saker alla är klädda i rosa 😉

Mina gelénaglar är borta! Har förstärkt naglarna med gelé i snart 10 års tid och endast under bebismånaderna har jag varit utan men nu var det dags att ta bort det så i dag tog Anette på Nagelhuset bort materialet så nu är naglarna röda och korta =) Me like!
Hörrni jag måste fråga om lite tips!!
Våra Cavalierer är 10 månader och 1 och och 9 månader och de skäller som besatta på andra hundar ute (den lille även på cyklister!)! Det är grymt pinsamt och jag som brukar reda upp det mesta vet faktiskt inte vad jag ska göra!!! Om du/ni är hundkunniga – hjälp mig!!! Jag har dock kommit fram till att de inte får gå på promenad ihop just nu då de förstärker varandras dåliga beteende eller rättare sagt den äldste som är väldigt feg och otrygg i sig själv, han smittar av sig på den lille. Så har ni tips att ge hur man går till väga så snälla dela med er! Avskyr detta beteendet!
Nä nu ska jag sälla min man i soffan, Dallas ikväll jue!!! Jag satt alltid bänkad när jag var liten och jag gillar serien nu också! =))
I morgon blir det en smarrig lunch med goa Anne (redaktör på Mat & Hälsa), trevligt!!
Ha nu en toppenkväll och många kramar till er!! <3
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

52 kommentarer

Erica 8 september, 2012 - 11:30

Hej Åse!
Tack för en toppen blogg! Titta in varje dag! =)
Angående ditt hundproblem så har jag haft exakt samma problem, den yngsta är väldigt osäker. Jag har tränat mycket ”skvallerträning” och det fungerar toppen! Positiv förstärkning och inget ryck och slit. Du kan googla det eller så kanske det finns någon instruktör i närheten som kör med positiv förstärkning och klicker. (Man måste inte använda klicker.)
Hoppas du hittar en lösning!
Varma hälsningar Erica

Svara
Mamma Mia 2 september, 2012 - 00:18

Hejsan
Jag har fått en MacBook pro nu i veckan och skall köpa case till den.
Köpte en väska i dag som jag kan lägga den i när jag skall ta med mig datorn till tex jobbet.
Men så letar jag efter ett cace som är typ anti glid case som både skyddar från slitage och greppvänligt.
Var ha du köpt dina skydd?
Hälsningar Mamma Mia

Svara
Åse 2 september, 2012 - 14:48

Hllå! svaret finns här:http://56kilo.se/19916/comment-page-2/#comment-68326 Skön söndag!

Svara
Anne 31 augusti, 2012 - 18:05

Underbara du som boostar en med feel good känsla titt som tätt:-)
Hoppas det flyter på med boken smärtfritt, längtar att kunna köpa den.
En liten fråga.. Vilken storlek har du på dina greengate lattemuggar? Är det dom stora??
Ha en fortsatt underbar freeeedag:-)
Kram/A

Svara
Jessica Lund 31 augusti, 2012 - 12:42

Härliga Åse, vilken inspirationskälla du är!
Du har ju precis de skalen på dina prylar som jag är ute efter! Var har du hittat dem? Finns ju en hel djungel med sådana här prylar men också mycket skräp…
Hoppas det löser sig med vovvsingarna, jag har tyvärr inga svar alls… 🙁
Trevlig helg och stor kram!

Svara
Åse 31 augusti, 2012 - 17:47

Oj de kommer från olika håll! MacBook Pro skalet är från ILUV, MacBook Air skalet är från Apple Store, mobilskalet från ChillNorway och Ipad skalet är också ett Apple skal som finns överallt! Kraaaaam

Svara
Fatima 31 augusti, 2012 - 01:45

Hej, sök på staafs hundråd, finns i närheten av hbg, hon e sveriges svar på Cesar 🙂 hon e fantastisk!! Lycka till

Svara
Lisa 30 augusti, 2012 - 19:52

Brukar hundarna gå före dig, eller brukar du hålla dem bakom? Hundar som får gå före brukar nämligen tro att de då fått ansvaret av dig att ta hand om potentiella hot ni möter. Mitt bästa tips är att ha tålamod, och framför allt att försöka att inte skämmas, och istället försöka utsätta dem för så många hundmöten som möjligt. Här i Uppsala har vi ett ställe där massa olika hundägare möts på morgnarna och släpper sina hundar lösa med varandra, finns den möjligheten är det ett utmärkt sätt att få lära hundarna de ”sociala regler” som finns, under överinseende av matte/husse förstås. Tålamod, tydliga regler och tid, så kommer de sluta med skällandet till slut. Kom bara ihåg att det faktiskt är helt okej för en hund att skälla lite då och då 🙂 Lycka till!

Svara
Helena W 30 augusti, 2012 - 19:37

Hej!
Har tyvärr inga tips om hundarna, men det har du ju fått en hel del ändå!
Vill bara skriva och tacka för tipset om att göra majonnäs (aioli) med stavmixer. Det är ju hur smidigt som helst! Jag brukar göra med elvisp, och det funkar förstås alldeles utmärkt, men tar lite tid. Igår gjorde jag med stavmixern och det tog bara SEKUNDER att göra den. Toppen, toppen! Egen majonnäs är det godaste ”såsen” som finns och går ju att smaksätta på massor med olika sätt.

Svara
Birgitta 30 augusti, 2012 - 18:35

Hej!
Ska det verkligen vara 1 hel msk lakritspulver i pannacottan? Min blev brun och stark av det. Så ser inte din ut i tidningen.
Mvh/

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 18:51

Yes det ska det vara men det är kanske olika från märke till märke! Jag använde lakritsfabrikens lakritspulver. http://www.lakritsfabriken.se/produkter-2556569

Svara
Birgitta 30 augusti, 2012 - 21:17

Jag har använt Raw Liquorice Powder från http://www.lakrids.nu

Svara
karin 30 augusti, 2012 - 17:43

Hoppas du kan byta dina uggs eller hasr öppet köp.
Tyvärr inget hundråd.
Kram

Svara
Linda 30 augusti, 2012 - 16:05

Har haft (och bara älskar) Cavalier som också skällde! I övrigt världens gospropp! Kan tyvärr inte komma med ngt bra råd…..hoppas det löser sig!
Vill bara passa på att säga hur otroligt sympatisk du är och vilka goda recept du lägger ut. 🙂 Äter själv liberal LCHF då jag tränar en hel del (8-12 pas i veckan) och mår m bättre med BETYDLIGT mindre socker.
Kram till dig!!
//Linda i Umeå 🙂

Svara
Helena 30 augusti, 2012 - 12:41

Hej Åse,
Har ingen hund själv så där kan jag inte inflika med något, tyvärr. Låter som du fått bra tips redan dock.
Men… just den där unga känslan som du beskriver… just så har jag mått hela veckan. Fast jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är som gör att jag mår som jag mår. Tills nu då, förstås. Det var nog inte tal om någon infektion eller förkylning som var på G. Det är kh… För även hos mig har sommaren bjudit på lite extra gott. Och även om jag ätit det mesta med måtta samtidigt som jag tillåtit mig själv att äta allt på bordet, så har det väl blivit lite väl mkt nu.
Skönt dock med vardagen igen 🙂

Svara
Margitha 30 augusti, 2012 - 12:28

Jag har 4 hundar som blir galna och skäller när det ser andra hundar. Har 2 som är snart 11 månader. Det här gör jag med mina hundar.
# Jag har börjat med klicker på min lilla hane ( jag klickar han tittar på mig och får beröm och godis) . Det fungerar för mig ganska bra, har nu bara kört så här en vecka.
Tips som jag har fått är att ta kontakt med hunden, berömma ge godis och försöka att hålla kontakt med sin hund medan den andra passerar. Ett NEJ är ett nej.
Att dra till sig hunden i kortare koppel (det gör jag med) gör att hunden blir mer laddad för det som komma skall. Dom känner att man är på G för något.
Jag går kurs med honom för att få jobba ihop med honom.
Att skriva ner tips är inte lätt. lättare att prata till varandra.
Lycka till

Svara
Yvonne 30 augusti, 2012 - 11:27

Lite hundtips då. Din lille grabb är ju i början på värsta tonåren. Hundarnas motsvarighet i att tjujvröka, dricka bärs och slänga i dörrar.
När mina hundar var yngre så gick jag kurs på Karisma i Göteborg. Där fick vi träna på ett sätt som låter tråkigt men är väldigt effektivt. Vi fick stå med våra hundar i en oordnad cirkel. Inte dra i dem eller snacka med dem. Bara stå med löst koppel. Drog de så drog vi vänligt men bestämt tillbaka dem och släppte ut kopplet igen.
Så här höll vi på ibland i en halvtimme. I början var det skällande, gläfs, dragande osv. Efter en stund tröttnade hundarna och började lugna ner sig. Så snart alla var lugna så gjorde vi något kul, promenerade eller gosade.
Gången efter tog det betydligt kortare stund för gänget all lugna ner sig och snart var det rätt lugnt direkt vi samlades.
Det här metodiska men riktigt tråkiga – gäsp – sättet har gett mig hundar som är bra på att umgås med andra hundar.
Senare under kursen fick vi även träna på andra saker, men jag tror att tråkiga parkeringsplatsövningen var riktigt effektiv.

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 11:36

Ja en hundmöteskurs kanske man skulle gått, måste kolla lite här i trakterna! Ja just nu är han verkligen helt odräglig! Försöker bestämma över allt och alla men det får han ju inte så klart! Far omkring här hemma som en vettvilling så fort han hör något.
Tack för tips!!

Svara
Pia Nyberg 30 augusti, 2012 - 10:18

Eva Bodfält har jag också hört gott om. Annars kan du ju kontakta Barbro Börjesson på Go’kväll! Hon fick ordning på vår schnauzer men de kunde inte filma eftersom det regnade. Men vad gör det när hunden är lugnare 🙂 KRAM!

Svara
Anette 30 augusti, 2012 - 08:35

Ett tips ang hundarna är att avleda uppmärksamheten just INNAN de tänker skälla. Krävs såklart mycket av matte, och hundarna en och en. Att göra en rolig grej av varje möte. Ha pyttebitar av favoritgodiet i handen, just innan ngt händer kastar du godisbitarna framför er. Efter ett tag m konsekvent träning kommer han att vända sig till dig och förvänta nåt gott/kul när en cyklist dyker upp! Jag gillar de positiva förstärkningarna mer än bestraffningarna. Hälsn Anette

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:09

Tack! ja precis vad jag funderat på, jag tror absolut på att förstärka med positiva saker än att bestraffa.

Svara
Suzanne 30 augusti, 2012 - 07:24

Kan varmt rekommendera Eva Bodfält, jag fick också en CD när jag köpte boken. Vattenstråle är kanonbra. ”Eftersom det ser lite ”illa” ut kan du gå med en vattenflaska i handen. Spruta med vattnet direkt han skäller, du har 0,5 sekunder på dig. Hunden ska inte förstå att det kommer från dig. Du får nog lägga tid på att gå dina hundpromenader var för sig en tid framöver innan liten har kommit ur sin slyngelålder. Jag brukade slänga en påse med metallskrot på min, men det är ju en rottweiler :-), gjorde inte ont men hjälpte. Lycka till, var bara enträgen.

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:12

Jaaaaa lär gå åt tid! men jag gillar ju projekt 😉 Tack för tips!

Svara
Lena B 29 augusti, 2012 - 22:22

En idé är att det är DU som möter de mötande hundarna och liksom tar hand om ”hotet” så att dina hundar inte behöver ta det ”ansvaret” genom att skälla och stå i. Rent praktiskt brukar jag se till att hålla min hund kort på min vänstra sida och ha de mötande hundarna på min högra sida så att jag går emellan. Allra enklast är det om den mötande matte/husse är inne på samma spår för då är det vi som möts och har våra hundar på motsatta sidan.
Lite rörigt att förklara…

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:14

Jo men jag förstår precis! Vad jag förstått så ska man ta aktivt rollen som ledare och visa att VI bryr oss inte om andra hundar och att jag som ledare skyddar dig så du behöver inte bry dig! Frågan är, jag funderade på att ta upp honom i famnen när vi går förbi och avleda honom med prat och glad stämma och eventuellt godis, är det dumt? Är det bättre att att låta honom gå bredvid mig i kort koppel?

Svara
Lena B 30 augusti, 2012 - 11:04

nu är jag ju absolut ingen expert på hunduppfostran men visst låter det som om man bekräftar hotet från den andra hunden om man tar upp sin egen i famnen? Inget jag har kunnat testa eftersom jag har en stor Golden… Lycka till med promenaderna i fortsättningen!
(Sen finns det ju vissa hundraser som alltid skäller, det finns några taxar vi brukar gå förbi ibland för vi tycker det är så kul när de små liven skäller som galningar på oss ifrån sin trädgård. Ägaren till dem tycker säkert inte det är lika kul.)

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 11:33

Jaaaa du har nog rätt!!!

Svara
Monika 29 augusti, 2012 - 22:01

Hej nu har ja kört 3 dar strikt utan mjölk o kolhydrater. Varför är min mage fortfarande svullen? Ok fettet är ju där men den är uppblåst. Har du någon bra teori på det?

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 06:32

Ja det tar oftast mer än tre dagar för magen att bli bättre. Nya enzymer ska till och det kan ta tid att läka ut en bråkig mage, du måste ge det lite tid.

Svara
Frida 29 augusti, 2012 - 21:49

Skvallerträning à la Eva Bodfälts bok Kontaktkontraktet angående problemet med hundarna!

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:14

Tack, ska kika!!

Svara
Mallan 29 augusti, 2012 - 21:22

Usch nu får jag kanske många emot mig…..men jag hade en liten vattenspruta med mig på promenaden. När min hund skällde eller morrade på någon annan hane fick han en liten vattendusch på ryggen. Detta gjorde att han slutade….

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:14

Fungerade ju för dig och hunden tog knappast skada!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 29 augusti, 2012 - 21:13

Ursöta UGGs!
Intressant att läsa hur du känner dig när du är kolhydrat-”bakis”, det kan kanske förklara varför jag känner mig så ibland. Så tack för beskrivningen!

Svara
therese 29 augusti, 2012 - 21:08

Det känns jätte klyshigt att gå in på din blogg och skriva det här. Men jag har en hemsida där jag säljer mina handgjorda pärlarmband i massa fina färger. Förutom det så går en del av intäkterna för varje armband till barncancerfonden.
Skulle bli så oerhört glad om någon kunde tipsa vidare eller så, så att min insamling hos barncancerfonden kan växa än mer:)
jag skriver hemsidan här i URL. Kolla gärna in eller tipsa andra om du vill 🙂 /Therese
Ps. Den laxen så helt gudomligt god ut!!

Svara
Rosa 29 augusti, 2012 - 21:05

Hoppas att du har piggat på dig. Du sprider så härligt go energi OCH Goa recept

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:15

Tack Rosa!! har piggnat till! =)

Svara
Dagarna 29 augusti, 2012 - 20:56

C är sur för att jag inte beställde ett par rosa UGGs till henne, hon råkade se bilden på Campadre.
Får hoppas att de kommer igen så jag kan klicka hem ett par till henne. Hon brukar sno mina rosa.

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 09:15

haha 😉 De kommer igen!! =)

Svara
Lotte 29 augusti, 2012 - 20:48

Vår drever är 2 år och han skäller med. Nu har jag ett anti-skäll halsband. En doft sprutar upp i hans nos när han skäller och det gillas INTE! Men drar som fasen gör han tyvärr ändå…
Finfina tjejer i rosa uggs :-))
Trevlig kväll

Svara
Linruz 29 augusti, 2012 - 20:30

Guuuud så söta Uggs.
Kram kram
Lina

Svara
Annika 29 augusti, 2012 - 20:23

Om du är sugen på att byta gym så kanske jag kan dra med dig på lite träning?! 😉

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 10:03

Gääääärna men har bindningstid på mitt gymkort!

Svara
Jennie 29 augusti, 2012 - 20:17

Jag älskar min nya livsstil, å de tackar jag dig för! Inspirerar å kanonrecpet, har även fått med sambon! Längtar tills boken kommer! Klickade oxå hem ett par såna rosa till min tjej, såååå fina!
Kram!!

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 10:04

Härligt!!! =)

Svara
Tove 29 augusti, 2012 - 20:13

Men åååhh vad är det för jättesöt pyjamas?? Mysklädesfantast som jag är vill jag börja bunkra inför hösten =)
Kram!

Svara
Åse 30 augusti, 2012 - 10:04

H&M!!!! 99:- ;))

Svara
Tove 30 augusti, 2012 - 14:12

Åh tack, måste dit och spana! Älskar när det är sidenband, så mysigt och fint, haha =) Har bestämt mig för att bo i Ängelholm de helgerna det är kurs så det kommer bli en del ensamtid på vandrarhemmet, då behöver man mysiga kläder! =) Hade varit kul att ses snart!! Kramar!

Svara
ÅsaS 29 augusti, 2012 - 19:57

Kolhydratbakis, ja du, det är inte roligt har jag märkt. Men som tur är går det ju att rätta till ganska snabbt (på ett par dagar iaf). Tänk att kroppen är så pass klok och vis och talar om för en att man äter och lever fel.
Nu ska jag fortsätta plugga här, näringslära, inför tentan nästa vecka. Att jag fortfarande inte lärt mig att INTE skjuta upp allt till sista stund…
Kram ÅsaS

Svara
Åse 1 september, 2012 - 17:02

isst är det fantastiskt! Oh vad spännande!! vad är det du läser? Inom sjukvården va? KRAMAR

Svara
ÅsaS 1 september, 2012 - 17:20

Nä du, ingen sjukvård här. Jag är inom handeln och jobbar med frukt och grönsaker. Går en utbildning via jobbet med träffar med likasinnade inom samma bransch och kedja, fast runt om i landet då. Vi ska lära oss butiksekonomi, varukunskap, näringslära och en massa annat. Så i 4 månader har jag jobbat med att få ’min’ butik att öka försäljningen på just frukt- och grönt-. Och det har faktiskt gått riktigt bra! Har övat på exponeringsbyggen etc och allmänt jobb i butik då – och allt vad det innebär. Så nu på tisdag sitter jag med en 3 timmars tenta och på onsdag ska jag hålla föredrag inför 50-talet frukt- och grönt-folk och deras chefer. Ett föredrag om hur min butik ska bli bäst på just frukt/grönt. Klarar jag detta blir jag diplomerad, så håll gärna en tumme på tisdagfm. 😉
Kram ÅsaS

Svara
Åse 2 september, 2012 - 14:47

Åhå kuuul!! Håller tummarna!! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.